Krumpir
Stranica 2 / 15. • Share •
Stranica 2 / 15. •
1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Re: Krumpir
A može li Ursus vleći taj plug? Nekak mi se čini da teško kad treba toliki gas 
Zvonimir- Broj postova: 2182
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIŠE
jednobraznio nemamo, ali može on to vuč, to ej u drugoj tu, ali mislimn da sam i u trečoj, bez problema...
dal mi moze neko rec koliko je sjemena potrebno za 1 ha ili 1 kj i koliki prinos se moze ocekivat po ha recima na jako dobroj zemlji
i koja je cijena sjemenskog krumpira te kako se krece cijena merkatilnog zadnjih godina
i koja je cijena sjemenskog krumpira te kako se krece cijena merkatilnog zadnjih godina
Ovako po hektaru se troši oko 2500 kg krumpira ovisi o krupnoci samog ako je krupniji troši se više a ako je sitniji manje.Prinos od 30 tona po hektaru je moguć a cjena sjemenskog krumpira je 5,5 kuna plus pdv.
antonio- Broj postova: 129
God: 33
Registriran: 22.04.2008
1
jel ga sijes i dali se isplati, htio sam ove godine pripremit jedno jutro pa da nagodinu malo posijem za probu pa me zanima na sta je najosjetljiviji i sta se koristi za zastitu protiv korova, bolesti, zlatica( znam samo da ima jako puno proizvoda) al koji su najbolji odnosno najispaltiviji
antonio je napisao/la:Ovako po hektaru se troši oko 2500 kg krumpira ovisi o krupnoci samog ako je krupniji troši se više a ako je sitniji manje.Prinos od 30 tona po hektaru je moguć a cjena sjemenskog krumpira je 5,5 kuna plus pdv.
Koja to sorta i gdje??
Jer koliko ja znam ni jedna kvalitetna sorta nema cijenu ispod 10 kn/kg! Pri tome mislim na kalibražu 28/35 koje se (ovisno o skolopu) troši oko 1000kg/ha! Ovo što si ti naveo je prertpostavljm veča klaibraža pa je stoga i veča potrošnja ali i manja cijena/kg!
E sad što se tiče uloženo/dobiveno, ukratko--sa trenutnom otkupnom cijenom od 80lp/kg i troškovima proizvodnje i prinosom od 30t/ha posluješ s čistom nulom!

pajdo- Broj postova: 111
Registriran: 13.03.2008
0
pa onda ova skuplja sorta ustvari ispadne jos jeftinija pa ha
dal se moze ugovrit proizvodnja krumpira negdi u HR, s nekom zadrugom ili sl. i dali otkupljuju krumpir te koje su minimalne povrsine potrebne da bi se ugovorila proizvodnja
ova cijena 80lp jel to cijena na veliko, mene zanima i koja je cijena kad se prodaje na malo jer bi krumpir s neke manje povrsine mogao prodat i u selu
dal se moze ugovrit proizvodnja krumpira negdi u HR, s nekom zadrugom ili sl. i dali otkupljuju krumpir te koje su minimalne povrsine potrebne da bi se ugovorila proizvodnja
ova cijena 80lp jel to cijena na veliko, mene zanima i koja je cijena kad se prodaje na malo jer bi krumpir s neke manje povrsine mogao prodat i u selu
Dal se može ugovoriti-vjerojatno da-ali činjenica je da je Hrvatska ovu sezonu samodostatna s krumpirom! Bude i viška čak!

pajdo- Broj postova: 111
Registriran: 13.03.2008
0
kod nas se to sve radi ručno........nema strojeva
orijas- Broj postova: 11
God: 33
Zanimanje: veterinarski tehnićar
Registriran: 10.01.2010
0
Navodno, Nizozemci imaju prinos od 80 tona po hektaru!

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

antonio je napisao/la:Ovako po hektaru se troši oko 2500 kg krumpira ovisi o krupnoci samog ako je krupniji troši se više a ako je sitniji manje.Prinos od 30 tona po hektaru je moguć a cjena sjemenskog krumpira je 5,5 kuna plus pdv.
Ako se ti baviš proizvodnjom krumpira sa kime koperiraš i dali si zadovoljan uloženo dobiveno.
Gost- Gost
slabo zastupljena tema na forumu..evo video kak to rade vani
http://www.youtube.com/watch?v=HqhQxVjDjkc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HqhQxVjDjkc&feature=related

delac- Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
5
ogroman stroj! Ali šta ljudi rade na njemu

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

BOŽIDAR je napisao/la:ogroman stroj! Ali šta ljudi rade na njemu
skupljaju truli krumpiri naravno zemlju odvajaju ak je ima...

delac- Broj postova: 694
God: 25
Registriran: 28.01.2010
5
Stranica 2 / 15. •
1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Stranica 2 / 15.