Deutz-Fahr 3610
Stranica 7 / 14. • Share •
Stranica 7 / 14. •
1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14 
Re: Deutz-Fahr 3610
ok vidio sam sad cjenu za sita!
kod mene svi idu na 9 pšenicu a ja imam sva sita podesiva i sad mi je oko 8-9mm donje otvoreno al ako ide "riža"čisto onda nemaš frke!
kod mene svi idu na 9 pšenicu a ja imam sva sita podesiva i sad mi je oko 8-9mm donje otvoreno al ako ide "riža"čisto onda nemaš frke!
Trebao bih pripremit kombajn za kukuruz a apsolutno ništa nemam.
Šta mi sve treba, gdje se isto može kupit, koliko love ...
Korpa može od ĐĐ ?
Šta mi sve treba, gdje se isto može kupit, koliko love ...
Korpa može od ĐĐ ?

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
→→→: VIŠE
-

Treba ti korpa, blinde za bubanj i natresaljke i na povratima glatke ploče umjesto ribeža! I, naravno, kukuruzni adapter ( po izboru)! Gdje nabaviti? Oglasnici razni...
Skoro zaboravih, i sita donja ti trebaju osim ako nemaš štelajuća onda možeš i s njima!
Skoro zaboravih, i sita donja ti trebaju osim ako nemaš štelajuća onda možeš i s njima!

drazen- Broj postova: 515
God: 41
Registriran: 23.07.2008
7
Nemam donja štelajuća, sa koliko mm vršite kukuruz ?
Kada smo kod sita za suncokret isto koliko mm ?
Korpa može od ĐĐ?
Dražene, hvala na inf.
Korpa može od ĐĐ?
Dražene, hvala na inf.

15
-

bećar je napisao/la:Nemam donja štelajuća, sa koliko mm vršite kukuruz ?
Korpa može od ĐĐ?
Dražene, hvala na inf.
Može od ĐĐ korpa, sita donja nemogu biti štelajuća, moraju biti rupičasta 15-18mm, osim što je nabrojio drazen treba ti lim-zavjesa iznad slamotresa, i uski lim koji se stavlja ispred bubnja na 3610, mislim da pege stavlja taj lim, jer Topliner to nema. Ako je kombajn TS, onda na slamotrese nemoraš blinde stavljati.

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
15
sad kad ovo citam, jako komplicirano izgleda napravit adaptaciju za kukuruz na DF, puno stvari treba mjenjat, dok za usporedbu na claas medionu(koji je po tehnlogiji kao taj df jer je isti kao i prijasnji dominatori) to se napravi za par sati jedan covjek, samo se korpa mjenja, blinde se koriste za sve kulture pa se en moraju stalno skidat i stavljat a sve ostalo se podesi
deere power je napisao/la:sad kad ovo citam, jako komplicirano izgleda napravit adaptaciju za kukuruz na DF, puno stvari treba mjenjat, dok za usporedbu na claas medionu(koji je po tehnlogiji kao taj df jer je isti kao i prijasnji dominatori) to se napravi za par sati jedan covjek, samo se korpa mjenja, blinde se koriste za sve kulture pa se en moraju stalno skidat i stavljat a sve ostalo se podesi
Jesi siguran?
Prednost Claasa je što ima 2 blinde manje, i manju/lakšu korpu koja je jednostavnija za montažu, pogotovo ako je iz 3 dijela, nemora se ni grlo odvajati. Ostalo je sve isto.

15
deere power je napisao/la:sad kad ovo citam, jako komplicirano izgleda napravit adaptaciju za kukuruz na DF, puno stvari treba mjenjat, dok za usporedbu na claas medionu(koji je po tehnlogiji kao taj df jer je isti kao i prijasnji dominatori) to se napravi za par sati jedan covjek, samo se korpa mjenja, blinde se koriste za sve kulture pa se en moraju stalno skidat i stavljat a sve ostalo se podesi
Dp griješiš ja sam za cca 3 sata promjenim sve .. usto ima dva puta pauze po 20min da popijem pivu
Kada korpu namjestim ,pošarafim blinde na bubanj s zrač.pištoljem posao gotov za 1 mim ,skinem dugi lim ispred bubnja stavim kratki (to je vedran spominjao) zatim na mjestu lovca stavim napravljenu dasku ,blinde na slamotresima mi stalno stoje ,gumu iza bitera stavim punu ,skinem gruvače,promjenim brzinu na povratu tj prebacim remen ,vratim grlo zakvačim adapter i pičim na njivu sretan i uštedim nešto love jer neplačam majstore
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
evo blinde ne skidaju ni za jednu kulturu, korpa je iz 3 djela ne trebaju nikakvi dodatni limovi, sita ili te blinde na slamotresima (ne znam kako izgledaju)
dosta jednostavnije ipak
dosta jednostavnije ipak
Več sam više puta čitao o blindama na slamotresima...može koja fotka tekom prilike? Kod korpe iz 3 delova (claas) mogu reči da je čitava adaptacija zaista možna u roku od 3 sata, dok kod odvajanja grla to je trajalooo cjeli dan. Sad neznam neki govore, da u žitima ne skidajo blende na drumlu, što znači, da se onda mjenja samo korpa i evt. izvadi donje sito. Treba je i preokrenuti kocku na donjem djelu grla-diže se uvlačne lance. Zatim je treba zavjesu iza bitera iznad slamotresima preusmerit lančičem i to je to.

