Plava nafta (zakonodavstvo) 5 5 8

Plava nafta (zakonodavstvo)

Stranica 2 / 23. Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Plava nafta (zakonodavstvo)

Postaj by falkon 2 on pet 29 lis - 20:39

ček ček pingo a to znači da ukidaju plavi i lijepo ćemo raditi po skupljoj tarifi potrošnje goriva ili? nisam u toku događaja?

falkon 2

Broj postova: 5074
Registriran: 06.02.2010
Like 44

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on pet 29 lis - 20:48

codexnox je napisao/la:Jesu li i navaru provjeravali?

Ne . Nisu htjeli gledati niti jedno drugo vozilo osim onih koji su prvi puta bili izvan zakona . Čak sam tražio da gledaju sve ali opet nisu . Kolega iz sela je pak dobio 12.000 kn kaznu za Golf 2 u koji je točio plavi dizel . Imaju oni nos valjda tako da iz razgovora sa tobom ili tvog ponašanja točno znaju gdje treba pogledati a gdje ne .

Falkon kažu mi da od NG neće biti obojanog plavog dizela nego samo čisti dizel . Loža ima i dalje , hehe . Ono što sam shvatio mi poljoprivrednici bi sa karticom došli po gorivo i platili ga opet 4 ili 5 kn kao i prije a benzinska pumpa onda traži od države razliku love Možda sam pogriješio ali tako nekako mi je rekao .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on pet 29 lis - 21:03

pingo je napisao/la:

Ne . Nisu htjeli gledati niti jedno drugo vozilo osim onih koji su prvi puta bili izvan zakona . Čak sam tražio da gledaju sve ali opet nisu . Kolega iz sela je pak dobio 12.000 kn kaznu za Golf 2 u koji je točio plavi dizel . Imaju oni nos valjda tako da iz razgovora sa tobom ili tvog ponašanja točno znaju gdje treba pogledati a gdje ne .

Falkon kažu mi da od NG neće biti obojanog plavog dizela nego samo čisti dizel . Loža ima i dalje , hehe . Ono što sam shvatio mi poljoprivrednici bi sa karticom došli po gorivo i platili ga opet 4 ili 5 kn kao i prije a benzinska pumpa onda traži od države razliku love Možda sam pogriješio ali tako nekako mi je rekao .

e tek će se sad svi voziti na subvencionirano gorivo , i kako će onda oni znati dali sam ja u auto nalio subvencionirani dizel ili ne?

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pet 29 lis - 21:03

pa dobro ako tako ide, čak mi je to i bolje onda i još i više odgovara a pogotovo što kod nas na benzinskoj ima samo eurodizel BS Very Happy

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by paor on pet 29 lis - 21:19

nemoj se prerano radovati...ne vjerujem da će im se na ova dva plava pištolja od nove godine uhvatiti paučina, smisliti će oni nešto...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pet 29 lis - 21:27

Hehe pa nisam ni mislio al et mal nade......

Nego Pingo a dali možda imaš informaciju kako će ići na ovaj način kako smo točili nas dvojica odnosno na dostavu doma i avansno plaćanje ?

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on pet 29 lis - 21:33

kreso je napisao/la:
pingo je napisao/la:

e tek će se sad svi voziti na subvencionirano gorivo , i kako će onda oni znati dali sam ja u auto nalio subvencionirani dizel ili ne?

Da ispada tako ali ...
Mi poljoprivrednici imamo kartice i imamo svoje godišnje kvote . Dakle ako ću uzeti svojih 20.000 litara godišnje subvencioniranog goriva ( dakle od N.G. čistog dizela ne više plavi ) i sve zapaliti na kanalu od volje mi . Kužiš ? Boli državu briga ako ti u osobnom autu potrošiš svoje kvote čistog dizela . Više od kvote nemaš pa onda kupuj po 8.20 kn koliko te volja . Radi se o tome da će pumpe po recimo 4 ili 5 kuna moći prodati samo toliko goriva koliko piše na kartici a svo ostalo gorivo ide po recimo 8.20 kn . Hmmm , nadam se da sam uspio pojasniti iako niti meni još nije sve na čistom po tome pitanju .

Falkon nema razloga da bude neke rezlike pri dovozu kući i avansno plaćanje . Sve po starom . Šofer provuće tvoju karticu , dobiješ slip i ostalu hrpu papira i to je to .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pet 29 lis - 21:35

Pingo poprilično dobro objašnjeno onome tko želi i hoće shvatiti,

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by politicar on pet 29 lis - 21:50

Cekaj,bit ce kao dozvoljeno u auto tociti?

Nekako mi to nije bas....

Tko ne voli rakiju?

“Ako svatko misli isto, to znači da nitko ne misli mnogo.”

politicar
Moderator
Moderator

Broj postova: 3162
God: 24
Registriran: 23.04.2009
Like 11

→→→: Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar http://www.opgsolin.com/

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on pet 29 lis - 21:54

codexnox je napisao/la:Cekaj,bit ce kao dozvoljeno u auto tociti?

Nekako mi to nije bas....

Hej pa nije niti sada zabranjeno . Govorim da neće biti plavca . Samo dizel i loža . Dizel možeš i mogao si u što želiš a ložu i dalje ne smiješ u nikakvo prometalo točiti .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on pet 29 lis - 21:57

Pa u ministarstvu ipak rade agronomi koji imaju neku računicu koliko nama treba goriva po jedinici površine u kulturama koje prijavimo,kao i po broju i vrsti stoke... Trebali bi oni to znat,jel..

E sad,kao što pingo kaže boli ih đon oćeš ti to gorivo zapalit ili iz njega izvuć računicu,kad ionako imaš ograničenu količinu na kartici.U biti zar ti ne dođe na isto,ipak točiš isto gorivo u traktor i auto(ako je dizelaš),pa ako prije ispeglaš karticu,morat ćeš opet skuplje plaćat tankanje traktora?

abrkili

Broj postova: 1387
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 11

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pet 29 lis - 22:03

abrkili je napisao/la:Pa u ministarstvu ipak rade agronomi koji imaju neku računicu koliko nama treba goriva po jedinici površine u kulturama koje prijavimo,kao i po broju i vrsti stoke... Trebali bi oni to znat,jel..

E sad,kao što pingo kaže boli ih đon oćeš ti to gorivo zapalit ili iz njega izvuć računicu,kad ionako imaš ograničenu količinu na kartici.U biti zar ti ne dođe na isto,ipak točiš isto gorivo u traktor i auto(ako je dizelaš),pa ako prije ispeglaš karticu,morat ćeš opet skuplje plaćat tankanje traktora?

prijatelju vjeruj mi da ako nisu radili u raznim uvjetima da neznaju koliko se troši i koliko je potrebno goriva, ja sam danas doslovno bio šokiran sa potrošnjom u pripremi za pšenicu Shocked

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on sub 30 lis - 5:44

nekako sumnjam da ce ukinuti plavu farbu sto bi bilo logicno, ali ajde da pricekamo. Moj je problem da nikako ne mogu povezati rijec "logicno" sa bajnim Ministarstvom poljoprivrede i svim idejama koje dolaze iz tog smjera Smile tako da se nebi zacudio da nakon sto je taj probni balon o ukidanju plavog pusten na kraju u zadnji cas sjete da bi bilo zgodno uvesti razlicite boje dizela za ratare, ribare, vocare, povrtlare bounce

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on sub 30 lis - 6:10

da, da Smiljane to si dobro primjetio da plodovi logike ne rastu na oranicama našeg ministarstva , pa me stoga ne bi čudila ta tvoja ideja sa bojama goriva kao united colors of benetton Very Happy

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on sub 30 lis - 14:01

he he Smile obicno se nadam (a kazu da ona umire zadnja) da relevantni iz ministarstva citaju ovaj forum , ali ovo nebih volio da vide. Pazi koliko je to novih boja, novih iskaznica, novih papira, novih podataka za prelijepe prezentacije u Dubrovniku i Bruxelesu Smile
A tek novih brosura za stampanje, informativnih oglasa i jumbo plakata, mogucnosti treninga raznih sluzbenika, putnih naloga i dnevnica Smile a sve legalno Smile

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 23. Previous  1, 2, 3 ... 12 ... 23  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics