Prskalice
Stranica 2 / 38. • Share •
Stranica 2 / 38. •
1, 2, 3 ... 20 ... 38 
Re: Prskalice
koliko kosta takva prskalicA?15-20€?

bećar- Broj postova: 1374
Zanimanje: ...
Registriran: 10.03.2008
15
→→→: VIŠE
-

bećar je napisao/la:koliko kosta takva prskalicA?15-20€?
mislim da je na sajmu bila jedna takva za 180 000 kn + pdv

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
Registriran: 09.03.2008
4
pingo je napisao/la:Moje mišljenje o nošenim prskalicama se nije promijenilo .
Dakle sve su dobre do 1200 litara i 15 metara granama a iza toga mi se ne sviđaju.
Amazone od 1900 litara sa dvadesetak metara granama bi išla na 120 - 130 KS traktoru ali samo ako je traktor potpuno opterećen sa utezima naprijed , barem mislim . Takva kompozicija bi bila teška oko 7.5 tona minimalno raspoređeno na dvije osovine . To je daleko previše po meni . Moja nošena kompozicija je 4.5 tona raspoređeno po dvije osovine i to mogu tolerirati . Prilikom prskanja šećerne repe ( pogotovo prvo prskanje ) ponekad mi i moja kombinacija bude preteška tako da sam znao na mokroj njivi praviti do 40 cm duboke tragove ( istina samo na mjestima ) ... da dobro piše , 40 cm . Na takvim mjestima se uništi sva repa oko 70 cm lijevo i desno od traktora kao i između osovina ... tu ne bude ništa za vađenje . Evo zamislite samo da danas treba prskati repu . Kiša je padala , zemlja je mokra i mekana što bi neminovno rezultiralo sa puno štete a kod repe se dogodi da se ponekad MORA prskati jer je to takva kultura . Eto zašto ne volim velike nošene prskalice .
potpisujem sve receno.
mogu oni na zapadu uc sa 7,5 t u njivu kad je kod nji taka zemlja da propusta vodu brzo a kod nas bi se sa tim sliko upo njive

mladen- Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
0
Evo fotke za Josipa ... takvu kombinaciju napravi

pingo- Broj postova: 4920
1
uh al mu lezi

mladen- Broj postova: 574
God: 28
Registriran: 19.03.2008
0
mladen je napisao/la:uh al mu lezi
Da ali sa praznim tankovima
Da su tankovi puni bio bi poput banane savijen
a zadnje gume bi se proširile sa 540 na 710 ... hehe .
1
vidio sam to s front tank, ali nemam pred hidr... nije lose...
to sto si rekao da je vece opterecenje slazem se ali opterecenje po cm2 ne mora biti puno vece, jer kad usporedim gume na zetoru i sto ce bit na masseyu, na masseyu imaju vecu gaznu povrsinu zbog veceg oboda....
druga stvar ako uzmem 20 m grane imam manje tragova pa ako vise gazi time anulira stete eventualne....
kada je suho nebi trebalo bit problema zbog propadanja a kada je bas mokro (prvenstveno je to u proljece kad se prska psenica) ne mora se bas punit do vrha....
u biti ne brinem zbog propadanja jedino brinem kako ce mi massey ju nosit jer mislim da bi mu bila jaaako na taman, a manju da uzmem takvu vec imam...
logika mi govori da ako zetor nosi 1200 l prskalicu koja je teska oko 500 kg (naznam tocno) znaci 1700-1800 kg a ovaj bi trebao nositi 1700+ 1100kg prskalice znaci 2900kg malo jace od tonu vise...
onu vecu od 1900l nema sanse, ovu od 1700 mozda...
massey je malo vise oko tonu tezi od zetora, duzi je ima 6 cil, i oko 450kg utega naprijed....
tu mu je negdje... na knap...
dobra je stvar sto je konstrukcijski jako kratko napravljena tako da dodje jako blizu traktora sto uvelike smanjuje opterecenje i krajnju tezinu....
ona u gudovcu je bila 180000kn....
morat cu otic pogledat kod nekog nema druge...
to sto si rekao da je vece opterecenje slazem se ali opterecenje po cm2 ne mora biti puno vece, jer kad usporedim gume na zetoru i sto ce bit na masseyu, na masseyu imaju vecu gaznu povrsinu zbog veceg oboda....
druga stvar ako uzmem 20 m grane imam manje tragova pa ako vise gazi time anulira stete eventualne....
kada je suho nebi trebalo bit problema zbog propadanja a kada je bas mokro (prvenstveno je to u proljece kad se prska psenica) ne mora se bas punit do vrha....
u biti ne brinem zbog propadanja jedino brinem kako ce mi massey ju nosit jer mislim da bi mu bila jaaako na taman, a manju da uzmem takvu vec imam...
logika mi govori da ako zetor nosi 1200 l prskalicu koja je teska oko 500 kg (naznam tocno) znaci 1700-1800 kg a ovaj bi trebao nositi 1700+ 1100kg prskalice znaci 2900kg malo jace od tonu vise...
onu vecu od 1900l nema sanse, ovu od 1700 mozda...
massey je malo vise oko tonu tezi od zetora, duzi je ima 6 cil, i oko 450kg utega naprijed....
tu mu je negdje... na knap...
dobra je stvar sto je konstrukcijski jako kratko napravljena tako da dodje jako blizu traktora sto uvelike smanjuje opterecenje i krajnju tezinu....
ona u gudovcu je bila 180000kn....
morat cu otic pogledat kod nekog nema druge...