SimonMS- Broj postova: 300
Registriran: 19.02.2009
2
SimonMS je napisao/la:Več sam više puta čitao o blindama na slamotresima...može koja fotka tekom prilike? Kod korpe iz 3 delova (claas) mogu reči da je čitava adaptacija zaista možna u roku od 3 sata, dok kod odvajanja grla to je trajalooo cjeli dan. Sad neznam neki govore, da u žitima ne skidajo blende na drumlu, što znači, da se onda mjenja samo korpa i evt. izvadi donje sito. Treba je i preokrenuti kocku na donjem djelu grla-diže se uvlačne lance. Zatim je treba zavjesu iza bitera iznad slamotresima preusmerit lančičem i to je to.
Claas nema blinde na slamotresima, nego neki lim se montira na završetku korpe tako da masa ne pada na početak slamotresa, tako mi je rekao kum jer ima Claasa 108 VX. Taj lim su jedne godine zaboravili staviti, pa su mu popucali slamotresi.
Zadnja promjena: vedran_kc; 9/8/2011, 08:32; ukupno mijenjano 1 put.

15
deere power je napisao/la:evo blinde ne skidaju ni za jednu kulturu, korpa je iz 3 djela ne trebaju nikakvi dodatni limovi, sita ili te blinde na slamotresima (ne znam kako izgledaju)
dosta jednostavnije ipak
Ima kod nas u selu jedan koji radi sve kulture na istu korpu, i adaptacija mu je zakopčaj adapter na kombajn i promjeni sita

15
vedran_kc je napisao/la:Claas nema blinde na slamotresima, nego neki lim se montira na završetku korpe tako da masa ne pada na početak slamotresa, tako mi je rekao kum jer ima Claasa 108 VX.
Na kraju korpe ima zavesa gumena koja visi, a gore ima kod kukuruza lim, a kod žita ima "češalj" a dimenzije lima i češalja su iste, samo što kod češalja može da propada zrno. Zašto bi popucali slamotresi nije mi jasno :S
kukuruz

SimonMS- Broj postova: 300
Registriran: 19.02.2009
2
SimonMS je napisao/la:vedran_kc je napisao/la:Claas nema blinde na slamotresima, nego neki lim se montira na završetku korpe tako da masa ne pada na početak slamotresa, tako mi je rekao kum jer ima Claasa 108 VX.
Na kraju korpe ima zavesa gumena koja visi, a gore ima kod kukuruza lim, a kod žita ima "češalj" a dimenzije lima i češalja su iste, samo što kod češalja može da propada zrno. Zašto bi popucali slamotresi nije mi jasno :S
Nisu stavili taj lim, pa se nekupila masa između slamotresa i korpe, tako su slamotresi popucali od udaraca.

15
Našao sam orginal korpu za DF , samo me sada zanima kako im se inače cijene kreću?
Ako bi netko bio ljubazan podjelit info. dok nisam kupovinu obavio.
Hvala
Ako bi netko bio ljubazan podjelit info. dok nisam kupovinu obavio.
Hvala

15
-

Stranica 7 / 14. •
1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14 
Similar topics» Deutz-Fahr 3610
» DEUTZ FAHR TOPLINER 4065H
» DEUTZ FAHR
» Uputstva za Deutz-Fahr TopLinera i jos neka pitanja ?
» deutz-fahr 6,81
» DEUTZ FAHR TOPLINER 4065H
» DEUTZ FAHR
» Uputstva za Deutz-Fahr TopLinera i jos neka pitanja ?
» deutz-fahr 6,81
Stranica 7 / 14.