Srpski seljak zavidi hrvatskom rataru

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Srpski seljak zavidi hrvatskom rataru

Postaj by Fidelito on 27/8/2010, 19:01

IVAN DF180.7 je napisao/la:
Ivane, da ima placa po 2000 kn ali prosjek drzave Hrvatske (NE Zagreba) jest oko 5200 kuna, oko 720 Eura (pusti na stranu politiku).

slažem se ja s tobom u potpunosti ali samo hoću istaknut da daj prosjek popravlja zagreb a u ostatku zemlje su plaće minimalc,uvjerio sam se iz prve ruke

Jedan primjer razvijenosti drustva je upotreba kartica. U Srbiji je to maltene nepoznat pojam.

i bolje da je tako jer su kartice glavni krivac za prezaduženost građana jer im omogućuju život iznad njihovih mogućnost i omogućuju im da kupuje stvari koje im nisu nužno neophodne za život

meni se najviše sviđa gotovina jer koliko imaš toliko trošiš i nikom nisi dužan kamate,koje su ionako prevelike

Ivane - nisu kartice ništa krive. Ljudi koji ih svako malo 'peglaju' iznad svojih mogućnosti moraju snositi odgovornost za to. To postaje ovisnost (kod mnogih) i na kraju završe u dužničkom odnosu. Plaćaju kamatu na kamatu, na kaznu, na glavnicu i tako u nedogled. Neodgovornim ponašanjem ljudi sami sebe (i svoje bližnje) dovedu u takvo stanje. Mislim da bi za izdavanje kartice ljudi prvo trebali na pregled kod psihologa, pa možda riješiti i neki test inteligencije. No kada bolje razmislimo - i opće pravo glasa na izborima (ta velika tekovina civilizacije) je isto bezvezno. No o tome neki drugi puta.

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Re: Srpski seljak zavidi hrvatskom rataru

Postaj by Fidelito on 27/8/2010, 21:18

IVAN DF180.7 je napisao/la:

dali vam se ovo čini povoljno i biste li pristali na ovakve uvjete

tu je najbolja stvar niska kamata na kredit, ovo sa otkupom starih strojeva je samo mamac, onako usput da se očiste dvorišta od krša (ionako ti moraju nešto spustiti od cijenika kada kupuješ novi stroj, a ovako kupe i nešto starog željeza). Kod dugoročnih kredita najbitnija je niska kamata, za strojeve po meni je sve više od 5% previše. A kod nas je potražnja za kreditima bila ogromna, pa zašto da banke spuštaju kamatu kada im ionako dobro ide? To je kao da prodaš kukuruz ili pšenicu za 1 kunu, a znaš da bi možda mogao dobiti i 1.2 ili 1.3 kune... banke dobro paze da maksimaliziraju svoju dobit, pa im je kamata maksimalna. Mislim da su se u ovom slučaju proizvođač ili zastupnik potrudili da ponude dobre uvijete u banci da povećaju prodaju strojeva. (na kraju krajeva ne bih nikada uzimao JD od 80 ili 90 ks... bolje je kineza uzeti, no to je moje mišljenje).

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics