LUCERNA
Stranica 16 / 17. • Share •
Stranica 16 / 17. •
1 ... 9 ... 15, 16, 17 
Re: LUCERNA
Tošo vjerovatno da je neka dobra sorta možda Banaćanka ali kako ju donijeti
Ero 1- Broj postova: 230
Registriran: 07.08.2010
3
→→→: VIŠE
Baki Mak je napisao/la:mačor je napisao/la:za koje životinje? za krave ne!
Zanima me za muzne krave i tov teladi i bikova
Goveda moraju jesti duga sirova vlakna zbog specifičnosti svog probavnog sustava! Zato im je suho sijeno biljaka osnovna hrana, pogotovo visokoproizvodnim kravama.
znači nemožeš im umjesto suhog sijena lucerne davati dehidriranu peletiranu lucernu, ali možda uz sijeno možeš peletiranu lucernu dodavati u smjesu-zašto ne?! to bi ti trebalo dati proteinski dio smjese.

mačor- Broj postova: 545
Registriran: 28.07.2011
9
evo i moje lucerne na jučerašnji dan
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />

falkon 2- Broj postova: 5074
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

Par dana sunca i može pod nož

hurli- Broj postova: 695
Registriran: 04.01.2009
11
dobra da smo pričekaj da makar krene pupati pa onda pod nož jer je još uvjek puna soka i teško se suši kod mene su djeteline isto prva liga i krečem iduči vikend u akciju ako vrijeme dozvoli naravno
stjepan- Broj postova: 379
Registriran: 06.07.2009
1
ja vjerovatno još desetak dana neću dirati, jer upravo čekam prve cvijetove ili da dobro ispupa pa onda kosim, jer sada je i prepuna soka a i gorka tako da dok ne ispupa nema dirati...

44

pa da to je taman tu negdje do idučeg vikenda nevredi čekati ni da polegne
1
nesekira me ako polegne, to lakše riješim nego da bude gorka, ...

44

falkon 2 je napisao/la:ja vjerovatno još desetak dana neću dirati, jer upravo čekam prve cvijetove ili da dobro ispupa pa onda kosim, jer sada je i prepuna soka a i gorka tako da dok ne ispupa nema dirati...
Opet nije dobro puno čekat jer postane pretvrda stabljika,bolje prije pokosit pa je mekana..

hurli- Broj postova: 695
Registriran: 04.01.2009
11
bitan je trenutak košnje, do 50% cvijeta je gotovo savršena, prije početka je gorka... al to sesve radi o par dana... a s obzirom da imam za kositi 15 hektara ipak moram malo poesti računa o vremenu.

44

lucerna je naj bolja za kositi kada iz pupa a da nekrene cvijet tada ima najmanje vode i najviše hranjivi tvari u sebi tako kažu stručnjaci ja ju ne jedem pa neznam sam znam da stručnjaci tvrde takofalkon 2 je napisao/la:bitan je trenutak košnje, do 50% cvijeta je gotovo savršena, prije početka je gorka... al to sesve radi o par dana... a s obzirom da imam za kositi 15 hektara ipak moram malo poesti računa o vremenu.
1
dovedi pet stručnjaka isvaki ima svoju teoriju,
ako imaš stoku pokušaj raditi i kositi različito, znači zeleno, u pupu i do nekih 30% cvijeta, i onda sa tiome hraniti i promatrati ponašanje... reće ti više nego deset stručnjaka koji mislu da znaju...
ako imaš stoku pokušaj raditi i kositi različito, znači zeleno, u pupu i do nekih 30% cvijeta, i onda sa tiome hraniti i promatrati ponašanje... reće ti više nego deset stručnjaka koji mislu da znaju...

44

stjepan je napisao/la:lucerna je naj bolja za kositi kada iz pupa a da nekrene cvijet tada ima najmanje vode i najviše hranjivi tvari u sebi tako kažu stručnjaci ja ju ne jedem pa neznam sam znam da stručnjaci tvrde takofalkon 2 je napisao/la:bitan je trenutak košnje, do 50% cvijeta je gotovo savršena, prije početka je gorka... al to sesve radi o par dana... a s obzirom da imam za kositi 15 hektara ipak moram malo poesti računa o vremenu.
svaka biljka što je starija to ima više suhe tvari, a manje vode, tu nema dileme (osim možda krastavca i lubenice
dijelim falkonovo mišljenje jer je početak pupanja i cvatnje (završetak vegetativne faze) prekretnica u omjeru voda-suha tvar

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

Pa i ja sam slušao stručnjake i istina je da oni tvrde da se prva lucerna skida kad propupa a sledeće s 10% cvijeta .
Nisam primjetio kad je bolje jedu ali i mislim da je ovako kako oni tvrde uredu Valjda su neku nauku naučili.
Najveća bit kod lucerne je da je ima dovoljno kroz cijelu godinu. Spremao sam je i u sjenažu ali iz iskustva vam tvrdim da ona nije za to .
Nisam primjetio kad je bolje jedu ali i mislim da je ovako kako oni tvrde uredu Valjda su neku nauku naučili.
Najveća bit kod lucerne je da je ima dovoljno kroz cijelu godinu. Spremao sam je i u sjenažu ali iz iskustva vam tvrdim da ona nije za to .
Ero 1- Broj postova: 230
Registriran: 07.08.2010
3
evo video iz sjetve iskopo u mobitelu sad je to već niklo pravo ljepo
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
1
Stranica 16 / 17. •