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
16
pingo je napisao/la:mladen je napisao/la:uh al mu lezi
Da ali sa praznim tankovima![]()
Da su tankovi puni bio bi poput banane savijena zadnje gume bi se proširile sa 540 na 710 ... hehe .
e da vidis sto skripi top link kod mene s plugom, ovo opterecenje mu je nista...

16
Josipe čini mi se da bi tvoj rotosem bio tu negdje po težini kao Amazone prskalica onda ? Rekao si da si sa 6480 radio sa 4 m rotosemom i nekih 400-500 kg sjemena koliko si maksimalno smio puniti u njega ... išlo bi onda sa tom Amazone prskalicom . Samo opet dvojim zbog propadanja u proljeće bez obzira što spominješ veći obim kotača . Da se razumijemo , prskanje pšenice i ječma mi ne predstavlja nikakav problem ako traktor propada do pola kotača jer se pokvari samo taj dio gdje su kotači a to tako i tako nema veze . Istina zemlja se izruje i izdigne ali opet kažem nema to veze kao u šećernoj repi jer heder malo podigneš i pošišaš samo vlati i sve 5 

1
je da ali rotosem sam nosio s 6480, a prskat planiram s 4370???
eee to bome nije isto....
makar mi ti tockovi pasu i na 6480 pa ako zaskripi on bi ju nosio nema problema, to bi i bio idealan traktor za nju...
ipak rotosem je puuuno dalje od traktora nego prskalica, tu se tona uspara...
bolje mi pase nego vucena, s njom bi tek jos vise gazio, lako na tabli, al dok bi ju na frtaljcima izmanevrirao sve zivo bi tek izgazio, ova mi nekako zgodnija dobra mi i za table i manje komade....
vidit cu jos, ako cu kupovat bit ce za iduce proljece, a do tad se stignem jos 5 puta predomislit...
uglavnom prskalica je cista petica...
eee to bome nije isto....
makar mi ti tockovi pasu i na 6480 pa ako zaskripi on bi ju nosio nema problema, to bi i bio idealan traktor za nju...
ipak rotosem je puuuno dalje od traktora nego prskalica, tu se tona uspara...
bolje mi pase nego vucena, s njom bi tek jos vise gazio, lako na tabli, al dok bi ju na frtaljcima izmanevrirao sve zivo bi tek izgazio, ova mi nekako zgodnija dobra mi i za table i manje komade....
vidit cu jos, ako cu kupovat bit ce za iduce proljece, a do tad se stignem jos 5 puta predomislit...
uglavnom prskalica je cista petica...

16
Josipe,
u pravu si kada kažeš riječi hvala za Amazone prskalicu. Čini mi se samo da je cijena od 180.000 kn + PDV poprilično novaca za "klasičnu prskalicu". Ne znam kolika je širina grana na tom rezervoaru od 1700 litara.
Nisam siguran, ali mislim da se nošenu prskalicu vrhunske klase može kupiti i za manje novaca.
u pravu si kada kažeš riječi hvala za Amazone prskalicu. Čini mi se samo da je cijena od 180.000 kn + PDV poprilično novaca za "klasičnu prskalicu". Ne znam kolika je širina grana na tom rezervoaru od 1700 litara.
Nisam siguran, ali mislim da se nošenu prskalicu vrhunske klase može kupiti i za manje novaca.
jaguar- Broj postova: 1
Registriran: 06.04.2008
0
To zvona majstore...a i ovih prskalica čuda svakakih...heh
Nego pingo đe nađe sliku baš maseja sa tom amazonkom
....e i još nešto repu na stranu kad dođe neki macan od 150 laganih konja tipa deutz...kupit će tata i tebi jedno amazonku
Mislim da bi Josip nikako nebi pogriješio sa tom nošenom Amazonkom doduše bio bi to po meni pun pogodak sa obzirom kakvim voznim parkom raspolaže jer tko je može nosit ako ne on uostalom takve prsakice nošene tog tipa su i napravljene za traktore gabarita kojima on raspolaže...a i ako gdjegod štogod zgazi malo previše...ah...ako ima za nju može malo i zažmiriti negdje...
...isto ono kupiš malo veći traktor pa se provozaš koji put viška po asvaltu...nije baš ekonomično al eto
....nebi ni ja leškovu više

Nego pingo đe nađe sliku baš maseja sa tom amazonkom
Mislim da bi Josip nikako nebi pogriješio sa tom nošenom Amazonkom doduše bio bi to po meni pun pogodak sa obzirom kakvim voznim parkom raspolaže jer tko je može nosit ako ne on uostalom takve prsakice nošene tog tipa su i napravljene za traktore gabarita kojima on raspolaže...a i ako gdjegod štogod zgazi malo previše...ah...ako ima za nju može malo i zažmiriti negdje...
Zadnja promjena: Krx; ned tra 06 2008, 14:56; ukupno mijenjano 1 put.

Krx- Broj postova: 1194
God: 29
10
ma dobre su krx gotovo sve prskalice nije samo ta amazone u pitanju, samo mene isto malo brine toliko opterecenje, tesko je to sve skupa ko vrag...
ipak, ni za oko nije losa, a to nije nebitno...
ove hardi na slikama kostaju sigurno oko 500.000.....
brrrr...
ipak, ni za oko nije losa, a to nije nebitno...
ove hardi na slikama kostaju sigurno oko 500.000.....
brrrr...

16
Stranica 2 / 38. •
1, 2, 3 ... 20 ... 38 
Similar topics» Prskalice
» Samohodne prskalice
» Kojiu leđnu motornu prskalicu koristite
» Neobični traktori