Bazga
Stranica 10 / 11. • Share •
Stranica 10 / 11. •
1, 2, 3 ... , 9, 10, 11 
Re: Bazga
Dobar dan, novi sam na forumu.
Zanima me od ljudi koji uzgajaju bazgu kolka je potrebna površina da se od nje može živjeti?
Ja bih se preselio na selo iz grada natrag pa ako uspijem srediti otkup to mi je trenutno najzanimljiviji izbor.
Imam 4 hektara zemlju + mogučnost unajmit za bagatelu još 1, možda dva.
Mislim da je za početak to sasvim ok, dok ne vidim kako ide.
Ima li ko svoja iskustva?
da li postoji kod nas netko ko več radi vino od bazge?
Zanima me od ljudi koji uzgajaju bazgu kolka je potrebna površina da se od nje može živjeti?
Ja bih se preselio na selo iz grada natrag pa ako uspijem srediti otkup to mi je trenutno najzanimljiviji izbor.
Imam 4 hektara zemlju + mogučnost unajmit za bagatelu još 1, možda dva.
Mislim da je za početak to sasvim ok, dok ne vidim kako ide.
Ima li ko svoja iskustva?
da li postoji kod nas netko ko več radi vino od bazge?
crnamaslina- Broj postova: 1
Registriran: 08.09.2010
0
Pozdrav svima nakon nekog vremena.Moja bazga lijepo napreduje.Ono Što sada prerađujem je ubrano kao što rekoh iz dvorišta mojih susjeda koja su napuštena.Tamo su se formirala već stabla,pa ćak i nekoliko njih u grupi od 5-6.Vidim da je ova tema malo olabavilaGdje su ljudi sa planovima koji su obilazili plantaže u RH i vani?Ima li uspjeha kod vas?Ako ima podijelite nešto radosti i novih saznanja i sa nama ostalima.
zelkovski- Broj postova: 5
Registriran: 04.05.2010
0
I dalje bez iskustava..
zar nitko nije krenuo sa sadnjom bazge?
zar nitko nije krenuo sa sadnjom bazge?

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
Pozdrav! Mene zanima jedna stvar, mada je možda glupo pitanje, kako zaštititi bobice crne bazge od ptica? Prošle godine sam pikirao bobice na grmovima bazge na polju i taman dok su bile za berbu nestale...
Da li možda netko zna dal je moguće dobiti sadnice iz sjemena bazge, budući da sam vidio da se prodaje sjeme sambucus nigra (crna bazga)?
Da li možda netko zna dal je moguće dobiti sadnice iz sjemena bazge, budući da sam vidio da se prodaje sjeme sambucus nigra (crna bazga)?
makida- Broj postova: 3
Registriran: 21.01.2012
0
Sve je to izvrsno, pogotovo što je kod nas bazga autohtona biljka i nema većih zahtjeva. jako je ljekovita, možda i ljekovitija oda bazge sa sjevera t. aronije, ali je na žalost zapostavljena ko i sve naše domaće, kod nas je glavno da je tuđe.
Pitanje je tržišta. Mađar nudi suradnju, no koliko je to sigurno? Usprkos tome mislim da je to jako interesantno, pogotovo dok se sad otvore granice, kad uđemo u Uniju. Ova voćka po meni ima perspektivu i ako se netko želi okušati u tome, sad je prilika.
Pitanje je tržišta. Mađar nudi suradnju, no koliko je to sigurno? Usprkos tome mislim da je to jako interesantno, pogotovo dok se sad otvore granice, kad uđemo u Uniju. Ova voćka po meni ima perspektivu i ako se netko želi okušati u tome, sad je prilika.

tratinčica- Broj postova: 184
Registriran: 30.07.2010
11
Jutro! Ja sam planirao ali ulaganjem u bazgu, udaljio bih se od svoje lavande! Bolje je jedno kvalitetno izgurari nego mrljati na 3-4strane.
Austrijanci su davali sve, i zeljeli su 500ha bazge! Ima tu mogucnosti zarade, treba pogledati na netu , ona obitelje je vec osmislila sok i nudi ga po kaficima i hotelima...
PoZ!
Austrijanci su davali sve, i zeljeli su 500ha bazge! Ima tu mogucnosti zarade, treba pogledati na netu , ona obitelje je vec osmislila sok i nudi ga po kaficima i hotelima...
PoZ!
Da li postoji kakav berač bazge ili se to mora obavljati ručno?
Ispričavam se , nisam prije zamijetila ovu temu, a valjda sam još pospana pa nisam ni vidjela da ste već 10 stranica napisali. Prvom prilikom ću pročitati cijelu temu da se informiram o bazgi.
Ispričavam se , nisam prije zamijetila ovu temu, a valjda sam još pospana pa nisam ni vidjela da ste već 10 stranica napisali. Prvom prilikom ću pročitati cijelu temu da se informiram o bazgi.

