Tanjuranje
Stranica 11 / 29. • Share •
Stranica 11 / 29. •
1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29 
Re: Tanjuranje
Zvonimir je napisao/la:Malo pretjeruješ. Šer bolcni i služe da bi pucali, a ne da se savija rama ili radno tijelo.
Ako stavlja M16, onda i dalje 8.8. Vijci kvalitete 10.9 nisu dobri kao "šer bolcni" jer ne pucaju nego se razvlače, a onda će uništiti rupu i zavinuti vijak više neće biti moguće izvaditi (bez brenera).
Znam da teže pucaju, no svejedno, bar da se rupa proširi na 16 mm, i ako će ostati 8.8 , ipak će duže izdržati nego M 14.

zjockoo- Broj postova: 518
Zanimanje: ing. Elektrotehnike
Registriran: 17.03.2008
2
bolje da pukne vijak nego da se otkinu poluge na traktoru i toplink uostalom po pravilu se nebi trebalo ni radit kad je tako tvrdo ali kad se mora, onda je ipak potrosit pat vijaka nego da pukne nesto vece(skuplje)
jučer smo tanjurali sa 5 m Carrierom na ovoj "planini":

Na ovoj drugoj slici se vidi da pred sami vrh ima veći uspon nego što je na veći njive, izgura traktor sa tanjuračom nekako do samog vrha ali prije tog vrha uspori maksimalno i vidi se veliko proklizavanje u tlu..
tlo je jako lagano i onda i to stvara problem te dodatno ukopava traktor u cijelom tom proklizavanju..
kad ide ovako poprijeko onda naravno nema problema:

Na ovoj drugoj slici se vidi da pred sami vrh ima veći uspon nego što je na veći njive, izgura traktor sa tanjuračom nekako do samog vrha ali prije tog vrha uspori maksimalno i vidi se veliko proklizavanje u tlu..
tlo je jako lagano i onda i to stvara problem te dodatno ukopava traktor u cijelom tom proklizavanju..
kad ide ovako poprijeko onda naravno nema problema:

Picek- Broj postova: 1008
Registriran: 13.03.2008
4
picek mogao bi napisati i gdje se to odigravalo

Slavonski gačan- Broj postova: 539
Lokacija: uglavnom na dvorištu ili u letu nekad i na kakvom krovu
Registriran: 03.04.2009
0
IlokSlavonski gačan je napisao/la:picek mogao bi napisati i gdje se to odigravalo

Picek- Broj postova: 1008
Registriran: 13.03.2008
4

ova stvar koju bi rekli da je kratka tanjurača...vidim da lijepo radi svoj posao...

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
To bi bilo bliže mulch (disc) tilleru, to jest gruberu sa redom tanjura naprijed koji sijeku biljne ostatke da se motičice ne štopaju. To je zamjena za plug. Glavno je da se ne štopa u kukuruzovini. Zato je bitno da su motičice dovoljnog klirensa i raspoređene u više redova.

Fidelito- Broj postova: 2550
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
Ukratko to je gruber a ne kratka tanjurača ... hehe pazi mi rečenice 

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
a jooj..fulao sam temu..ja bi rekao da je to 2u1 

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
jel vrijedi ovo 3000€ ,3m

Ivica_m- Broj postova: 100
God: 27
Registriran: 02.02.2009
0
Čini se da vrijedi ali opet moraš biti spreman izmjeniti apsolutno svaki ležaj na njoj u iduće dvije godine ako ne odmah ... jedino ako ju kupuješ od brata pa je on radio remont .Ako nije pucala odnosno ako nije varena vjerojatno niti tu neće biti problema pa jedini upitnik stavljam na ležaje . Tanjuri su OK za idućih 5-10 godina .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
cuj mozda vrijedi? prvo sto treba su lezaji,a onda po mom zamjena makar prednjih tanjura(a po mogucnosti i na zadnjim baterijama)jer puni nemogu nikad napravit poso ko nazubljeni,onda po mom zamjena valjka sa npr.packer valjkom jer ovaj cim je malo vise mokro nakupi blata pa stopa 

niksa- Broj postova: 89
Registriran: 13.01.2010
0
To sto kazes za valjak da stopa,istina je.
Ali ako ti se taj valjak pocne stopat znaci da nema vise posla.
Ja znam meni na drljaci kada se zaljepi na valjak nevrijedi cistiti i nastaviti jer je premokro.
Ali ako ti se taj valjak pocne stopat znaci da nema vise posla.
Ja znam meni na drljaci kada se zaljepi na valjak nevrijedi cistiti i nastaviti jer je premokro.
1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29 
Similar topics» Tanjuranje
» ULJANA REPICA 2008/2009
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Stete uzrokovane rukovanjem
» ULJANA REPICA 2008/2009
» Podrivanje po strnjaku ili po oranju+tanjuranju ?
» Stete uzrokovane rukovanjem
Stranica 11 / 29.