Bijeljenje iliti krečenje voćaka
Stranica 2 / 3. • Share •
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Re: Bijeljenje iliti krečenje voćaka
Krečenje cijelog stabla u ovakvoj godini i nema baš neku svrhu. Znači krečenje je dobro ako je zima blaga, tj. ako ima previše sunčanih dana. Tada krečenjem djelimično sprečavamo uticaj sunca da potjera sokove u stablu što dovodi do preranog otvaranja rodnih pupova. Nemojte zaboraviti da krečenjem niste sebi umanjili zimsko špricanje koje je obavezno.

zmaj- Broj postova: 28
Registriran: 07.03.2010
2
to je i rečeno ,bijeljenje nije zaštita od bolesti
wajbul- Broj postova: 65
Registriran: 01.03.2009
0
Hm, a možda i štiti od bolesti jer stvara koru na površini. Sve što se tiče bijele boje i sunca stoji. Sunčana ja razmišljam o farbanju debla u crveno. Ta boja navodno privlači bubamare koje jedu uši.

mario- Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
0
→→→: VIŠE
a ja predlažem onda da nađeš kompromis - da okrečiš crveno bijelim kockicama..

sunčana- Broj postova: 916
God: 45
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
to bu privuklo i previše političara. A ne znam kojom bojom početi jer nisam politički afirmiran. Za početak ću sagraditi crvenu kućicu za bubamare , a možda pofarbam mladi nasad u bijelo. Ak nema koristi za zdravlje voćaka bu barem mrave odbijal bijelom bojom (sunce, odbljesak i to
)

0
zar si ikad igdje vidio neki voćnjak okrečen u crveno???
onda ti predlažem..zelenu
bez političkih afirmacija, a glasni uvijek i svagdje
no, očito ne dovoljno..
onda ti predlažem..zelenu
bez političkih afirmacija, a glasni uvijek i svagdje
no, očito ne dovoljno..

1
Pozdrav svima,
imam nekoliko mladih voćkica pa sam čitao vaše postove koji se odnose na krečenje voćaka. Primjetio sam u zadnje dvije - tri godine na njima (i to pogotovo na kruškama) da mravi obožavaju hodanje uz i niz voćke i to ne znam zašto ali uvijek istim trasama i koje nakon nekog vremena ispucaju (stvori se kao neki kanal u kori voćke). Iz čitanja postova i literature saznao sam da je krivac za mravlje hodanje po voćki lisna uš. E sad pošto voće koristim za sopstvenu ishranu trudim ga se ne šrpicati, da bih se na taj način riješio lisne uši i mrava.
Nešto sam mozgao i došao do zaključka da probam okrečiti deblo, jel bi kreč trebao neutralisati mravlju kiselinu koja je po meni krivac za brazde po deblu voćke. E sad, to sam i uradio, nadam se da neće štetiti a hoće li pomoći reći ću vam za godinu dvije. Kao što rekoh već ovo je neki moj alternativni pristup u rješavanju problema mrava na voćki.
Pozdrav
imam nekoliko mladih voćkica pa sam čitao vaše postove koji se odnose na krečenje voćaka. Primjetio sam u zadnje dvije - tri godine na njima (i to pogotovo na kruškama) da mravi obožavaju hodanje uz i niz voćke i to ne znam zašto ali uvijek istim trasama i koje nakon nekog vremena ispucaju (stvori se kao neki kanal u kori voćke). Iz čitanja postova i literature saznao sam da je krivac za mravlje hodanje po voćki lisna uš. E sad pošto voće koristim za sopstvenu ishranu trudim ga se ne šrpicati, da bih se na taj način riješio lisne uši i mrava.
Nešto sam mozgao i došao do zaključka da probam okrečiti deblo, jel bi kreč trebao neutralisati mravlju kiselinu koja je po meni krivac za brazde po deblu voćke. E sad, to sam i uradio, nadam se da neće štetiti a hoće li pomoći reći ću vam za godinu dvije. Kao što rekoh već ovo je neki moj alternativni pristup u rješavanju problema mrava na voćki.
Pozdrav
dboki- Broj postova: 1
Registriran: 25.03.2009
0
neće škoditi ,ali neće ni pomoći.
wajbul- Broj postova: 65
Registriran: 01.03.2009
0
boki, zanimaju me alternativni pristupi, pa ti, kad saznaš štogod zanimljivo, javi..ni ja ne bih rado koristila kemiju u svom malom voćnjaku (i vrtu) iz istog razloga kao i ti. ali, bojim se, da nećemo moći tako održati nasade..

1
Ja ne farbam i ne špricam voćke. Ispravak špricam samo male voćke da ih uši ne pojedu. Velike voćke branim bubamarama, štriglavkama, rezanjem izrazito napadnutih vrhova i to je to

0
daj mi, molim te, objasni kako sakupljaš štrige. i kamo ih onda staviš?
poznanica mi je ispričala neku varijantu s lončićem naopako..nisam baš ni zapamtila sasvim dobro (bolje rečeno nisam ni slušala jako, tada me još nije zanimalo). i one baš očiste uši?
poznanica mi je ispričala neku varijantu s lončićem naopako..nisam baš ni zapamtila sasvim dobro (bolje rečeno nisam ni slušala jako, tada me još nije zanimalo). i one baš očiste uši?

1
glineni lončić napuniš slamom, preokreneš, provučeš vrpcu, na kraju 2 štapića u križ, zavežeš na granu, Uglavnom potražit ću letke pa pošaljem

0
pričekat ću ja letke ...

1

0
vrlo zanimljivo..pokušat ću nešto od svega.

1
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Similar topics» Bijeljenje iliti krečenje voćaka
» Vođenje evidencije
» BOLESTI I LIJEČENJE .hvala. LJUDI
» Pjesme za učenje mladaca
» Učenje mladih grdelina i bastardi preko CD-a ili DVD-a sa pojačalom ?
» Vođenje evidencije
» BOLESTI I LIJEČENJE .hvala. LJUDI
» Pjesme za učenje mladaca
» Učenje mladih grdelina i bastardi preko CD-a ili DVD-a sa pojačalom ?
Stranica 2 / 3.