Pužarstvo
Stranica 2 / 3. • Share •
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Re: Pužarstvo
Bećarina pusta je napisao/la:Pužarnik je dobro mjesto za mlade i neiskusne lovce da uče gađati živu, pokretnu metu.
ha ha ha ha ha.....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
→→→: VIŠE
Picek je napisao/la:vjerojatno i lakomost ima nešto s time ali prije bih rekao da je najveći razlog propadanju takvih poslova nesređenost tržišta, neudruživanje proizvođača čime se dovodiš u situaciji da te otkupljivač može hebati u zdrav mozak koliko god hoćeš jer si presitan da bi sam nešto diktirao itd.JOSIP FERGUSON je napisao/la:zasto nekako imam osjecaj da je i ta proizvodnja puzeva isto kao sto su jedno vrijeme cincile bile hit, nije ni jedna poljoprivredna emisija bila bez makar jednog priloga o njima... kod nas ih je svaka druga kuca imala....
malo poslije njih dosli su nojevi pa s njima ista prica... svi nabavili nojeve a para ni za lijek....
sad su to puzevi...
znaci za one koji bi htjeli u poljoprivredi steci na brzinu neku veliku lovu pa se polakome....
vjerojatno će se isto za koju godinu dogoditi sa voćarstvom i silnim voćnjacima koji se podižu..
jer oni koji neće imati hladnjače za skladištenje moći će lagano "objesiti škare o klin"..
super je to kako država subvencionira podizanje novih nasada ali nitko ne razmišlja što će biti sa tim voćem za koju godinu kada dozrije a kapaciteti hladnjača su već sada premali..![]()
dobro došli u zemlju snova
pazi prika, ipak je druga stvar vocarstvo, tamo nitko ljudima ne obecava laku i brzu lovu, u vocarstvu ipak znas u detalje kako i koliko mozes zaradit, i tko se ide bavit vocarstvom ne ide se na brzinu obogatit....
druga je to pjesma...

16
zdrav mozak koliko god hoćeš jer si presitan da bi sam nešto diktirao itd.
vjerojatno će se isto za koju godinu dogoditi sa voćarstvom i silnim voćnjacima koji se podižu..
jer oni koji neće imati hladnjače za skladištenje moći će lagano "objesiti škare o klin"..
super je to kako država subvencionira podizanje novih nasada ali nitko ne razmišlja što će biti sa tim voćem za koju godinu kada dozrije a kapaciteti hladnjača su već sada premali..
dobro došli u zemlju snova
a najgorj je što se sve sadašnje kalkulacije rade posadašnjim cijenama, a one će vjerovatno biti kororigirane nadole dok ti voćnjaci prispiju do uroda
s druge strane - možda će se za koju godinu uvesti biše reda u poslovanju našeg okruženja
Zadnja promjena: paor; 10/4/2008, 22:21; ukupno mijenjano 1 put.

paor- Admin

- Broj postova: 3046
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Josa kad bi vidio tko se sve želi baviti voćarstvom i na koji način nebi vjerovao. Vjeruj mi da znam, jer mi svakakvi ljudi dolaze.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
ajde nije vocarstvo tako lose, lani se nisu nist zalili kod nas vocari, stovise bas sam na puno mjesta cuo da je jabuka trazena i solidno placena, a tko ima dobru proizvodnju i mozda nekakvu hladnjacu ima racunicu...
ne samo jabuka...
jedan moj znanac je napravio nekakvu improviziranu hladnjacu za nekih 200.000kn kaze da mu se prve god vratila...
nema mjesta pesimizmu...
ali to je druga tema...
ja bi molio da se vratimo puzovima, jer me ova tema bas zabavlja....
jos se sad smijem kad ih zamislim kako bjeze....
ne samo jabuka...
jedan moj znanac je napravio nekakvu improviziranu hladnjacu za nekih 200.000kn kaze da mu se prve god vratila...
nema mjesta pesimizmu...
ali to je druga tema...

16
Na vrh one mreže , jedan centimetar iznad nje , treba postaviti golu žicu a na drugi kraj žice spojiti bateriju od 1.5 V i da vidiš koji bi to Alcatraz bio
... mislim da bi padali kao kruške i kotrljali se mami da im puše u rogove/ticala 

pingo- Broj postova: 4920
1
pazite nije vocarstvo igra, to je jedna jaaako teska proizvodnja koja nije za svakoga...
u vocarstvu ima toliko raznih bolesti, toliko stetnika, prskanja po 20-ak puta...
mogao bi reci vise nego u svim ratarskim proizvodnjama zajedno ima samo u vocnjaku jabuke...
a tek sad kad im naklate integriranu zastitu bilja koja je vani u vocnjacima pogotovo prije konzervativne....
ukratko nije zvaka za seljaka, tko nebude radio dobro neka propadne...
ja da idem dizat vocnjak sad prvo bi u ruke 10-ak knjiga proucit od korica do korica a onda trazit kredit....
u vocarstvu ima toliko raznih bolesti, toliko stetnika, prskanja po 20-ak puta...
mogao bi reci vise nego u svim ratarskim proizvodnjama zajedno ima samo u vocnjaku jabuke...
a tek sad kad im naklate integriranu zastitu bilja koja je vani u vocnjacima pogotovo prije konzervativne....
ukratko nije zvaka za seljaka, tko nebude radio dobro neka propadne...
ja da idem dizat vocnjak sad prvo bi u ruke 10-ak knjiga proucit od korica do korica a onda trazit kredit....

16
je, ima samo jedna caka..JOSIP FERGUSON je napisao/la:ajde nije vocarstvo tako lose, lani se nisu nist zalili kod nas vocari, stovise bas sam na puno mjesta cuo da je jabuka trazena i solidno placena, a tko ima dobru proizvodnju i mozda nekakvu hladnjacu ima racunicu...
ne samo jabuka...
nema mjesta pesimizmu...
ali to je druga tema...
voćnjaci koji su masovno sađeni u zadnje dvije-tri godine još uvijek nisu urodili punim rodom ili nisu rodili uopće (ovisno o voću) i naravno da su cijene takve kakve jesu..
a sad zamisli za pet godina kada sve što je sađeno urodi i kada ne bude dovoljno hladnjača..
urodi će se bacati jer će biti bezvrijedni..
pitaj povrtlare..
ja znam firmu koja sadi 1000 hektara voćnjaka..
nisam siguran ali mislim da toliko Agrokor nema sa svim svojim poduzećima zajedno..
btw. ta firma hladnjaču za sada nema..

Picek- Broj postova: 1075
Registriran: 13.03.2008
7
Jednom mom traktoristi su se penjali na šljivu i onda ujutro krenu i žega ih uhvati na stablu pa se uvuku u kućicu i zaljepe za drvo i na kraju otpadnu. Nikako da stignu do plodova koje su inače na tlu žuljali ko ludi.
Al to je čudo živo, i kod njega su bježali. 
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
pingo je napisao/la:Na vrh one mreže , jedan centimetar iznad nje , treba postaviti golu žicu a na drugi kraj žice spojiti bateriju od 1.5 V i da vidiš koji bi to Alcatraz bio... mislim da bi padali kao kruške i kotrljali se mami da im puše u rogove/ticala
hihihihi... isli bi trcecim korakom natrag
nemaju mamu! jer nisi procitao???
imaju mamu i tatu u jednom....

16
Picek je napisao/la:je, ima samo jedna caka..JOSIP FERGUSON je napisao/la:ajde nije vocarstvo tako lose, lani se nisu nist zalili kod nas vocari, stovise bas sam na puno mjesta cuo da je jabuka trazena i solidno placena, a tko ima dobru proizvodnju i mozda nekakvu hladnjacu ima racunicu...
ne samo jabuka...
nema mjesta pesimizmu...
ali to je druga tema...
voćnjaci koji su masovno sađeni u zadnje dvije-tri godine još uvijek nisu urodili punim rodom ili nisu rodili uopće (ovisno o voću) i naravno da su cijene takve kakve jesu..
a sad zamisli za pet godina kada sve što je sađeno urodi i kada ne bude dovoljno hladnjača..
urodi će se bacati jer će biti bezvrijedni..
pitaj povrtlare..
ja znam firmu koja sadi 1000 hektara voćnjaka..
nisam siguran ali mislim da toliko Agrokor nema sa svim svojim poduzećima zajedno..
btw. ta firma hladnjaču za sada nema..
ja gledajuci iz svoje perspektive da se sad krenem bavit vocarstvo bilo bi normalno da prvih godina s ratarstvom guram vocarstvo, znaci moras imat neki kapital kojim ces krenit, neide bas od nule da cekas 2-3 god dok pocne rodit...
tako to rade glavnina firmi, poguraju iz pocetka s drugom proizvodnjom, a kad pocne rodit onda ide...

16
pingo je napisao/la:Na vrh one mreže , jedan centimetar iznad nje , treba postaviti golu žicu a na drugi kraj žice spojiti bateriju od 1.5 V i da vidiš koji bi to Alcatraz bio... mislim da bi padali kao kruške i kotrljali se mami da im puše u rogove/ticala

paor- Admin

- Broj postova: 3046
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

JOSIP FERGUSON je napisao/la:zasto nekako imam osjecaj da je i ta proizvodnja puzeva isto kao sto su jedno vrijeme cincile bile hit, nije ni jedna poljoprivredna emisija bila bez makar jednog priloga o njima... kod nas ih je svaka druga kuca imala....
malo poslije njih dosli su nojevi pa s njima ista prica... svi nabavili nojeve a para ni za lijek....
sad su to puzevi...
znaci za one koji bi htjeli u poljoprivredi steci na brzinu neku veliku lovu pa se polakome....
eeee neide to bas tako.....
kako su ljudi samo naivni i lakovjerni...NHF...
Nisu ljudi lakovjerni nego žele nešto zaraditi sa svojih 10 prstiju a onda ih tamo neki prekupac sj...e samo tako, to neće više dugo trajati.
Jer nisu ni seljaci naivni kao prije, neki u mojem kraju već odavno prave gotove proizvode od svojih sirovina npr sireve domaće kravlje i kozje.
A da će po..it oni voćari koji neće imat hladnjaću to daa jer nije bit prodat voće kad ga svi imaju nego kada ga nitko nema !
Poz
Treba frajer s tim puževima otvorit kladionicu pa utrke sa puževima i jeftinu pivu prodavat pa da vidiš biznis :$:
Koliko vidin on ima vrstu H. Pomatiu, a skuplja je H. Aspersa. Očito mu je pričala o Aspersi, a prodala mu Pomatiu, pa je tako i cijena niska. Ali i svakom zlu dođe kraj pa tako i toj Almi iz Istre, sada je aktualan novi ugovor talijana sa Telluris-Medin.hr.
Volintena- Broj postova: 3
God: 42
Registriran: 11.11.2008
0
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Stranica 2 / 3.