Prednja vuča
Stranica 1 / 1. • Share •
Prednja vuča
Kad sam kupio traktor sa prednjom vučom negdje sam pokupio savjet da je preporučljivo da se vuča uključuje čim kreneš raditi po oranici, bez obzira na stvarnu potrebu. Imam osjećaj da kod nas još takvo mišljenje egzistira. Ja se toga manje-više pridržavam, osim baliranja, transport i sl. Ipak se pitam je li to opravdano s aspekta potrošnje goriva, habanja, potrošnje guma...
Kakvi su vaši savjeti, iskustva, praksa.
Kakvi su vaši savjeti, iskustva, praksa.

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Re: Prednja vuča
najbitnije je da se prednja vuca ne koristi na tvrdom ali to ne ide s ovom tvrdnjom da se ukljuci cim krenes radit, recimo kad se ore po tvrdjoj ili ugazenoj zemlji prednja vuca nam dobro dodje ali isto tako se i kida najvise bas kad je tvrdo
isto tako kad se priprema pa se ide malo brze i tu prednja vuca dosta trpi, ja nikad nisam koristio prednju vucu (kad sam imao
)u nijednoj operacjii osim oranja i ponekad kad je gadno u tanjuranju inace mislim da nema potrebe da bude stalno ukljucena, to je moje misljenje a svako radi kako misli da je ispravno
isto tako kad se priprema pa se ide malo brze i tu prednja vuca dosta trpi, ja nikad nisam koristio prednju vucu (kad sam imao
Pa uglavnom prednja vuča ti povećava vučnu silu traktora, to jest cijela adheziona težina traktora ti služi za stvaranje vučne sile. Znači kada radiš sa oruđima koja zahtijevaju vučnu silu radi sa prednjom vučom. Tako će se smanjiti proklizavanje kotača a samim time i sabijanje tla. Vjerovatno će se smanjiti i potrošnja goriva. Ako radiš na tvrdom, suhom terenu a nema potrebe za velikom vučnom silom (baliranje ljeti ili neki transport po tvrdoj, ravnoj cesti itd.) prednja vuča će povećati potrošnju goriva, ali povećati će se trošenje transmisije i guma traktora, teže će traktor skretati (kod većine modela, ne svih) itd. Tu treba posebno obratiti pažnju da se kod takvih poslova poskidaju nepotrebni utezi sa traktora, ali pazi da ne poremetiš uzdužnu stabilnost i upravljivost kod većih brzina. Utega na traktor minimalno koliko je potrebno za normalno obvaljanje radne operacije. Tu se može uštedjeti dosta goriva guma i transmisije. Optimiziranjem utega ponekad možeš uštediti puno više nego nego kupovinom novog (štedljivijeg) traktora.

Fidelito- Broj postova: 2689
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
26
nema tog posla na polju koji mogu radit, ili radim bez prednje vuce, nece masseyi ici dok im ne stisnes carobni gumbic...
dok orem obavezno i spera na 6480 i 7495 jer se iskljucuje cim dizes hidraulik... i samo po gasu
dok orem obavezno i spera na 6480 i 7495 jer se iskljucuje cim dizes hidraulik... i samo po gasu

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
→→→: VIŠE
Jedino sa rx om 170 mogu tanjurati koi vuče dravu 52 bez prednje vuce ali zato su dupli kotači gore
Sve ti je već uglavnom rečeno.
Koliko se sjećam, ti imaš Landinija (MF-a) s mehaničkim uključivanjem prednjeg pogona, koji se nesmije uključivati pod teretom.
Procjeni prema vrsti radova kad ti treba. Uglavnom, ne uključuj bez pritisnutog kuplunga.
Koliko se sjećam, ti imaš Landinija (MF-a) s mehaničkim uključivanjem prednjeg pogona, koji se nesmije uključivati pod teretom.
Procjeni prema vrsti radova kad ti treba. Uglavnom, ne uključuj bez pritisnutog kuplunga.
Zvonimir- Broj postova: 2183
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
→→→: VIŠE
pa u biti koristiš ju kada ti procijeniš da je potrebna, ja ju koristim dosta često osim u transportu na asvaltu i iskreno niti jednom nisam pogriješio kada sam procijenio da bi bilo poželjno ju uključiti na vrijeme, a inače na njive u obradi ju moram obavezno koristiti (osim pod roto drljačom) jer neće stroj da hoda po njive bez vuče

falkon 2- Broj postova: 5074
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

Similar topics» Prednja vuča
» prednja vuča mtz 82
» Prednja hidraulika
» International 955 prednja vuča
» prednja vuča ne radi
» prednja vuča mtz 82
» Prednja hidraulika
» International 955 prednja vuča