AKTIVNE TEME
» MF 30xx / 31xx radionicki prirucnik
by politicar Today at 20:20

» Agro Dan
by Agro Dan Today at 14:01

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by Zelena dolina Yesterday at 16:12

» mile989
by slaven22 16/10/2017, 23:34

» Obilazak polja
by deere power 16/10/2017, 20:53

» PRP SOL
by kulak25 13/10/2017, 11:05

» slaven22
by slaven22 11/10/2017, 12:14

» Vijesti vezane za poljoprivredu
by kulak25 10/10/2017, 17:23

» Aparati za zavarivanje - iskustva
by slaven22 10/10/2017, 14:04

» adapteri za kombajne
by drazen 9/10/2017, 08:13

» Cisterna Creina 2500l
by SteveO 7/10/2017, 11:55

» Popravak Amazone sijačice
by dcavni 6/10/2017, 22:43

» Kukuruz 2017
by falkon 2 6/10/2017, 08:05

» Treba pomoc HITNO
by Stefa112 3/10/2017, 19:30

» Nevenov cvijet
by EteRolo 3/10/2017, 17:44

» Kotlić , ražanj , roštilj ....
by kulak25 3/10/2017, 12:30

» ORANJE 3
by kulak25 3/10/2017, 07:24

» Case IH traktori
by Tomo89 2/10/2017, 22:40

» Soja 2016-2017.
by marijogjulic 2/10/2017, 20:40

» Roboti u poljoprivredi
by paor 2/10/2017, 11:02

» Šta slušate dok se vozikate traktorom...
by kulak25 1/10/2017, 19:18

» 558
by Vinko Bozic 26/9/2017, 20:07

» Sjetva/zetva uljane repice 2016/2017
by kulak25 26/9/2017, 08:34

» RENAULT
by delac 25/9/2017, 11:59

» Zakon o poljoprivrednom zemljištu
by Đuro Japarić 21/9/2017, 15:22

» Utovarivač kašika John Deere 653 MSL
by SteveO 20/9/2017, 18:15

» PRODAJEM NOVU Traktorsku frezu - bocnu rotacionu
by riverboy 15/9/2017, 21:38

» PRODAJEM Makaze za rezidbu voca ZANON SHARK ZS50
by poljomarkets 15/9/2017, 10:52

» KUPUS
by didilididili 12/9/2017, 13:47

» Supružnici ista adresa otvaranje Opg-a ili Obrt-a
by Đuro Japarić 11/9/2017, 03:05







Kotlić , ražanj , roštilj ....

Stranica 1 / 12. 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by kreso on 18/5/2010, 21:10

Dakle da ne gledamo sve sa lošije strane jel , a svi volimo pojesti i popiti pa mislim da bi ovo bila zgodna tema za male tajne velikih majstora kotlića, ražnja , roštilja i ostalih delicija naših krajeva , naravno slike su poželjne barbecue i recepti

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 37
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pingo on 18/5/2010, 22:07

Evo i mene bi zanimali ne možda toliko detaljno recepti nego ono šta se smije a šta ne kada pripremate hranu ispod peke . Kupio sam peku i sada gledam u nju . Kako vi to radite ... dajte neki savjet . Kako znate da li je gotovo ? Da li se to često otvara i kontrolira ili se uopće ne smije otvarati ? Nisam u životu pojeo ništa ispod peke odnosno nisam niti vidio kako se to radi Neutral

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by JOSIP FERGUSON on 19/5/2010, 19:10

kak se radi kad se na rostilju prepece kruh, da bude onako dobar... mastan..??? s cime se preljeva, ili umace?? koja je tehnologija???

kako radite "pac" za meso??? koji sastojci i koliko dugo?
kod mene su u familiji svi operisani od umjeca rostiljanja, a mene bas nekako vuce... What a Face
avatar
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
God : 35
Lokacija : virovitica
Registriran : 10.03.2008
17

