Staje za muzne krave
Stranica 13 / 14. • Share •
Stranica 13 / 14. •
1 ... 8 ... 12, 13, 14 
Re: Staje za muzne krave
imam jos jedno pitanje a to je kolko treba biti sirok boks ili stajaliste za muzne krave i kolko duge trebaju biti one cijevi od jasala pa do kanala za mokrez koje odvajaju jednu kravu od druge nadam se na nisam dosadan sa pitanjima planiram da se pocnem intezinije bavit proizvodnjom mlijeka te trebam preurediti stalu i prosiriti je pa da iskoristim prostom sto bolje mogu,zato pitam za te standardne mjere.Hvala na odgovoru

Hurliman_H 480- Broj postova: 171
God: 15
Registriran: 18.06.2011
3
točno 1,8 ležište,nemoj duže
moj savjet ja na jednoj strani imam 1,9 a na dr.1,8 i bolje ta duzina sva balega pada u mokracni kanal!!a za cijevi uvrh glave 70 cm.koja odvaja kravu od krave
Hvala na odgovoru matej.Kolko treba da bude sirok kanal za mokracu ja sam mislio uzeti sirinu lopate da mogu balegi iz njeg kupiti da li je to uredi ili treba cak sire.Hvala na strpljenju kao sto sam rekao zelim iskoristii na najbolji moguci nacin prostor i ne zelim nista prepustiti slucaju,Hvala na odgovorima i na strpljenju.

3
kanal bi trebao biti oko 50 cm možda se nekad odlučiš za automatsko izgnojavanje

BOŽIDAR- Broj postova: 1457
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

To se treba odma odlucit 

toma84- Broj postova: 910
Registriran: 23.11.2010
6
→→→: VIŠE
automatsko izdubravanje sada necu mozda kroz neko vrijeme ali mozda hvala ljudi na odgovorima no niko mi jos nije rekao koliko treba biti sirok boks za muzne krave
il sam ja corav pa nevidim odgovor
il sam ja corav pa nevidim odgovor

3
vrhunski.tko vam je radio staju?i koja lova ako se smije znati?
noa agro- Broj postova: 23
Registriran: 31.10.2011
1
BOŽIDAR je napisao/la:neka optimalna širina kose ploče je 7 metara ali vidio sam štalu sa pločom od 5 metara i sve je dobro funkcioniralo. uz kosu ploču trebaš blatni hodnik koji je ravan i na njemu krave stoje kada jedu a to je i jedini dio štale koji se snaži
[You must be registered and logged in to see this image.]
Koliko se često čisti dio gdje krave leže?
zoran- Broj postova: 14
Registriran: 12.05.2008
0
Taj dio gdje krave leže se u pravilu ne čisti, samo se dodaje nova stelja, sam naziv, kosa ploča, govori da dio stelje zajedno sa balegom sam klizi prema blatnom hodniku, tj krave ga nose, pa u teoriji nema čišćenja, čisti se samo blatni hodnik, dio na kojem krave stoje kad jedu.

tomi93- Broj postova: 1026
God: 19
Zanimanje: poljoprivrednik-študent
Registriran: 28.02.2011
11
→→→: VIŠE
Molim slike ako neko ima za štalu muznih krava na vez s izgnojavanjem s traktorom ili skrajperom
HVALA
HVALA
dado.basara- Broj postova: 3
Registriran: 12.02.2012
0
Da ali to nije na vez nego na slobodno na vez me zanima
dado.basara- Broj postova: 3
Registriran: 12.02.2012
0
tomi93 je napisao/la:Taj dio gdje krave leže se u pravilu ne čisti, samo se dodaje nova stelja, sam naziv, kosa ploča, govori da dio stelje zajedno sa balegom sam klizi prema blatnom hodniku, tj krave ga nose, pa u teoriji nema čišćenja, čisti se samo blatni hodnik, dio na kojem krave stoje kad jedu.
Eh, teorija...
zoran- Broj postova: 14
Registriran: 12.05.2008
0
by tomi93 Jučer u 20:28
Taj dio gdje krave leže se u pravilu ne čisti, samo se dodaje nova stelja, sam naziv, kosa ploča, govori da dio stelje zajedno sa balegom sam klizi prema blatnom hodniku, tj krave ga nose, pa u teoriji nema čišćenja, čisti se samo blatni hodnik, dio na kojem krave stoje kad jedu.
_____________nije to teorija to je sve tomi dobro rekao :!
Stranica 13 / 14. •
1 ... 8 ... 12, 13, 14 
Similar topics» Staje za muzne krave
» K: Drvene male ćibe
» Staje za tov junad
» Ispust za krave
» STEONE JUNICE, KRAVE
» K: Drvene male ćibe
» Staje za tov junad
» Ispust za krave
» STEONE JUNICE, KRAVE
Stranica 13 / 14.