AKTIVNE TEME
» Kutije za gnojivo OLT ili NODET pneumatsku sijacic
by silija Yesterday at 23:13

» Agro Dan
by Agro Dan Yesterday at 09:42

» FARMA ZA TOV JUNADI
by Tomot3 15/1/2018, 20:44

» Staje za tov junad
by Tomot3 15/1/2018, 20:36

» cijene mineralnih gnojiva
by lucky1111 15/1/2018, 16:58

» P: Kombajn Deutz Fahr Topliner 4065 H 4x4 Balance
by mali ratar 13/1/2018, 22:18

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 9/1/2018, 23:48

» Sadnja vrbe (košaraštvo)
by sunčana 9/1/2018, 10:20

» pruće za ograde..
by sunčana 9/1/2018, 10:16

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by ANTE_BULJUBASIC 8/1/2018, 19:23

» Zlatni rudnik....
by Fidelito 6/1/2018, 10:35

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by opg biotrava 5/1/2018, 19:55

» Zetor
by compy 2/1/2018, 20:49

» Eicher
by Tomot3 1/1/2018, 20:28

» Kombinirka torpedo
by Miša 1/1/2018, 20:11

» Pozdrav od tomot3
by Tomot3 1/1/2018, 19:49

» SRETNA VAM I PLODNA NOVA GODINA
by iwanho 1/1/2018, 09:04

» New Holland
by Lujo 30/12/2017, 23:20

» Migavci na ursus 355
by Mihajlo12 29/12/2017, 22:25

» Sinhronizacija kardanske prikolice sa motokultivat
by Eniz 25/12/2017, 21:27

» Sretan vam Božić!
by DARKO 25/12/2017, 20:16

» Prodajem PODRIVAC nov
by poljomarkets 25/12/2017, 09:54

» Podrivanje zamjena oranju
by DARKO 24/12/2017, 13:27

» ORANJE 3
by iwanho 24/12/2017, 08:42

» Kamilica
by politicar 22/12/2017, 22:37

» Sinhroniozacija kardanske prikolice
by vedran_kc 19/12/2017, 23:36

» Uputstva za korištenje Deutz Fahr Topliner
by SteveO 15/12/2017, 20:32

» Koji je ovo motokultivator
by iwanho 15/12/2017, 09:05

» Ursus 1634 radionički priručnik
by drazen 15/12/2017, 08:16

» literatura o popravku motora torpedo b536pj
by shparnet 14/12/2017, 13:45







Kotlić , ražanj , roštilj ....

Stranica 2 / 12. Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by petras on 21/5/2010, 08:51

@kreso je napisao/la:Ako netko hoće mogu mu dati recept za pactočno jer to radim od oka .

Napiši bounce
avatar
petras

Broj postova : 100
Lokacija : kc
Registriran : 14.11.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by vinogradar on 21/5/2010, 21:26

Evo mojih ruku djelo.....otvorenje pećenjare za 1.maj...........

.........i poklon za rođendan......tanjur i peć.........





_____________
Život je prekratak da bi pili loša vina!!!
avatar
vinogradar

Broj postova : 457
God : 35
Lokacija : Čazma
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran : 10.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by zrine89 on 21/5/2010, 21:31





Ajde pogađajte šta je ovo....Inače nisam ja to pekao drunken
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 21/5/2010, 21:39

hobotnica?
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by zrine89 on 21/5/2010, 21:41

Bingo !!!
Inače tako jaki miris ima da nisam mogao ni probati.Ovi su sve potarupali.Ni jedan krumpirić nije ostao affraid
avatar
zrine89

Broj postova : 4163
God : 28
Lokacija : Podravski Podgajci
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 21/5/2010, 21:45

pa i mislio sam, a jbg treba svašta probati, ja kad sam bio na razminiranju u kninskim brdima onda sam (slučajno i bez znanja) jeo poskoka, i svidlo mi se okus dok nisam saznao šta jedem........ affraid

a i hobotnicu sam jeo jbg sam nesmiješ razmišljati šta jedeš
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Fidelito on 21/5/2010, 21:47

as ti gospe.... mrkač (ili ti hobotnica, ali nadam se da je jadranska a ne neka čizma iz atlantika)



p.s. stric mi je kapetan duge plovidbe u mirovini, oplovio je cijeli svijet (n puta), i jeo je ribe posvuda, ali da je jadranska riba najukusnija, ne znam da li je pristran ili je to zov domovine... fisherman
avatar
Fidelito

Broj postova : 4456
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 21/5/2010, 22:38

ma zov domovine je definitivno....jer domaće je najbolje
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by mario on 21/5/2010, 23:59

neznam ja kak more biti nekaj fino kaj se celi život namače v slanoj vodi. Nema bolje hobotnice, ribe kaj ima 4 noge i 2 prsta špeka
avatar
mario

Broj postova : 300
Lokacija : Nedelišće
Zanimanje : kemičar
Registriran : 18.07.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by deere power on 22/5/2010, 00:13

sto bi se ono reklo, dok ne probam lava prase je za mene kralj zivotinja Cool

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5203
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by branko on 22/5/2010, 00:18

meni osobno je hobotnica najbolja na podravski (a moze i na slavonski ovisno o kraju gdje se sprema)

sastojci
hobotnica 1 do 1,5 kg
2 kg krumpira
vrlo malo soli

to se sve skupa stavi u lonac kuhati i za to vrijeme dok se hobotnica ne skuha napravi se dobar zar i na kolac stavi odojak od cca 20 kg (ociscen) koji je dan prije dobro natrljan s soli i malo cesnjaka. za vrijeme pecenja podlijevati s umakom od pecenja i pivom. za to vrijeme dok se odojak ne ispece hobotnica je vec kuhana, izvadimo je iz lonca i stavimo hladiti. nakon sto se ohladi narezemo je na manje komadice (kockice) i bacimo pod stol nek se psi s njom slade da ne zahebavaju dok mi jedemo odojka. postoji i bosanska inacica recepta (janjetina) ali ova mi najvise odgovara.
avatar
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 48
Lokacija : Z druge strane bare
Registriran : 09.03.2008
44


Korisnički profil http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Mr. Nustemburg on 22/5/2010, 00:25

cheers ha ha Branko svaka čast lol!
avatar
Mr. Nustemburg

Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by kreso on 22/5/2010, 06:30

@petras je napisao/la:
@kreso je napisao/la:Ako netko hoće mogu mu dati recept za pactočno jer to radim od oka .

Napiši bounce

Pac za divljač (za 3-4kg mesa)
3 l vode
3 dcl octa (jabučni ili vinski)
3 glavice luka
3 žličice soli ( može i bez soli)
20 zrna papra
1/2 glavice češnjaka
1-2 mrkve (može i jedan peršin ali korjen)
4-5 listova lovora
luk narežeš na četvrtine , češnjak po pola prerežeš češanj, mrkvu na kolutiće
to sve prokuhaš i ohladiti i staviti da meso stoji 24 sata (ako nemaš vremena barem 12 sati)

Priprema parikaša (moja verzija) za 10 ljudi

kao prvo za pravi ugođaj trebalo bi kuhati vani , ja kuham na plinskom plameniku jer sam lijen ložiti vatru , a i konstantna je temeratura .
Prvo staviš luk (2-2,5 kg)dinstati ( ja ga izmeljem u multipraktiku) i ja ga dinstam na samoj vodi jer masnoće ima dosta u mesu (tko hoće može malo popržiti slaninu ili staviti žlicu masti) , e sad kad je luk onako kašast (ja ga dinstam najmanje sat vremena ) onda staviš mrkvu naribanu (2-3 mrkve) i lovor i to dinstaš malo , onda dodaš meso (ono iz paca 3-4 kg) izrezano na kockice ( najbolji komadi po mome da ima i lopatice i rebara i vrata - sve to može biti i juneće) meso dinstamo i dodajemo crvenu papriku (ja od oka , a mađari kažu koliko god staviš ne možeš fulati - dakle po ukusu) dok ne izađe krv .Kad je meso gotovo zalijemo ga sa vodom (4-5 litara) i dok prokuha i dok tako kuha dodajemo začine sol-vegetu , papar , domaći kuhani paradajiz , senf , malo korice od limuna feferone , tko voli može i ajvara . Dok je to na pola skuhano dodamo jedno 3-5 krumpira izrezanog na kockice i kuhamo još jedno sat vremena pred kraj probati i dodati začina ako treba i dodati vina po ukusu . Sve se podljeva u kuhanju sa vodom nikako sa onim pacom. dobar tek !

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 37
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by mario on 23/5/2010, 10:46

@branko je napisao/la:meni osobno je hobotnica najbolja na podravski (a moze i na slavonski ovisno o kraju gdje se sprema)

sastojci
hobotnica 1 do 1,5 kg
2 kg krumpira
vrlo malo soli

to se sve skupa stavi u lonac kuhati i za to vrijeme dok se hobotnica ne skuha napravi se dobar zar i na kolac stavi odojak od cca 20 kg (ociscen) koji je dan prije dobro natrljan s soli i malo cesnjaka. za vrijeme pecenja podlijevati s umakom od pecenja i pivom. za to vrijeme dok se odojak ne ispece hobotnica je vec kuhana, izvadimo je iz lonca i stavimo hladiti. nakon sto se ohladi narezemo je na manje komadice (kockice) i bacimo pod stol nek se psi s njom slade da ne zahebavaju dok mi jedemo odojka. postoji i bosanska inacica recepta (janjetina) ali ova mi najvise odgovara.

Najbojli recept
cheers
avatar
mario

Broj postova : 300
Lokacija : Nedelišće
Zanimanje : kemičar
Registriran : 18.07.2009
0

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by andrlje on 23/5/2010, 11:26



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Nije hobotnica al eto
avatar
andrlje

Broj postova : 263
God : 36
Lokacija : cetingrad
Registriran : 13.03.2009
1


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Picek on 23/5/2010, 11:42





to sa slika je pork barbecue ribs..
htio probati nešto novo na roštilju pa mi palo na pamet probati ono u čemu ameri uživaju..
nije baš do kraja po receptu i načinu pripreme jer oni recimo znaju dodati i med i da bi bila prava rebra treba ih u principu peći na dimu u zatvorenom roštilju nekih 3,5-4 sata..
no sve u svemu rezultat je bio odličan.. puno bolje sa svinjetinom nego sa piletinom zbog sokova koje ima svinjetina..

inače bitno je imati i dobar alat.. dobili smo od jednog poslovnog partnera roštilj na baterije.. stave se četiri baterije i piči..
kad završiš, složiš ražanj, koji je teleskopski, u torbu i staviš u auto i pičiš dalje..
odlična stvar..
za jedno janje je potrebno 8 baterija..
pekao sam na njemu sve, janje, prase, piliće..
odlična stvar..
a napravio ju je neki naš čovjek iz Splita pa kad nije bilo interesanata za proizvodnju kod nas on je prodao prava talijanima..
ako uspijem naći negdje fotke dignem ih gore, iako sam uglavnom uvijek ja za njim pa ne stignem slikati..
što se tiče peke, i meni je hobotnica najbolja pod pekom..
janje, prase itd. ipak najbolje izgledaju pečeni a ne "kuhani"...

_____________
Ovdje kad se slavi svira tambura,
I do groba ona ljude ispraća.
Tu je moja draga ravan Slavonska
Ponosim se, Slavonac sam ja.
avatar
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 23/5/2010, 13:16

ooo picek ovo definitivno odlično izgleda......... za prste polizati jer inače rebra su dušu dale za takve recepte
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Picek on 13/2/2011, 11:47


_____________
Ovdje kad se slavi svira tambura,
I do groba ona ljude ispraća.
Tu je moja draga ravan Slavonska
Ponosim se, Slavonac sam ja.
avatar
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by rile on 13/2/2011, 12:20

Svaka čast na domišljatosti ! Jednom sam vidio na svinokolji da freza preko nekog remena tjera mesoreznicu.

rile

Broj postova : 601
Lokacija : St. Mik.
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Picek on 13/2/2011, 13:39

nije mojih ruku djelo, naletjeh na to na internetu pa mi se učinilo zanimljivim rješenjem..
što se tiče freze, ne rijetko se na svinjokoljama može vidjeti da flajš mašinu tjera kardan traktora..

_____________
Ovdje kad se slavi svira tambura,
I do groba ona ljude ispraća.
Tu je moja draga ravan Slavonska
Ponosim se, Slavonac sam ja.
avatar
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by matija on 13/2/2011, 13:47

@Picek je napisao/la:nije mojih ruku djelo, naletjeh na to na internetu pa mi se učinilo zanimljivim rješenjem..
što se tiče freze, ne rijetko se na svinjokoljama može vidjeti da flajš mašinu tjera kardan traktora..
dok neko ne ostane bez prstiju.

matija

Broj postova : 489
Lokacija : abc
Registriran : 09.03.2008
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Gost on 13/2/2011, 19:04

@Picek je napisao/la:nije mojih ruku djelo, naletjeh na to na internetu pa mi se učinilo zanimljivim rješenjem..
što se tiče freze, ne rijetko se na svinjokoljama može vidjeti da flajš mašinu tjera kardan traktora..

U Račinovci sam naišo na jednog Zetora 4340 sa mašinom za meso prikopčanom na zadnje poluge i kardan spojen na mašinu. Smješno za vidit. Laughing

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pege25 on 13/3/2011, 10:06

Evo pošto malo gledam ove domišljate ljude kako koriste poljoprivredne strojeve osim u radne svrhe i u svrhe picnica Very Happy
Evo samo još fali da vidim negdje gdje je neko došao na ideju da komplet svinju ubaci u kombajn i da iza na sječki čeka šnicle,a u bukeru mljeveno meso Very Happy
Pustimo mi šalu i vratimo se mi temi Cool
Evo i od mene jedan kunfu recept jednostavan a usto vrlo ukusan.

Potrebno vam je:
-janje komada 1
-Sol po želji
-5-6 glavica b.luka (ovisi koliko vas ima koji ga vole)

Od opreme:

-vikendica ili neko dr. prikladno mijesto
-1-1.5 m drva ili sl.
-ražanj (obični ili električni ili neki od gore u postovima viđenih priručnih sredstava traktor kosilica motor i sl)
-dobra ekipa
-i puno pijače naravno

Priprema:

-uzmeš janjca nabodeš ga na ražanj posoliš i lagano s njim na vatricu,prvo ga lagano ugriješ cca 1h i onda polako približavaš vatricu ,obavezno je kvašenje ili mazanje uljem da jel nezasuši naravno i majstor mora sve to dobro zaliti pivom ili gemištekom i sl.E to se peče jedno cca 3.5 h zavisi o veličini i uvjetima gdje se peće.
Poslije se skine s ražnja isječe i posluži:
Dobar Tek!

Evo to bi ovako otprilike trebalo izgledati meni najbolje u prirodi ili na vikendici:


Evo koristim ovu priliku pa pitati @Sašu dali još uvjek se ljudi na mene i dali još važi dogovor za 1.5 .Evo ja beziciro mlado od ovog ovca pa da skupimo još koga s foruma pa da to proslavimo ko pravi uz dobru kapljicu i veselu glazbu music sijem zito

Evo recimo ovako što pošto bi nas bilo odsvakale valjalo bi slušati ovakve mix pjesme:





A na kraju kada se pošteno i kvalitetno urokamo mogli bih opaliti i jedno kvalitetno kolo




Evo ako čemo biti iskreni kada nas ovi več prave majmunima pa neka vide da su majmuni sposobni i razigrani primati i da se znaju veseliti kada im je naj teže. Smile
Nadam se da se vamo neče nitko nači uvrijeđen u ovom postu,ako bude takvih evo unaprijed isprike u mom stilu tongue

_____________
Ja sam ovakav rođen, a koji je tvoj izgovor?
avatar
pege25

Broj postova : 5212
God : 44
Lokacija : U kurcu
Registriran : 18.09.2010
130


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by IVAN.14. on 13/3/2011, 21:32





ovo je kod nas za kirvaj

_____________


ja sam lola prava slavonska

IVAN.14.

Broj postova : 924
Registriran : 16.02.2011
6

→→→ : VIŠE


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by carapa on 11/7/2011, 16:06

vidim da ovdje ima pravih stučnjaka pa da vas pitam...kupio bi starom neki kotlić, da nas kojiput može iznenadit fišem ili čorbancem, Very Happy al ne znam koji bi bio bolji, našao sam neka 2, jedan je gore širi, a drugi se sužava, i de ti znaj šta je bolje! ajte vidite pa mi recite šta je bolje, evo prvi:
širi gore
ili uži gore uži

carapa

Broj postova : 5
Lokacija : slavonski brod
Registriran : 11.07.2011
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 12. Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.