Krumpir
Stranica 1 / 15. • Share •
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Krumpir
Krajem prošlog tisućljeća ovo se odvijalo u mojem selu .
Sadnja krumpira kod bratića .
Sve fotke su skenirane tako da su malo lošije kvalitete .

Sadnja krumpira kod bratića .
Sve fotke su skenirane tako da su malo lošije kvalitete .

Zadnja promjena: pingo; sri 9 tra 2008 - 20:28; ukupno mijenjano 2 put/a.

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Re: Krumpir
I?... jel mu se isplatilo sav ovaj trud?

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
4
Pa je , profitabilan posao u svakom slučaju .

1
pingo je napisao/la:Pa je , profitabilan posao u svakom slučaju .
i trazi jako dobro grlo KRUMPIRAAAAA
(sam da ne uvrijedim kojeg clana iz medjimurja ali mislim da ih jos ni nemamo)
Picek je napisao/la:nije li krumpir povrće?
Ma cuj, ovi ratari jos malo pa ce i govedarstvo smatrati ratrskim poslom
@pingo, jako lijepa, pa rekao bih reportaza, jedino mi se ne cini da kronologija nije bas postivana NHF
Nego usput, koji je razlog da se oranje na prvoj slici radilo okomito na prethodne redove? Pretpostavljam zbog teske zemlje. Dali se to cesto radi?

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
Poštujem sve navode , u pravu ste i za povrće i za kronologiju .
Kronologiju fotki ću sada ispraviti a za povrće će morati admini reagirati .
Oranje je rađeno nakon što je krumpir povađen .
Tu je šef bio jedan belgijanac koji je vjerojatno tako uvjetovao jer mi ne oremo nikada poprijeko .
Kada malo razmislim o tome nije to loše ali je to dosadno jer su te table 800x200 metara .
Kronologiju fotki ću sada ispraviti a za povrće će morati admini reagirati .
Oranje je rađeno nakon što je krumpir povađen .
Tu je šef bio jedan belgijanac koji je vjerojatno tako uvjetovao jer mi ne oremo nikada poprijeko .
Kada malo razmislim o tome nije to loše ali je to dosadno jer su te table 800x200 metara .

1
pingo dali znaš na koliku je površinu on tih godina sadio krumpir??
vidim da ima i agril foliju od pamuka i to dobra je površina tim pokrivena!!
jel ima on još te strojeve i dali ih kojim slučajem prodaje??
predpostavljam da su uvezeni!!
dali se on još uvjek bavi proizvodnjom krumpira i dali je bio orjentiran na gotovi proizvod ili se i na sjemensku proizvodnju bazirao!!
mi ako dobijemo zemlje druge godine mislimo uzeti još jedan veći traktor i počet proizvodnju krumpira na veliko!! ali bazirali bi se djelom na sjemenski i manji dio na krupni ali uz preradu!! a budemo vidli!
p.s. tema je odlična!
dali se on još uvjek bavi proizvodnjom krumpira i dali je bio orjentiran na gotovi proizvod ili se i na sjemensku proizvodnju bazirao!!
mi ako dobijemo zemlje druge godine mislimo uzeti još jedan veći traktor i počet proizvodnju krumpira na veliko!! ali bazirali bi se djelom na sjemenski i manji dio na krupni ali uz preradu!! a budemo vidli!
p.s. tema je odlična!
Tonxy je napisao/la:pingo dali znaš na koliku je površinu on tih godina sadio krumpir??
Mislim da je najviše bilo nešto malo više od 50 ha jedne godine .
Koliko pamtim to je bio neki najlon ali možda i griješim jer nisam bio na toj njivi .
Mislim da nema tih strojeva jer je firma zatvorena i preseljena u Rumunjsku .
p.s. tema je odlična!
Auu koliko je tu još bilo strojeva koje nisam stavio na forum ... imali su neku dugačku dvorednu vadilicu za krumpir , prikolice sa malo užim tragom kotača , navodnjavanje također i neku veliku sortirku/vagu/pakirku sve u jednom ... to čudo je bilo glomazno , dođeš direktno sa prikolicom i iskipaš unutra a dvadeset metara kasnije ispadaju one mrežaste vrečice izvagane i zapakirane

