kukuruz šećerac i kokičar

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: kukuruz šećerac i kokičar

Postaj by Ines.s. on 29/1/2012, 22:16

Nova na forumu....pa i nije baš nešta raspisana,očito svi čuvaju tajne za sebe,e sad joj si ga meni sjeme je tu polje pripremljeno a ja neznam kad počet sijat a još bolje kome prodat wc ........očito da će mi jedino poštanje vode na wc-u preostat cry

Ines.s.

Broj postova: 19
Zanimanje: Ima ih...
Registriran: 12.01.2012
Like 0

[Vrh] Go down

bb

Postaj by bhorv on 30/1/2012, 12:35

Ines.s. je napisao/la:Nova na forumu....pa i nije baš nešta raspisana,očito svi čuvaju tajne za sebe,e sad joj si ga meni sjeme je tu polje pripremljeno a ja neznam kad počet sijat a još bolje kome prodat wc ........očito da će mi jedino poštanje vode na wc-u preostat cry

gdje si več nabavila sjeme...ako o šečercu pričamo..ja sam naručio malu vrečicu 3500 zrna od bc,.. a sijanje.. ja započnem čim malo zagrije a to je početak 4 mj. čini mi se da si iz kutine..prodat češ ga sigurno negdje na tržnici, prošle god. ja kod kuće prodavo po kn i neka mi žena rekla da je u zg na tržnici po 4kn, ako dobiješ i 2 isplatit če se.samo nezaboravi čim ranije, pa svakih 10-14 dana opet.

bhorv

Broj postova: 157
Registriran: 29.05.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by daevu on 15/2/2012, 18:31

nije bila loša zarada prije,sadili smo ga 15ak god. ali zadnje dvije ga ne sadimo nešto malo za zezanciju i prodaju kući,
što se tiče bc-a, ne znam baš nisu neki,novosadski ti je najbolji jedino kako ga nabavit,veliki klip 23-25 cm,fine žute boje,rano dolazi
a ako se odlučiš saditi u razmacima obavezno ako ne možeš progurati količinu odjednom,
ako ima divljih svinja u tvom kraju,pazi se štete

daevu

Broj postova: 89
Zanimanje: voćar
Registriran: 10.05.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Ines.s. on 16/2/2012, 15:18

Za ovaj novosadski nisam čula!Stvarno gdje ga nabavit?

Ines.s.

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by barluka on 25/2/2012, 10:29

bavim se proizvodnjom secerca vec par godina i uglavnom je sve veci problem prodaja.inace sejem samo S&G ili royal-ovo seme(mislim da se tako pise).moje iskustvo je tako da super slatki hibridi se seju samo u optimalnim uslovima(temperatura)jer inace tesko nicu.Sejem svakih 15 dana jer otprilike toliko moze da se bere do tehnoloske zrelosti i nemoze ubran da stoji 2 dana.Sto se tice herbicida koristim sve kao u merkantilnom kukuruzu bez razlike,mada kad sam zvao predstavnike hemijskih kuca rekli su da se herbicidi ne koriste u secercu.Inace cena semena kod nas je oko 25-30EUR po kg.

barluka

Broj postova: 2
Registriran: 15.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by bhorv on 25/2/2012, 11:25

barluka je napisao/la:bavim se proizvodnjom secerca vec par godina i uglavnom je sve veci problem prodaja.inace sejem samo S&G ili royal-ovo seme(mislim da se tako pise).moje iskustvo je tako da super slatki hibridi se seju samo u optimalnim uslovima(temperatura)jer inace tesko nicu.Sejem svakih 15 dana jer otprilike toliko moze da se bere do tehnoloske zrelosti i nemoze ubran da stoji 2 dana.Sto se tice herbicida koristim sve kao u merkantilnom kukuruzu bez razlike,mada kad sam zvao predstavnike hemijskih kuca rekli su da se herbicidi ne koriste u secercu.Inace cena semena kod nas je oko 25-30EUR po kg.

ja nekoristim nikakav herbicid jer sijem malu površinu,a ovi koje koristim za merkantilni kod nas su zabranjeni za šečerac.

bhorv

Broj postova: 157
Registriran: 29.05.2011
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by daevu on 25/2/2012, 13:30

ne se igrati sa herbicidima i šećercom,pa otrovat ćete nekog
merkantilni se bere u jesen,a šećerac puno,puno ranije tako da je još pod karencom
nikad ni jedan herbicid nismo koristili osim motike

daevu

Broj postova: 89
Zanimanje: voćar
Registriran: 10.05.2011
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by barluka on 27/2/2012, 19:02

jos nisam nikoga otrovao a bavim se tim godinama kako sam napisao.

barluka

Broj postova: 2
Registriran: 15.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Ines.s. on 10/3/2012, 13:22

barluka je napisao/la:jos nisam nikoga otrovao a bavim se tim godinama kako sam napisao.
Ako nije tajna ,kojim kemijskim sredstvima je tretirano?

Ines.s.

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by minajo on 14/3/2012, 22:15

Ima jedno sredstvo koje je dozvoljeno u šećercu kao i u merkantilnom kukuruzu zove se LAUDIS i proizvod je BAYERA. Moje lično iskustvo u merkantilnom kukuruzu je fantastično a po cijeni dosta prihvatljivo. Nisam njihov promotor ali želim vam pomoći jer i ja planiram sjetvu šećerca na cca 5kj i to prvi put sijem. Znam da vam ovo zvuči suludo ali želim i to probati da vidimo kako ćemo proći pošto se volim kockati jer nemam kupca ni za jedan klip a kamoli sve.

minajo

Broj postova: 15
Registriran: 13.02.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics