KRTICE
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
KRTICE
ajme, ljudi, u pomoć!
znam..svi ratuju s njima, ali ima li netko lijek protiv njih???
probala sam već zujalice na baterije, zapaljene sumporaste trakice, flaše na kolcima okrenute i pravo i naopako..vrt mi izgleda kao skulptura nekog apstraktnog umjetnika..ali one ne odlaze...
slušam vaše savjete, pomagajte..nije da pojedu korijenje, ali iskopaju svu zemlju ispod korijena, pa on ostane "u zraku" i biljka umire....
znam..svi ratuju s njima, ali ima li netko lijek protiv njih???
probala sam već zujalice na baterije, zapaljene sumporaste trakice, flaše na kolcima okrenute i pravo i naopako..vrt mi izgleda kao skulptura nekog apstraktnog umjetnika..ali one ne odlaze...
slušam vaše savjete, pomagajte..nije da pojedu korijenje, ali iskopaju svu zemlju ispod korijena, pa on ostane "u zraku" i biljka umire....

sunčana- Broj postova: 916
God: 45
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
Re: KRTICE
Suncana, daj mi reci te zjalice kako su se pokazale?
Kolega mi ima nasade jagoda i ima te zujalice i on je odusevljen, od kada ih je postavio nema problema
Kolega mi ima nasade jagoda i ima te zujalice i on je odusevljen, od kada ih je postavio nema problema
Bobi- Broj postova: 14
God: 33
Registriran: 01.10.2008
0
ja stavila dvije. piše na uputi da jedna "štiti" odnosno tjera krtice u krugu 36m2, tako nekako..
kad tamo..sve krtice iz susjednih vrtova došle vidjeti što to kod mene zuji
kad tamo..sve krtice iz susjednih vrtova došle vidjeti što to kod mene zuji

Zadnja promjena: sunčana; 8/6/2010, 12:19; ukupno mijenjano 1 put.

1
Nisu krtice nego voluharice, a i ja imam u vrtu gadnih problema s njima da mi ih se je riješit preporodio bi se, prvu godinu sam ih uspješno trovao s pšenicom ali su to prokužile i ne će je više žderat. I ja sam čuo da su te zujalice odlične. Bobi daj molim te saznaj gdje je čovjek kupio te svoje i koji je proizvođač pa napiši da ih i ja stavim jer će mi sve u vrtu uništit.
21yes- Broj postova: 273
Registriran: 06.09.2008
5
Zakopaj pivsku bocu 10cm u zemlju,da gore bude grlo i rjeseno!
Zvuk koji se stvara zbog vjetra koji prolazi nad bocom stvara strašnu buku u zemlji i krtice bježe.
Kod mene isprobano i radi.
Zvuk koji se stvara zbog vjetra koji prolazi nad bocom stvara strašnu buku u zemlji i krtice bježe.
Koliko dugo su bile boce?
pričali na plodovima zemlje u abecedi vrtlarstva spominjali neki divlji luk da im to smrdi jako pa da bježe od mjesta di je on posađen

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
Veeeeelika motika i malo pratit dok je friška zemlja i malo pričekat kad digne šusssss......najbolji lijek.....

vinogradar- Broj postova: 449
God: 29
Zanimanje: Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran: 10.03.2008
0
→→→: VIŠE
ma nisam tu dok one vrtaju...
i daj me zamisli, ja na jednom kraju vrta, ona iskapa svoj humak na drugom, trči ja tamo..kad ja tamo, ona već obavila! i eno druge na onom prvom kraju..ja opet trči tamo, al eto treće na lijevoj strani, još ja ne stignem do nje, ona prva već na lijevoj strani..trči ja tamo..
čovječe, vrt mi ima 100 metara!
a i..joj..ne znam..bih li mogla..udariti motikom..pa to je živo biće..i ne napada.. osim moje živce
i daj me zamisli, ja na jednom kraju vrta, ona iskapa svoj humak na drugom, trči ja tamo..kad ja tamo, ona već obavila! i eno druge na onom prvom kraju..ja opet trči tamo, al eto treće na lijevoj strani, još ja ne stignem do nje, ona prva već na lijevoj strani..trči ja tamo..
čovječe, vrt mi ima 100 metara!
a i..joj..ne znam..bih li mogla..udariti motikom..pa to je živo biće..i ne napada.. osim moje živce

1
21yes je napisao/la: Bobi daj molim te saznaj gdje je čovjek kupio te svoje i koji je proizvođač pa napiši da ih i ja stavim jer će mi sve u vrtu uništit.
NIJE BOBI, JA SAM..
naručila telefonom, ljudi poslali za koji dan, cijena cca 120,00
SPRINT d.o.o., 43000 Bjelovar, I. V. Trnskog 17.
Tel: 043 / 242-893, fax: 043 / 242-046
jednostavan za rukovanje
nema više otrova, karabita i sl.
siguran i efikasan
100% vodonepropusan
neškodljiv za crve, kišne gliste i ostale podzemne kukce
djeluje u kružnoj površini približno 36 m u promjeru
rasteruje krtice, rovce, voluharice, poljske miševe
dimenzije 38 cm x 5.7 cm
težina bez baterija 190 gr.
napajanje 6V ( 4x 1.5V "D")
Frekvencija 300 Hz
efekat djelovanja cca 1000 m2
najhumaniji i ekološki najprihvatljiviji način čuvanja vrtova i travnjaka od štetnih glodavaca

1
codexnox je napisao/la:Zakopaj pivsku bocu 10cm u zemlju,da gore bude grlo i rjeseno!
JEL MOŽE KAKVA DRUGA ILI JE BITNO DA BUDE PIVSKA?

1
21yes je napisao/la:Nisu krtice nego voluharice,
a jel voluharica iskopa van humak zemlje?
gle, gledala sam biljčicu koja je venula, nije joj pojedeno korijenje, nego je fakat oko njega totalno iskopano sve i korijen ostao u zraku.

1
Valjda su krtice voluharice književno, ne da mi se googlat. Hvala na infu ali sama si napisala da je neučinkovita ta tvoja zujalica pa kaj ću onda i ja bacit novce.
21yes- Broj postova: 273
Registriran: 06.09.2008
5
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Stranica 1 / 3.