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by deere power on 19/5/2010, 19:19

ljudi nema tu neke posebne tehologije, svako uglavnom pece onako kako voli ili kakav rostilj ima, kod nas se uglavnom sve pece na "tanjuraci" sto bi bilo jedan tanjur od velike tanjurace s postoljem ispod kojeg se nalozi vatra i naravno tu se pece na masti(svinjskoj ne za podmazivanje lezajeva Very Happy ) i bude fino i socno. Vatra je najbitnija da nebi izgorilo ili se dugo pekloi opet kako ko voli slabije peceno jace, po ukusu dok na pravom rostilju isto meso bude ukusno ali dosta suvlje

josipe malo ga stavis u sol i vegetu meso da odstoji i to je najednostavnije i najbrza priprema ako je debelo malo ga izudarat cekicem Cool

ali mislim da nema do pecenog janjca na raznju barbecue

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5197
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Fidelito on 19/5/2010, 19:30

Pac radi supruga i to znam da meso mora u njemu odstajati barem 16-24 sata (radi se prethodnog dana). Ja pečem na roštilju i ti mi relativno dobro uspjeva. Moje pravilo kada roštiljam je da se ne peče na otvorenoj vatri nego na žaru, no to vjerovatno svi znaju. Meso ne treba peći na prejakom žaru, jer izvana brzo izgori. To naročito vrijedi za komade mesa koji su deblje odrezani (piletina na primjer koja je po 'defaultu' deblja). Piletinu obavezno stavljam prvu (ako mi žar nije na početku prejak) i zadnju ju skidam. Ako se pojavi otvorena vatra tokom pečenja obavezno politi sa vodom iz flaše da se ugasi (imati pri ruci). Vatra se obično pojavljuje kada se mast počne cijediti na žar. Dobar roštilj se može ispeći i na suhom oklasku kukurza, dok izgori ostane lijep žar čija je temperatura na početku jača (pripaziti malo) a kasnije je sasvim OK. Sa oklaskom se brzo naloži.
Imam još jedno pravilo koje mi donosi redovne mušterije u kuću a to je da ispečeno meso uvijek stavljam u posudu sa poklopcem koji dobro dihta. Radim to zato jer se meso kada ga ostaviš vrućeg u otvorenoj posudi brže ohladi, ali se i pri tome osuši i roštilj kako god ga dobro ispekao ostaje tvrd. Kada se ispečeno meso odmah stavi u posudu sa poklopcem ona se iznutra kondenzira i na dnu se stvori malo tekućine, dok meso ostaje puno mekše i lakše klizi niz grlo. Meso u principu ne treba prepeći (to je česta greška pri pečenju), naročito treba pripaziti na tanje odrezane komade. Dobro ispečeno meso bi trebalo imati svijetlu boju izvana, nikako ne treba biti karbonizirano.
avatar
Fidelito

Broj postova : 4443
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
116


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by jd4755 on 19/5/2010, 20:00

Pingo,da li ti peka ima poklopac,ja imam s poklopcem i super je stvar da možeš vilicom i okom provjeriti stanje onoga što je ispod zvona.Ja peku obično pečem kad imamo puno žara,npr. u polju kad se spaljuje granje ,kad se peku pečenke.Stvar je fantastična,okusi se prožmu tako da kad jedeš krumpir imaš dojam da je meso.Pekli smo janjetinu ,prasetinu i perad uz puno povrća.Na početku se stavi malo ulja i vode dok meso samo ne pusti svoj sok.Žar se natrpa okolo i na peku,ako ima poklopac kad se hoće provjeriti lagano se ukloni žar samo s poklopca te poslije vrati,ako je potrebno tokom pečenja se dodaje žar.Svi sastojci se posole i začine pri stavljanju u peku.Ne pada mi više ništa na pamet.

_____________
Bit će bolje
avatar
jd4755

Broj postova : 1816
God : 53
Lokacija : Nova Gradiška
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by JOSIP FERGUSON on 19/5/2010, 20:04

jel mora bit oltova tanjuraca, ili moze i madjarska?? What a Face

salim se, jel rupu na disku zacepite, ili ostane da se cijedi masnoca kroz nju?
avatar
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
God : 35
Lokacija : virovitica
Registriran : 10.03.2008
17

