Sijačice
Stranica 4 / 27. • Share •
Stranica 4 / 27. •
1, 2, 3, 4, 5 ... 15 ... 27 
Re: Sijačice
Meni se ne sviđa . Unia bi mi bila zadnji izbor .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Pavinjak je napisao/la:Zbog čega?
Pogledaj na moj avatar i reci da ju ne bi rastavio na proste dijelove za samo par godina korištenja . Istina nisam bio ispred te sijačice ali znam za neke druge Unia strojeve i nisu me se dojmili ... uvijek sam imao dojam trećerazrednosti dok ih gledam .

1
Andro žalim te kada pomislim koliko tu ima posla ali onda vidim da si dosta već odradio . Nego gdje je šesti red ? Na svim slikama fali jedan red . Isto ne vidim turbinu ... nije valjda da ju nemaš ? U svakom slučaju da nakon reparature odeš sa tom kombinacijom Torpedo+sija na neku pijacu svi bi zastali i pogledali ... izgleda odlično . Držim ti fige , samo naprijed !

1
[quote="andro"]olt psk-6 generalni remont kanta čaura zupćanika gefufni i cincilatora ni žena me voliko ne sekira ko ovaj stroj
}
olt psk, najveca drlja koju imam u dvoru, vrazji remont svake godine, posije 60-70 ha i na generalku, jebo ju onaj koji ju konstruirao...
jedva cekam dan kad kupim novu (ili drugu) sijacicu za kukuruz po mogucnosti zapadnoeuropsku, a ovu drlju odvezem na otpad...
ako ju malo potjeras, razmak u redu se krece od 2-42 cm...
samo kad ju usporedim s repnom koja sije stotine ha bez da dirnes ista na njoj...
olt psk, najveca drlja koju imam u dvoru, vrazji remont svake godine, posije 60-70 ha i na generalku, jebo ju onaj koji ju konstruirao...
jedva cekam dan kad kupim novu (ili drugu) sijacicu za kukuruz po mogucnosti zapadnoeuropsku, a ovu drlju odvezem na otpad...
ako ju malo potjeras, razmak u redu se krece od 2-42 cm...
samo kad ju usporedim s repnom koja sije stotine ha bez da dirnes ista na njoj...

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1226
God: 29
Registriran: 10.03.2008
16
Ja imam staru bekericu i mogu samo reći da sam zadovoljan sa njome. Stara je više od 20 godina i još obavlja svoj posao (prosječno oko 50 ha godišnje), osim potrošnih dijelova nije bilo nekih većih kvarova. Imala je jedan remont (više reda radi), jednom sam mijenjao ležajeve na turbini, jednom onaj široki remen. I svake godine par dizna (ali to je uobičajna stvar kod bekerice). Pomalo gledam nove sijačice i sve ne mogu vjerovati što se nudi kod nas, to jest ne mogu vjerovati kako se najviše kupuju i trže sijačice na tehnološkom nivou od prije 20-ak godina, malo se nudi (i prodaje) sijačica sa diskosnim ulagačima koje bi mogle raditi u pripremi sa biljnim ostatcima na površini, možda ne za direktnu sjetvu, ali barem sa nekim potencijalom za reduciranu obradu gdje ima biljnih ostataka na površini. To će biti važno u budućem vremenu, sijačice sa diskosnim ulaganjem su budućnost za nas.

Fidelito- Broj postova: 2547
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
nezznam, zašto Andro svake godine ju radi mi nasu sto smo od secera sastavljali 6 redi za soju nemoramo a ovo je ipak oltova sijacica dosta bolja od moje! 
ur45- Broj postova: 1290
God: 17
Registriran: 17.01.2009
-7
Čudno je da uopće očekujemo više od sijačice koja je dizajnirana sedamdesetih godina prošlog tisućljeća . Mi smo ju imali od 1986 ili tu negdje i nismo se žalili . Istina malo je trebalo prepraviti ovo i ono ali sijala je bez problema . IMT 539 sa PSK4 sijačicom na skoro punom gasu u drugoj brzini je bila dobitna kombinacija za suncokret i kukuruz .
Sada imam Gaspardo sijačicu i dobio sam svega 20-30 % bolji stroj od OLT PSK ... ako i toliko . Ono što znam je da se ne isplati uložiti 200+ tisuća kuna u neku Amazone sijačicu ako se nema opet 200+ hektara za sijanje . OLT to odradi bez problema a upravo je dovoljno precizna za sjetvu kukuruza . Ljudi repu siju sa njom i prolazi .
Sada imam Gaspardo sijačicu i dobio sam svega 20-30 % bolji stroj od OLT PSK ... ako i toliko . Ono što znam je da se ne isplati uložiti 200+ tisuća kuna u neku Amazone sijačicu ako se nema opet 200+ hektara za sijanje . OLT to odradi bez problema a upravo je dovoljno precizna za sjetvu kukuruza . Ljudi repu siju sa njom i prolazi .

1
Pingo - imaš Gaspardo sa standardnim ulaganjem ili imaš diskove? Obadvije su sijačice sa podtlakom, po čemu je Gaspardo bolji od OLTa, i da li je potrebno mijenjati sjetvene pločice na Gaspardu ako imaš sitnije/krupnije sjeme?

Fidelito- Broj postova: 2547
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
To, kazem za moje potrebe, je i moja home made oke...jer s njom sijem soju i posije dosta dobro nije kao tvoja Gasspardo, ali eto ide sa rakovicom 1...brza i deri....!
Ali opet kazem tetak ima olt-ovu, i nikad problema a nasijala se kod njega svake godine kukuruza i kukuruza, radi 100+ hektara i sijačica jos ide. A sada nismo u stanju u nesta novu poput nove oltove ulagat...a i ne treba mi moram od moje sliku nabacit cim iz šupe istjeram sad za soju....!
Ali opet kazem tetak ima olt-ovu, i nikad problema a nasijala se kod njega svake godine kukuruza i kukuruza, radi 100+ hektara i sijačica jos ide. A sada nismo u stanju u nesta novu poput nove oltove ulagat...a i ne treba mi moram od moje sliku nabacit cim iz šupe istjeram sad za soju....!
Zadnja promjena: ursus4514; uto 13 tra 2010 - 19:53; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : zabuniio se)
-7
Fidelito je napisao/la:Pingo - imaš Gaspardo sa standardnim ulaganjem ili imaš diskove? Obadvije su sijačice sa podtlakom, po čemu je Gaspardo bolji od OLTa, i da li je potrebno mijenjati sjetvene pločice na Gaspardu ako imaš sitnije/krupnije sjeme?
Gaspardo je bolja jer sam ju uzeo sa kompjuterom i diskom koji reže zemlju ispred plaza i vjerojatno je malo preciznija u pozicioniranju sjemena . Pločice za kukuruz/suncokret/soju/repu imam samo po jedan set od svakih .

1
Koliko bi dosla kao tvoja sijacica 6 redna beu tog kompjutera???
-7
ursus4514 je napisao/la:Koliko bi dosla kao tvoja sijacica 6 redna beu tog kompjutera???
To ti ne znaju niti ovi iz Messisa . Stalno neke druge cijene ali ono što znam je da su Gaspardo sijačice za naše tržište drugačije nego one koje se prodaju u Italiji za njihove ljude . Za naše tržište su doslovno iz prošlog stoljeća .

1
ovako nesta se meni svidja, cijena neznam koja bi bila, mislim da je ispod 200 somova.(prije sam jedne god na gudovcu vidio slicnu ili istu, ne sjecam se tocno cijene, ali nije bila paprena).. po meni bolja i jeftinija od amazone....
kad sam kupio rotosem, bio je skup, ali nebi ga danas dao, zlata mi vrijedi, tako je i kod ove sijacice, s njom sijes cijeli zivot....
samo me muci jedna stvar, zvog tone gnojiva, i tezine same sijacice ja bi ju morao gonit s 6480 a on ima siroke gume i nema uopce mogucnost da se trag suzi da ide u dva reda, u biti morao bi red ici po tragu tocka, bar mi se cini na slikama tako..??...

cim se poprave vremena, ta ili slicna mi je prvi novi stroj koji ce doci u dvoriste....
kad sam kupio rotosem, bio je skup, ali nebi ga danas dao, zlata mi vrijedi, tako je i kod ove sijacice, s njom sijes cijeli zivot....
samo me muci jedna stvar, zvog tone gnojiva, i tezine same sijacice ja bi ju morao gonit s 6480 a on ima siroke gume i nema uopce mogucnost da se trag suzi da ide u dva reda, u biti morao bi red ici po tragu tocka, bar mi se cini na slikama tako..??...

cim se poprave vremena, ta ili slicna mi je prvi novi stroj koji ce doci u dvoriste....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1226
God: 29
Registriran: 10.03.2008
16
Stranica 4 / 27. •
1, 2, 3, 4, 5 ... 15 ... 27 
Similar topics» Prodajem plug, gajbu, sijačicu
» Sijačice za širokorednu sjetvu
» Sijačice
» Pneumatska sijačica OLT
» Sijačica ISARIA 6050 b/s