Prskalice
Stranica 8 / 38. • Share •
Stranica 8 / 38. •
1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38 
Re: Prskalice
To mi se čini OK cijena, ima li ta elektronika nekakav ulaz za mjerenje brzine ili svoj radar? Bez mjerenja brzine cijela stvar je nepotpuna. Daj baci nam neke podatke ili koju slikicu... Ima i neka talijanska firma koja radi tu regulacionu elektroniku. Morao bi potražiti među linkovima..

Fidelito- Broj postova: 2689
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
Kolega je tražio ponude sa tri strane . Znam da je Hardi bio u igri ali cijena je bila paprena pa je odustao . Također je imao ponudu iz Italije baš kako ti kažeš ali oni su mu dali isporuku 60 dana što mu nije bilo prihvatljivo tako da na kraju uzeo Agromehaniku . Vidio sam razvodnik i komp. ali samo letimično . Izgleda solidno i svakako vrijedi tih 18.000 kn + PDV jer se obična elektronska kutija koja samo zatvara i otvara ventile plati 7.000 kn . Ovo njegovo je baš kompjuter + kopletan razvodnik sa el. ventilima i mjeračom protoka . Radar i mjerenje brzine nisam vidio ... ne znam kako je to riješeno . Slike nemam .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Fidelito je napisao/la:To mi se čini OK cijena, ima li ta elektronika nekakav ulaz za mjerenje brzine ili svoj radar? Bez mjerenja brzine cijela stvar je nepotpuna. Daj baci nam neke podatke ili koju slikicu... Ima i neka talijanska firma koja radi tu regulacionu elektroniku. Morao bi potražiti među linkovima..
Nedavno sam se raspitivao da ugradim samo elektro ventile na stari Piave atomizer te između ostalog sam dobio sam i ponudu od Leška. Nudio mi je Argo (talijanski) razvodnik sa dva elektroventila, elektroventilom za regulaciju pritiska iz kabine, elektroventil za mješač i sa još nekim ceremonijama za 3000 kn. Cijena je povoljna jer je to kao neka "akcija" (a nije). Koliko dodatno košta senzor za brzinu i kompjuter to nebih znao. I ovo nije loša opcija jer ako znaš kolko brzo ti se kreće traktor u određenoj brzini pri određenom gasu možeš jednostavno regulirati parametre iz kabine skuladno potrebama.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
Vjerojatno ću ja za iduću godinu kupiti taj razvodnik sa elektroventilima, jer ovako je ne praktično za male parcele i moraš otvarati kabinu stalno 

vedran_kc- Broj postova: 1710
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Da, moj tx 75 već odavno nema iz tog razloga zadnje staklo...

26
Fidelito je napisao/la:Da, moj tx 75 već odavno nema iz tog razloga zadnje staklo...
Uh dok smo do prije par godina prskali sa td 48 bez kabine, otac je dobio neki osip. Nakon toga td 48 završio karijeru kod mene, sredili smo kabinu na ovoj 75-ici, više ne pomišljamo prskati bez kabine.

vedran_kc- Broj postova: 1710
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
15
Električno upravljanje na prskalici bi vas preporodilo , obojicu .
Kod mene to ovako izgleda a sada su vjerojatno malo drugačije .
Mogu reći da stvar radi dobro . Unutra imaju mali stakleni osigurači koji znaju pregoriti . Mislim da su od 1A ili čak i manji . Bitno je da ne pregaraju njihovom greškom nego to uvijek bude kada mi nešto dođe pod ventil pa motorić ne može zatvoriti isti do kraja pa pregori . Onaj Megagreen je to često radio
Osim toga sve je idiot-free jednostavno . Možda da je samo malo financijski pristupačnije ili recimo dio serijske opreme .

Kod mene to ovako izgleda a sada su vjerojatno malo drugačije .
Mogu reći da stvar radi dobro . Unutra imaju mali stakleni osigurači koji znaju pregoriti . Mislim da su od 1A ili čak i manji . Bitno je da ne pregaraju njihovom greškom nego to uvijek bude kada mi nešto dođe pod ventil pa motorić ne može zatvoriti isti do kraja pa pregori . Onaj Megagreen je to često radio

1
ovo je link nekog trgovca sa opremom za prskalice u SADu:
http://www.sprayers.com/monitors_controls.htm
ima i cijenik sa malim katalogom:
http://www.sprayers.com/SprayerCat_2009/113-117.pdf
http://www.sprayers.com/monitors_controls.htm
ima i cijenik sa malim katalogom:
http://www.sprayers.com/SprayerCat_2009/113-117.pdf

26
neznam jel je to baš za taj topic....ali zanima me ipak se tiče prskalica .....kolko vi naplačujete prskanje : hektar, jutro ......ako bi mi mogli odgovorit bio bih vam zahvalan 

Mata imt 540- Broj postova: 1241
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
80-100 kn/kj

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

hvala puno sad znam kolko mogu naplatit 

0
gle ovima kaj špricam nemogu ih odbit familija su mi pa sad baš kad oče platit kad me pitaju da znam kolko je špricanje 

0
Fidelito je napisao/la:To mi se čini OK cijena, ima li ta elektronika nekakav ulaz za mjerenje brzine ili svoj radar? Bez mjerenja brzine cijela stvar je nepotpuna. Daj baci nam neke podatke ili koju slikicu... Ima i neka talijanska firma koja radi tu regulacionu elektroniku. Morao bi potražiti među linkovima..
Evo kolega kaže da se senzor za brzinu putem kabla spoji na kompjuter . Senzor je na kotaču od prskalice .

1
Stranica 8 / 38. •
1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 23 ... 38 
Similar topics» Prskalice
» Samohodne prskalice
» Kojiu leđnu motornu prskalicu koristite
» Neobični traktori
» New Holland T5000
» Samohodne prskalice