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by kreso on 19/5/2010, 20:05

recepata za pac ima koliko i ljudi

Ja prakticiram ulje vegetu papar malo crvene paprike malo vina luk crveni i bijeli lovor i grančica ružmarina (ako imaš) , sve to stavim u posudu sa mesom i da odstoji u hladnjaku (najbolje bi bilo 24 sata) .
Recimo kad roštiljam pazim da žar bude idealan a to bi bilo kad staviš ruku iznad i da ju ne možeš držati dulje od 5 sekundi na deset cm visine . Kad Stavim meso pečem ga na jednoj strani dok ne krene sukrvica prema gore onda ga okrenem da se druga strana ispeče i to bi trebalo biti to.
Ona fora od Fidelita nije loša pogotovo ako u posudu staviš crvenog luka da i on pusti aromu (ako voliš luk) .
Meni najbolje meso za roštilj je svinjski vrat jer je prošaran sa masnoćom koja na žaru se malo i otopi a meso ostane sočno.
Što se tiče onog finog kruha staviš malo vode vegete (može i goveđa kocka) i ulja u to umočiš kruh i naj bolje bi bilo to peći na limu ili nekoj ploči .
Naravno uza sve to ide dobro društvo i pivo ili gemišt .


I ja imam sličan problem kao i pngo naime kupio sam peku (onu bosansku) ali nemam iskustva

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 37
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by deere power on 19/5/2010, 20:22

josipe ko zna koje proizvodjac Cool uglavnom rupa se zavari i fino obrusi da se ni ne vidi da je ikad bila, zavarite tri "noge" i onako 2 drske sa strane da se moze skinit ako je jaka vatra ili vratit nazad kad ima dosta zari, jednostavna stvar prakticna lako se odrzava i mozes je lako prenosit

kreso vrat je anjc A meso Cool jako dobar izbor

_____________
yellow and green, runs like a dream!
avatar
deere power

Broj postova : 5197
God : 32
Lokacija : -
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78


Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pingo on 19/5/2010, 20:24

Hehe , moja peka je isto bosanska za 40 KM ili oko 160 kn .

Planiram ponijeti peku prvom prilikom kada idem na izlet pa kuda puklo da puklo . Ili će na kraju biti brzinsko naručivanje pice ili će ipak biti jestivo . Na greškama se uči a ako ima još koji savjet samo ga dajte . Sve ja to čitam i pamtim Very Happy

Zanima me koje bi to sve povrće išlo ispod peke ? Kužim krumpir i možda mrkvu ili dvije ali šta još ? Nekako za početak da se učim na piletini ... bacim dva pileta i krumpira kolko stane pa šta bude ?

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by paor on 19/5/2010, 20:34

jd4755 je napisao/la:Pingo,da li ti peka ima poklopac,ja imam s poklopcem i super je stvar da možeš vilicom i okom provjeriti stanje onoga što je ispod zvona.Ja peku obično pečem kad imamo puno žara,npr. u polju kad se spaljuje granje ,kad se peku pečenke.Stvar je fantastična,okusi se prožmu tako da kad jedeš krumpir imaš dojam da je meso.Pekli smo janjetinu ,prasetinu i perad uz puno povrća.Na početku se stavi malo ulja i vode dok meso samo ne pusti svoj sok.Žar se natrpa okolo i na peku,ako ima poklopac kad se hoće provjeriti lagano se ukloni žar samo s poklopca te poslije vrati,ako je potrebno tokom pečenja se dodaje žar.Svi sastojci se posole i začine pri stavljanju u peku.Ne pada mi više ništa na pamet.

i meni je krumpir iz peke posebno dobar

nisam neki praktični kulinar pa mogu samo dopisati kako moja nepca reagiraju sa već gotovim djakonijama: dobar ražanj ili dobar roštilj su uvijek ispred peke
avatar
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4303
God : 52
Lokacija : Babina Greda
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
77

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by jd4755 on 19/5/2010, 20:36

Ja imam gusenu peku s poklopčićem,ta bosanska nema poklopac koliko ja znam ,znači moraš sve skidati dole da bi zavirio u sadržaj.Povrće ide sve što ti padne na pamet,krumpir ,mrkva ,karfiol,celer korijen,luk ,češnjak i nema greške.Meso ako je veći komad mora biti, ovisno o žaru,cca 2-2,5 h,pile vjerovatno manje.
avatar
jd4755

Broj postova : 1816
God : 53
Lokacija : Nova Gradiška
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pingo on 19/5/2010, 20:40

Na ovogodišnjem prosvjedu u Velikoj Kopanici nam je jedan majstor pred nama ispekao dva janjca a drugi dan prasetinu . Mene je već bilo stid ići po repete jer nisam često užinao u tolikoj grupi ljudi ali lizao sam prste cijelim putem kući ... još mi i danas Hurli ljepljiv u kabini od mojih prstiju od mlade prasetine pig

Moja peka ima poklopac i obod na njemu za žar ... ma kao prava izgleda ... ručno kovana !