tratinčica- Broj postova: 184
Registriran: 30.07.2010
11
Mene zanima uzgoj budući da radim vino od jagoda i još bi probao sa vinom od crne bazge (bobica) ali jedino me brine ta zaštita bobica od ptica...
makida- Broj postova: 3
Registriran: 21.01.2012
0
uzgoj
pročitah svih deset stranica,i sve mi se čini jako zanimljivo.ako ima nekoga tko želi podjeliti iskustva u uzgoju bazge bilo bi to jako lijepo od Vas.vidim pričalo se o mađarima,poslao se e-mail,ali od odgovora ništa.imam zemlje,ne puno,ali za početak dovoljno,dok ne vidim kako će to ići.koja je razlika u kupljenim sadnicama i onima uzgojenima u vrtu?može li se krenuti u uzgoj sadnicama iz vlastitog vrta?vrši li netko u hr.otkup cvijeta ili ploda bazge?totalni sam laik,pa molim za pomoć
hanibal- Broj postova: 1
Registriran: 22.03.2012
0
Preporuka je da kontaktiraš tvrtku Agristar iz Višnjevca. Direktor Tomislav Kurbanović.

Trnava- Broj postova: 84
God: 32
Zanimanje: dipl. ing. polj.
Registriran: 15.11.2010
2
Imam je oko kuće hrpu bazge, napravio sam sok za sebe i susjedstvo, ali ostalo je još dosta cvijeta...
Dali tko otkupljuje male količine i ako da po kojoj cijeni, dali se otkupljuje svjež ili sušen jer imam 10-15 kg svježeg cvijeta?
Hvala
Dali tko otkupljuje male količine i ako da po kojoj cijeni, dali se otkupljuje svjež ili sušen jer imam 10-15 kg svježeg cvijeta?
Hvala

economicus- Broj postova: 7
Registriran: 01.03.2011
0
economicus je napisao/la:Imam je oko kuće hrpu bazge, napravio sam sok za sebe i susjedstvo, ali ostalo je još dosta cvijeta...
Hvala
Moželi recept za sok ako nije tajna.
Ili na p.p. ako neželiš javno!

asaincev- Broj postova: 337
God: 38
Zanimanje: zavarivač i poljoprivrednik
Registriran: 31.05.2010
0
→→→: VIŠE
asaincev je napisao/la:economicus je napisao/la:Imam je oko kuće hrpu bazge, napravio sam sok za sebe i susjedstvo, ali ostalo je još dosta cvijeta...
Hvala
Moželi recept za sok ako nije tajna.![]()
Ili na p.p. ako neželiš javno!
Lagano pod pipom operem 60 cvijetova bazge, nakon toga ih stavim da se namaču u 5 litara vode 24 sata. Poslije 24 sata procijedim vodu i u nju dodam 5,5 kg šećera, 10 dag limuntusa u prahu i 0,75-1kg limuna narezanog na ploške. To odstoji 24 sata uz povremeno miješanje da se šećer lakše otopi, nakon toga povadim ploške limuna, a sirup sipam u staklene flaše, ne dodajem nikakve konzervanse ni vinobrane. Ispadne bliže 10 litara sirupa koji se razrijeđuje s vodom.
I ispadne mi super

economicus- Broj postova: 7
Registriran: 01.03.2011
0
Stranica 10 / 11. •
1, 2, 3 ... , 9, 10, 11 
Similar topics» BAZGA (Sambucus nigra L.)
» Bazga
» Karotiniranje faganela
» Biljne uši za mlade grdeline (i druge ptice faune)
» vitlo šumsko
» Bazga
» Karotiniranje faganela
» Biljne uši za mlade grdeline (i druge ptice faune)
» vitlo šumsko
Stranica 10 / 11.