Bora
Stranica 7 / 8. • Share •
Stranica 7 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: Bora
U moju skromnu kolekciju stigao je novi eksponat.To je stabilni motor u vertikalnoj izvedbi,Češke proizvodnje marke "Ježek",iz 30-ih godina prošlog stoleća.Motor je u ispravnom stanju
Evo nekoliko slika sa otpada gde sam ga kupio

bora- Broj postova: 101
Registriran: 02.04.2010
0
Baš tako Bećarino,uvek se radujem svakoj novoj mašini,ma kakva ona bila
A sada sledi dovoženje motora,zanimljivo je da knap stao u ovaj kombi,evo slika

0
bora je napisao/la:
Evo mojeg Zadrugara.Zvonimire,ovko:ovaj Zadrugar je 1955 godiste,i prvi je dizel kod nas fabricki se vodi kao serija 2.A prva serija Zadrugara je bila sa sestocilindricnim benzinskim motorom.Takav Zadrugar se nalazi kod clana Pinga u susedstvu,a Pingo ga je postavio i na forum.Mada on vise nema taj benzinski motor,vec je ubacen dizel,i jos mnogo budzevina,ali je shasija i hauba original.Jos da kazem za mojeg Zadrugara,ima 42 ks i 2000 o/min,ali je kod mene otvorena pumpa.Ima 3 brzine sa reduktorom i rikverc,moze dostici brzinu 45 kmh,nema hidrauliku,nazad ima shajbnu za pogon raznih uredjaja i agregata.![]()
Steta takav je jedan kod nas otisao u metis....
Imao od tama motor 60 konja...

577- Broj postova: 1688
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
→→→: VIŠE
@577,ja volim staru mehanizaciju,i uvek mi je žao kada nesto tako staro ode u otpad.A u Zadrugare su i kod nas vlasnici ugrađivali razne motore,a najčešće one kombajnske od 105 ks i 6 cilindera

0
bora je napisao/la:@577,ja volim staru mehanizaciju,i uvek mi je žao kada nesto tako staro ode u otpad.A u Zadrugare su i kod nas vlasnici ugrađivali razne motore,a najčešće one kombajnske od 105 ks i 6 cilindera![]()
Bio je fora traktor ali prebrz to je letilo....

8
Moj Zadrugar je otvoren na pumpi ide 45 km-h,ja sam to pisao na forumu,ali mnogi sa nevericom su se pitali,dali je to moguće?

0
Evo malo sam se igrao skenerom,ovo je nekakva stara slika od 1958 god ,nemam pojma tko je na njoj ali traktori su zanimljivi jer su nemalo novi.Na drugom skenu je moj djed s ekipom,vršalicu je pogonila vatrenka(parnjača)ne znam koje je godine snimano.

jd4755- Broj postova: 1452
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
bora je napisao/la:Moj Zadrugar je otvoren na pumpi ide 45 km-h,ja sam to pisao na forumu,ali mnogi sa nevericom su se pitali,dali je to moguće?![]()
Moguće ovaj mi je rekao što ga je imao da je išao preko 50 s motorom od 60 konja sad jel isao vjerovati mu na riječ...

8
[/b]@JD4755,na prvoj slici je Zadrugar isti kao moj,moj je iz 1955 godine,i to je druga serija,a pre njega se proizvodio benzinac sa 6 cylindera
a do njega je mislim Massey Ferguson sa 28 ks,mislim da je jer se nevidi baš najbolje.A što se vatrenjke,parnjače tiče,to je Ruston od 1900-6,a vršalicu nevidim i nemogu ništa reći za nju.Svaka čast za tvog dedu,biti mašinista u ono vreme je bila velika čast.

0
@577,kod mene je provereno išao toliko,pratio me auto.Ko god je vozio Zadrugara,zna da je brz

0
Konkretno,Zadrugar je, rađen po licenci Engleskog Perkinsa,tako da se i odgovor nameće sam po sebi,Englezvedo je napisao/la:Boro,zašto su Zadrugar i njemu slični traktori imali volan sa desne strane?![]()

0
bora je napisao/la:@577,kod mene je provereno išao toliko,pratio me auto.Ko god je vozio Zadrugara,zna da je brz![]()
Pričao mi je ovaj reko je da ima neka tri reduktora da je baš letio....
Veli9 da baš žali za tim traktorom nešto mu je zadnji kraj zablokirao pa ga je bacio..

8
Stranica 7 / 8. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Stranica 7 / 8.