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 19/5/2010, 21:27

pingo je napisao/la:Na ovogodišnjem prosvjedu u Velikoj Kopanici nam je jedan majstor pred nama ispekao dva janjca a drugi dan prasetinu . Mene je već bilo stid ići po repete jer nisam često užinao u tolikoj grupi ljudi ali lizao sam prste cijelim putem kući ... još mi i danas Hurli ljepljiv u kabini od mojih prstiju od mlade prasetine !

Hehe vidio sam da ste tamo imali dobru i slasnu koštu kod kopanice Very Happy
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
116

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by kreso on 20/5/2010, 06:08

pingo je napisao/la:Moja peka ima poklopac i obod na njemu za žar ... ma kao prava izgleda ... ručno kovana !

eee takva je i moja još imam onaj pribor lopatice i za žar

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 37
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by ur45 on 20/5/2010, 08:25

Imam,roštilj veliki ali ga nikad nisam koristio...jer..nisam strucnjak za napravit samo žar pa dodat ugljena, koristim...ono sto je Deerepower rekao onaj kao tanjur...a rostilj stoji...! Smile

ur45

Broj postova : 1288
God : 23
Lokacija : slavonija
Registriran : 17.01.2009
-6


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by petras on 20/5/2010, 11:47

uuu, peka, odlična, pogotovo ako je teletina i puno povrća uz nju. Po defaultu mi je sve ispod peke vrhunsko. drunken

A za roštilj, eh, ima svatko svoju filozofiju grilanja. Ja se protziv otvorenog plamena na roštilju borim sa soli. Dakle, kad stavite ugljen i kad ugljen "pobijeli" (kad je spreman za meso) - posipam ga s dvije šake soli. Direkt na ugljen. Provjereno. Neće vam se više paliti od masnoće mesa...ako i bukne, brzo se ugasi.... Probajte, jer ni ja nisam znala za to, a velim djeluje.

Pac, hm, pac radim isto dan ranije ili barem noć, ipak mora meso odlažati... a stavim onu vegetu twist za roštilj i svinjetinu, malo ulja, biber u zrnu i lovorov list.
avatar
petras

Broj postova : 100
Lokacija : kc
Registriran : 14.11.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Fidelito on 20/5/2010, 18:53

kreso je napisao/la:recepata za pac ima koliko i ljudi

Ja prakticiram ulje vegetu papar malo crvene paprike malo vina luk crveni i bijeli lovor i grančica ružmarina (ako imaš) , sve to stavim u posudu sa mesom i da odstoji u hladnjaku (najbolje bi bilo 24 sata) .
Recimo kad roštiljam pazim da žar bude idealan a to bi bilo kad staviš ruku iznad i da ju ne možeš držati dulje od 5 sekundi na deset cm visine . Kad Stavim meso pečem ga na jednoj strani dok ne krene sukrvica prema gore onda ga okrenem da se druga strana ispeče i to bi trebalo biti to.
Ona fora od Fidelita nije loša pogotovo ako u posudu staviš crvenog luka da i on pusti aromu (ako voliš luk) .
Meni najbolje meso za roštilj je svinjski vrat jer je prošaran sa masnoćom koja na žaru se malo i otopi a meso ostane sočno.
Što se tiče onog finog kruha staviš malo vode vegete (može i goveđa kocka) i ulja u to umočiš kruh i naj bolje bi bilo to peći na limu ili nekoj ploči .
Naravno uza sve to ide dobro društvo i pivo ili gemišt .

I ja imam sličan problem kao i pngo naime kupio sam peku (onu bosansku) ali nemam iskustva
Svinjski vrat ili ti vratina je absolutno meso br.1 za roštilj. Blizu mu je jedino carsko meso, jednom sam kupio već napacano u trgovini, izgledalo mi je premasno na prvi pogled, ali bilo je također vrhunski. Deblje odrezani komadi (više bijelog nego crvenog, ali bilo je sa starijeg praseta jer je bilo pristojne debljine). Ako je samo krto meso, bez masti to obično ispada na kraju tvrdo.
Sve pripremljeno ispod peke je sigurno vrhunski jer se više kuha nego peče, samo ta tehnologija pečenja do sada nije mi bila baš poznata tako da se nisam upuštao u kupovinu. No sve to ispod peke mora biti u nekakvoj tavi koliko je meni poznato, ta tava se dobije sa pekom ili se mora nabaviti posebno? Mogu se peći i veći komadi mesa?
avatar
Fidelito

