Telenje dvojki
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Telenje dvojki
Narode ! neznam kako da drugačije postavim naziv teme ,ali mislim da ćete me razumjeti .Jučer mi se otelila jedna krava koja je otelila dvojke ,jedno je muško ,drugo žensko .Ženskica je prva izišla i sa njom je sve u redu, dok je muškać išao sa zadnjim nogama van i nije uspio preživjeti .U biti mene zanima jedna druga stvar, a to je ,dali ženskica ?ako ostane za "napretka " kako to kod mene kažu ,dali može biti produktivna ?
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 894
God: 39
Registriran: 04.10.2008
12
Re: Telenje dvojki
nije poželjno ostavljati to žensko tele.da sad ne dužim,često dolazi do greške u razvoju spolnog sustava takve ženske teladi,pa su one neplodne.to se naziva frimartinizam.

abrkili- Broj postova: 1293
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

dali postoje kakvi podatci u kojem postotku takva ženska telad budu neplodna ? Kili da vidiš kako je ljepa ,žao mi je osudit , dobila je ime "Blanka" ,zato što je već nakon par sati od telenja iskočila iz kočaka .Skače ko Blanka Vlašićabrkili je napisao/la:nije poželjno ostavljati to žensko tele.da sad ne dužim,često dolazi do greške u razvoju spolnog sustava takve ženske teladi,pa su one neplodne.to se naziva frimartinizam.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 894
God: 39
Registriran: 04.10.2008
12
ako se oteli žensko i muško, onda će ženska vrlo vjerovatno ostati neplodna - nikako ne ostavljati

paor- Admin

- Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36

Skoro da nema šanse bit plodna.
Statistički je šansa možda 1:50.
Prilikom razvoja ploda hormoni od njezina brata nadjačaju njene, pa se jajniki uopče ne razviju.
Možeš ju gojit, a nažalost na polagaj previše nade u nju.
A ako bude nešto, mislim kako ju je najbolje dat na ispašu s bikom, pa što bude, bude.
Statistički je šansa možda 1:50.
Prilikom razvoja ploda hormoni od njezina brata nadjačaju njene, pa se jajniki uopče ne razviju.
Možeš ju gojit, a nažalost na polagaj previše nade u nju.
A ako bude nešto, mislim kako ju je najbolje dat na ispašu s bikom, pa što bude, bude.

tine- Broj postova: 280
Registriran: 17.03.2008
3
→→→: http://www.agrotine.eu -

ne znam točno koji je postotak.ali znam kako ti je.jos pogotovo ako primijetiš da je tele snažno i da buja,nema kruha tu.
u biti ima,ako ces ju prodat pod bika.
u biti ima,ako ces ju prodat pod bika.

abrkili- Broj postova: 1293
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4

isti slucaj je imao brat prije par mjeseci i od savjetodavne sluzbe i od veterinara je dobio isti savjet kakav su ti decki vec dali. a ako ti je bas velika volja za ostaviti onda napraviti ono sto ti je tine savjetovao a i u krajnjem slucaju i abrkili.
bilo je dvojki i kod mene
bika prodam jednoj farmi za tov holštajna za bijelo meso iz Križevaca,a junicu smo sa nekih 6-7 mj.pospremili u škrinju pa mislim da bi ti to bilo najbolje ili da dio mesa ostaviš za sebe a dio da prodaš susjedima
bika prodam jednoj farmi za tov holštajna za bijelo meso iz Križevaca,a junicu smo sa nekih 6-7 mj.pospremili u škrinju pa mislim da bi ti to bilo najbolje ili da dio mesa ostaviš za sebe a dio da prodaš susjedima

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
U svim veterinarskim knjigama pise ovako cak i u jednoj knjizi fiziolgije. Ni po koju cijenu ne ostavaljati blizance za muzare krave. Zasto? Oba fetusa se razvijaju jednako medjutim testisi kod muskog startaju sa proizvodnjom testosterona koji preko placentarne krvi predje u zesnski festus i posto je testosteron inhibitora razvitka zenski jajnika sve blizanke u ovoj kombinaciji su jalove od 90%-100%.
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:dali postoje kakvi podatci u kojem postotku takva ženska telad budu neplodna ? Kili da vidiš kako je ljepa ,žao mi je osudit , dobila je ime "Blanka" ,zato što je već nakon par sati od telenja iskočila iz kočaka .Skače ko Blanka Vlašićabrkili je napisao/la:nije poželjno ostavljati to žensko tele.da sad ne dužim,često dolazi do greške u razvoju spolnog sustava takve ženske teladi,pa su one neplodne.to se naziva frimartinizam.![]()
kiwi- Broj postova: 19
Registriran: 23.03.2009
0
ovako ako su jajne stanice bile svaka iz zasebnog jajnika, ako je nidacija uslijedila visoko u rogovima pa se placente nisu spojile jedino tada žensko tele može ostati plodno.
šansa da se to ne desi je oko 10 %
evo jedan članak
Frimartinizam
To je pojava neplodnosti ženskog teleta iz bliznačkog para s teletom muškog pola. Javlja se u oko 90% parova blizanaca različitog pola. Dofrimartinizma dolazi zbog spajanja (anastomoze) krvnih sudova placentarnog krvotoka već u ranijoj fazi bremenitosti , tako da krv cirkuliše kroz organizme oba fetusa. Kako se muški polni hormoni ranije sintetiš u i oslobađaju od ženskih, oni ovim spajanjem dolaze u organizam ženskog ploda i inhibiraju u njemu razvoj pojedinih polnih organa. Posledica toga su zakržljali i nefunkcionalni jajnici, nerazvijena materica, najčešće nedostatak cerviksa i skraćena i nepravilno razvijena vagina. Vulva je smanjena i s grubim dlakama, a klitoris uvećan i često vidljiv spolja. Odrasle frimartinke pre liče na muške kastrate nego na priplodne junice .
Prema nekim preporukama , frimartinizam se može odrediti još pri rođenju, uvlačenjem obične epruvete (1,25x15 cm) u vagin uteleta. Ako epruveta može da se uvuče u vaginu samo 5 do 7,5 cm, frimartinizam je prisutan.Za praksu je važna preporuka da žensku telad iz parova blizanaca različitog pola ne treba ostavljati za priplod, nego ih, po zalučenju, koristiti za tov
šansa da se to ne desi je oko 10 %
evo jedan članak
Frimartinizam
To je pojava neplodnosti ženskog teleta iz bliznačkog para s teletom muškog pola. Javlja se u oko 90% parova blizanaca različitog pola. Dofrimartinizma dolazi zbog spajanja (anastomoze) krvnih sudova placentarnog krvotoka već u ranijoj fazi bremenitosti , tako da krv cirkuliše kroz organizme oba fetusa. Kako se muški polni hormoni ranije sintetiš u i oslobađaju od ženskih, oni ovim spajanjem dolaze u organizam ženskog ploda i inhibiraju u njemu razvoj pojedinih polnih organa. Posledica toga su zakržljali i nefunkcionalni jajnici, nerazvijena materica, najčešće nedostatak cerviksa i skraćena i nepravilno razvijena vagina. Vulva je smanjena i s grubim dlakama, a klitoris uvećan i često vidljiv spolja. Odrasle frimartinke pre liče na muške kastrate nego na priplodne junice .
Prema nekim preporukama , frimartinizam se može odrediti još pri rođenju, uvlačenjem obične epruvete (1,25x15 cm) u vagin uteleta. Ako epruveta može da se uvuče u vaginu samo 5 do 7,5 cm, frimartinizam je prisutan.Za praksu je važna preporuka da žensku telad iz parova blizanaca različitog pola ne treba ostavljati za priplod, nego ih, po zalučenju, koristiti za tov

nemesis- Broj postova: 22
God: 27
Zanimanje: samozaposlen
Registriran: 22.11.2010
0

i ja sam imo take dvojke i nikad nisam to žensko tele ostavljo.možeš je ranit 2 godine i sjemenit bezbroj puta a ništa od nje.

bečarina987- Broj postova: 421
God: 14
Registriran: 23.11.2011
7
Nama se otelile dvojke prije 2 tjedna isti slucaj ,musko i zensko.A krava ima malo mlijeka,oko 4 litre .Koja hranu da kupim jer sam kupio tele staro 7 dana kao zamjensku hranu?

zlocko- Broj postova: 295
God: 30
Zanimanje: svašta po malo
Registriran: 26.05.2011
4
→→→: VIŠE
trgovačka ponuda u tom segmentu je povelika i vrlo šarolika tako da se odavde ne može pretpostaviti koju 'marku' ćeš zastati u obližnjim dućanima...reci trgovcu što trebaš i to je to, sve ostalo su nijanse

paor- Admin

- Broj postova: 2829
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
36

Netko je sigurno koristio vise vrsta proizvodjaca pa sigurno ima boljih i losijih?!

zlocko- Broj postova: 295
God: 30
Zanimanje: svašta po malo
Registriran: 26.05.2011
4
→→→: VIŠE
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.