1
[quote="pingo"]
to je isplativo kao šta si i reko jer kažu da je jedino iznad 17 ha isplativo!
jest vidjeh te strojeve!! stvarno su masa!! i to bih sve trebo pokupovat zato jedino ako dobijem više od 20 ha!!
Tonxy je napisao/la:pingo dali znaš na koliku je površinu on tih godina sadio krumpir??
to je isplativo kao šta si i reko jer kažu da je jedino iznad 17 ha isplativo!
Auu koliko je tu još bilo strojeva koje nisam stavio na forum ... imali su neku dugačku dvorednu vadilicu za krumpir , prikolice sa malo užim tragom kotača , navodnjavanje također i neku veliku sortirku/vagu/pakirku sve u jednom ... to čudo je bilo glomazno , dođeš direktno sa prikolicom i iskipaš unutra a dvadeset metara kasnije ispadaju one mrežaste vrečice izvagane i zapakirane
jest vidjeh te strojeve!! stvarno su masa!! i to bih sve trebo pokupovat zato jedino ako dobijem više od 20 ha!!
evo kod mene se bere krimpir vec od proslog petka pa malo sliikica!!!
inace zadovoljni smo i jako je dobar!!!

inace zadovoljni smo i jako je dobar!!!

Krumpir..........o njemu se rijetko piše, a i na televiziji (u poljoprivrednoj emisiji spominje se 1-2 puta godišnje).....
Ovaj podatak od 17Ha da bi bila isplativa proizvodnja????
Mislim da teško drži vodu, a i sve u konačnici ovisi o cijeni, i o tome kome ga prodati.....
Mi konkretno smo do prije 2-3 godine sadili cc 2Ha krumpira, a sada smo imali malo više od 1/3 Ha, i imamo oko 13 tona krupnoga........
Super, cijena je čini mi se oko 2 kune, što bi bilo oko 25 000 kuna na tu malu površinu zemlje.............
Ali nitko ga neće kupiti, pošto može kupovati na kile u konzumu i sličnima............
Jedino iz toga razloga ima smisla ovo sa 17Ha, pa da ga prodaš nekome po 1,20.
Inače, krumpir je uvijek bio dobra kultura, sa relativno malim ulaganjima, a visokim prinosima......
Ovaj podatak od 17Ha da bi bila isplativa proizvodnja????
Mislim da teško drži vodu, a i sve u konačnici ovisi o cijeni, i o tome kome ga prodati.....
Mi konkretno smo do prije 2-3 godine sadili cc 2Ha krumpira, a sada smo imali malo više od 1/3 Ha, i imamo oko 13 tona krupnoga........
Super, cijena je čini mi se oko 2 kune, što bi bilo oko 25 000 kuna na tu malu površinu zemlje.............
Ali nitko ga neće kupiti, pošto može kupovati na kile u konzumu i sličnima............
Jedino iz toga razloga ima smisla ovo sa 17Ha, pa da ga prodaš nekome po 1,20.
Inače, krumpir je uvijek bio dobra kultura, sa relativno malim ulaganjima, a visokim prinosima......
miroslaw- Broj postova: 24
Registriran: 04.09.2008
0
ulaganja i nisu bas mala kad malo pogledas sve pesticide,nafta,tvoj rad traktor i gnoj i sve sta ide uz to!!
kod mene je cijena 3 kn!!
to je jako dobro ,ali problemnije prodati kod mene,nego proizvesti!!
covjek trazi za izvoz u italiju cijeli sleper ali nema!!
kod mene je cijena 3 kn!!
to je jako dobro ,ali problemnije prodati kod mene,nego proizvesti!!
covjek trazi za izvoz u italiju cijeli sleper ali nema!!
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Stranica 1 / 15.