Broj postova : 4443
Lokacija : Moslavina
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
116


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by jd4755 on 20/5/2010, 19:19

Zepter je ukrao licencu peki(zvonu)

_____________
Bit će bolje
avatar
jd4755

Broj postova : 1816
God : 53
Lokacija : Nova Gradiška
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pingo on 20/5/2010, 19:38

Je , je .. imaš tanjur u kojem stoji sve tvoje meso i povrće a gore dođe poklopac . Za poklopac imaš i jednu kuku sa kojom ga dižeš i spuštaš jer on valjda bude crven od topline pirat

Čim mi se pruži prva prilika biti će klopa ispod peke a vi dobijete slike ... niste valjda mislili da ste pozvani ? Mislim to je mala peka ... nema dosta za sve tongue

_____________
Neznamsejapotpisat
avatar
pingo

Broj postova : 4918
Lokacija : Slavonski Brod
Registriran : 09.03.2008
3

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by jd4755 on 20/5/2010, 19:49

Ako zacrveniš zvono ispod njega će ostati samo ugljen.

_____________
Bit će bolje
avatar
jd4755

Broj postova : 1816
God : 53
Lokacija : Nova Gradiška
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by kreso on 20/5/2010, 20:08

Evo baš sad sam napravio pac za srnetinu i stavio ga hladiti. U subotu kuham srneći paprikaš za jedno društvance od 20-tak ljudi. Ako netko hoće mogu mu dati recept za pac , a za parikaš nemogu točno jer to radim od oka mogu dati smjernice.

_____________
Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, a protiv lopova.
avatar
kreso

Broj postova : 1997
God : 37
Lokacija : virovitica
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by falkon 2 on 20/5/2010, 20:12

pingo je napisao/la:Je , je .. imaš tanjur u kojem stoji sve tvoje meso i povrće a gore dođe poklopac . Za poklopac imaš i jednu kuku sa kojom ga dižeš i spuštaš jer on valjda bude crven od topline pirat

Čim mi se pruži prva prilika biti će klopa ispod peke a vi dobijete slike ... niste valjda mislili da ste pozvani ? Mislim to je mala peka ... nema dosta za sve tongue

pa dobro bude za nas koji smo bliže onda barem :P
avatar
falkon 2

Broj postova : 6958
Lokacija : B.Greda
Registriran : 06.02.2010
116

→→→ : VIŠE

Korisnički profil http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by pobrito on 20/5/2010, 21:49

Ovaj naš forum je fantastičan,tema je u izobiju a svaki dan ih je sve više.Al da se vratimo,u svom kratkom životu imao sam priliku ispeći preko nekoliko peka iliti čripnji kako se to ovdje kaže.Pa mogu reći da to i nije velika filozofija.Postoji nekoliko vrsta čripnji ne mislim po veličini već po materijalu.Gusena,limena i keramička koliko ja znam.Po mom skromnom iskustvu najbolja je gusena iz jednostavnog razloga što s njom nemožeš pogriješiti,bitno je da bude dobro pokrivena sa žeravicom.Ako pečeš meso pustiš je sat i15 min.,a ribi je dovoljno 45 min. bez da provjeravaš i mora biti vrhunski.Tako dok peka bude gotova ti se s društvom laganini tankaš.Dok limena traži nešto više pažnje iz razloga što je iz tanjeg materijala koji se brže zagrijava ali isto tako i hladi, pa moraš bitno više paziti na žar da bi dobio kvalitet.Al ga ja nadrobi. barbecue vaga
avatar
pobrito

Broj postova : 114
Lokacija : istra
Zanimanje : ribičija
Registriran : 26.02.2009
0


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Kotlić , ražanj , roštilj ....

Postaj by Zvonimir on 21/5/2010, 07:18

Jedini problem gusane je taj kaj zna puknuti...

_____________
Nothin' kills Deere better then Magnum

Zvonimir

Broj postova : 2509
God : 52
Lokacija : Križevci
Registriran : 14.03.2008
10

→→→ : VIŠE

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 12. 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.