Problemi s divljači

Stranica 10 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Problemi s divljači

Postaj by pege25 on 2/9/2011, 15:25

mačor je napisao/la:
pege25 je napisao/la:

Ali imam problema s lopovima mehanizacije i goriva nekidan mi maznuli dva dvobrazna pluga..
nemoš tu ništa samo znam da je kod nas krađa postala pravi biznis neki dan su iz kobinata maznuli novi jd skupa s clas novom rolo prešom ...lijepo dečki prerezali lokot natovarili isti na labudicu i pa pa adio i to se više nikad neče nači ...

pa što policija radi? nemože novi johni tek tako nestat! mora se on negdje i pojavit!

Vjeruj rođo da ni meni nije jasno isti takav traktor je nestao iz iste firme samu u drugom mjestu prije godinu dana i još ga nisu pronašli,sve mislim da je u bosni završio iste neče nači garant ili

Neznam sam znam da ga neče nači garan ko ni onog prvog...zanimljivo što se radi o istom modelu traktora ovog prvog i drugog ukradenog....zanimljivo u dvoru je bilo još jedno sigurno 5-6 jd i oni ukrali baš tog zašto neznam mada su ovi drugi 2 puta vredniji od istog tj ovog ukradenog ...nadasve zanimljivo...

Sory što pravim off ako ima takva tema admimi znate što trebate Very Happy

pege25

Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
Like 62

[Vrh] Go down

Postaj by DJEČAK on 2/4/2012, 21:11

Čuo sam novu varijantu o čuvanju usjeva od divljih svinja,ljudska kosa se našprica sa lakom za kosu i raspodjeli uz rub kukuruze.Znam parcelu zobi lani kunu se da uopće nije bilo štete,dal ta teorija drži vodu?

DJEČAK

Broj postova: 22
Registriran: 13.03.2012
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tomi93 on 2/4/2012, 21:55

I ja sam čul za to prije par godina, ali nikad nisam isprobal.

Inače ima jedna jako dobra metoda, to je sijanje slabo kvalitetnih hibrida tj hibrida koji imaju manju slatkoću, barem nego susjedov kukuruz. Tako če svinje ići u susjedov kukuruz a ne u tvoj What a Face

tomi93

Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
Like 11

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Tibor88 on 2/4/2012, 23:11

ovo s kosom nije bas nova varijanta cuvanja ali nemogu reci koliko je pouzdana.

prije 2 godine smo branili polje kukuruza, svaki 2. ili 3. dan smo nosili repelent. mocili krpice na kolcima i stavljali prerezanu flasu gore da kisa ne ispere i da vjetar ne isusi prebrzo miris. jedan kolcic su cak i izvalile svinje.
dok smo potrosili karnister repelenta (10l) otac je mjesao omeksivac, prasak za rublje i mozda jos nesto te s time mocio krpice.
nakon sto smo potrosili svojih 10l repelenta, trazili smo repelent od lovackog drustva na tom podrucju. ako se ne varam, nismo dobili niti pola litre..!

te godine smo smo obranili kukuruz. a godinu prije toga je na toj parceli bilo dosta velike stete. nismo ocekivali svinje, a od ceste se steta nije vidjela..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Tibor88

Broj postova: 107
God: 24
Registriran: 22.11.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 3/4/2012, 00:01

tomi93 je napisao/la:I ja sam čul za to prije par godina, ali nikad nisam isprobal.

Inače ima jedna jako dobra metoda, to je sijanje slabo kvalitetnih hibrida tj hibrida koji imaju manju slatkoću, barem nego susjedov kukuruz. Tako če svinje ići u susjedov kukuruz a ne u tvoj What a Face

kaj se tice kose pali ali kratkotrajno, a ovaj drugi nacin najbolje mozes vidjeti u ovom postu

[You must be registered and logged in to see this link.]

radi se o istoj njivi, predlanjske godine je bio M34 a prosle BC 354, jos bolji "repelent" Very Happy od njega je BC 408 ali kako ga sijem za ishranu onda mi ne odgovara a i 354 je odradio svoje, ali je zato druga njiva od mene izgledala kao moja preprosle godine (prva s pioneerovim tvrdim zubanom).

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2546
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by DJEČAK on 3/4/2012, 21:03

Dosad sam se borio sa el. pastirima dosta uspjašno ali sve više imam parceli to je nemoguće više financirat od pastira,izolatora i kolčića.Malo bolji pastir 4000kn.Sijat ću 38a24 pa kako Bog da.Ta zob je bila posijana rubu šume kao proplanak.

DJEČAK

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by DJEČAK on 3/4/2012, 21:10

Tibor super parcela ocijedita,mislim da si repicu posijo lani u super stanju je,svaka čast kakva je teška bila sjetva.Dosta često sam prolazil uz nju Kaniška Iva Međurić.

DJEČAK

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Tibor88 on 3/4/2012, 22:33

hehe, dobro oko imas Smile
brdo je ocjedito ali je uz cestu traktor propadao u prihrani.
nisam bas zadovoljan repicom. na brdu je rijetka i niska. fali joj ta vlaga sto je pobjegla dolje u nizinu.. a i suma zafrkava uz rub..

Tibor88

Broj postova: 107
God: 24
Registriran: 22.11.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mačor on 4/4/2012, 09:45

ja više uopće ne sijem tamo kod šume i rita, ali sad su divlje svinje toliko raširene da i u selo dolaze pa još malo neću imat gdje sijat kukuruz, a lovci su lijene bube

mačor

Broj postova: 546
Registriran: 28.07.2011
Like 9

[Vrh] Go down

Stranica 10 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics