SJETVA KUKURUZA 2010.
Stranica 14 / 15. • Share •
Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Re: SJETVA KUKURUZA 2010.
ovo je izvanredni posao, jer mi je voda dosta štete napravila pa tako da jedino na taj način mogu iskoristiti tih 4 hektara a to je grupa 300 odnosno A24 pionner hibrid

falkon 2- Broj postova: 4631
Registriran: 06.02.2010
30
→→→: VIŠE -

Evo i naših kukuruza.
1. slika BC 354

pa dvije od kuxxara

a ovo je BC 572 za silažu

1. slika BC 354

pa dvije od kuxxara

a ovo je BC 572 za silažu

zelenko- Broj postova: 685
God: 20
Zanimanje: Poljoprivredni-tehničar
Registriran: 22.06.2010
5
→→→: VIŠE
Zanimljivo mi vidjeti da su dosat zeleni, kod nas grupa dvijesto i tristo su poprilično promijenili boju u žutu

30

falkon 2 je napisao/la:Zanimljivo mi vidjeti da su dosat zeleni, kod nas grupa dvijesto i tristo su poprilično promijenili boju u žutu![]()
Ove godine smo sve kasno sijali, osim ovih za silažu one su posijane u optimalnim rokovima,a ove za zrno smo sijali početkom 6 mj i u 6mj pa su zato zeleni.

5
a sta je s cijenom kukuruza, nista se ne prica jel moguce da ga je posijano tako malo (osim ko sije za svoje potrebe) kod nas se prica o cijeni 1,20 za suvo zrno dok cujem da je belje za sad ponudilo 1kn za suvo zrno
od 9 ha 4 su mi stradala zbog vodurine tako da na njima nema nista, jedva par klipova ostalih 5 su odlicni tako da bi jedino cijena od bar 80lp za recimo 19-20% vlage poravila stvar
od 9 ha 4 su mi stradala zbog vodurine tako da na njima nema nista, jedva par klipova ostalih 5 su odlicni tako da bi jedino cijena od bar 80lp za recimo 19-20% vlage poravila stvar
danas mi kaže kolega da je prodao suhi kukuruz negdje u križevce za 1,30kn

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
22
evo nešto čitam na srpskom forumu zanimljivo
Kukuruz:
Cene kukuruza za prodavce koji ga poseduju u ovom trenutku su svakako simpatične. Veliki silosi u Južnom Oldenburg-u i Holandiji nude odgovarajuće količine kukuruza za isporuku u septembru, po ceni od oko 230 € / t, na Gornjoj Rajni, a već su ostvarene cene od oko 210 € / toni. Franko luka Hamburg cene kukuruza trenutno kotiraju nepromenjeno za septembar i to na nivoima od oko 240 € po toni. Za isporuku u oktobru od francuskih dobavljača u Južnoj Oldenburgu i Holandiji je ponuđena cena oko 205 € / t (plus 5 € po toni u odnosu na prošlu sedmicu).
Cene kukuruza novog roda su niže za oko 20-25 € / t, nego za isporuku u septembru, dok je mala verovatnoća da će tako i ostati. Iako je kišni avgust pomogao porastu kukuruza, nakon sušnog razdoblja u junu/julu,česta je pojava na poljima da su stabljike niže i da nose manje krupan klip. Žetva kukuruza u SAD-u nakon suše na srednjem zapadu će se revidirati naniže i nadalje osigurati porast cena ove žitarice.
Kukuruz:
Cene kukuruza za prodavce koji ga poseduju u ovom trenutku su svakako simpatične. Veliki silosi u Južnom Oldenburg-u i Holandiji nude odgovarajuće količine kukuruza za isporuku u septembru, po ceni od oko 230 € / t, na Gornjoj Rajni, a već su ostvarene cene od oko 210 € / toni. Franko luka Hamburg cene kukuruza trenutno kotiraju nepromenjeno za septembar i to na nivoima od oko 240 € po toni. Za isporuku u oktobru od francuskih dobavljača u Južnoj Oldenburgu i Holandiji je ponuđena cena oko 205 € / t (plus 5 € po toni u odnosu na prošlu sedmicu).
Cene kukuruza novog roda su niže za oko 20-25 € / t, nego za isporuku u septembru, dok je mala verovatnoća da će tako i ostati. Iako je kišni avgust pomogao porastu kukuruza, nakon sušnog razdoblja u junu/julu,česta je pojava na poljima da su stabljike niže i da nose manje krupan klip. Žetva kukuruza u SAD-u nakon suše na srednjem zapadu će se revidirati naniže i nadalje osigurati porast cena ove žitarice.

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
22
Evo moji kukuruzi koji su sijani postrno po ječmu, slikano prije par tri dana

30

Ako ne bude ranog mraza u idućih mjesec dana tu će biti pravih kukuruza.

jd4755- Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
8
bitno mi je da u iduća dva tjedna nebude mraza, dok kukuruz pređe u pečenjake i onda nemam problema jer to je namjenjeno silirnju cijele stabljike .......... ali dali vjerujete da je to moja vlastita selekcija sjemena, odnosno nije sjemenja roba već sam odvajam klipove i pripremam sjeme za tu postrnu sjetvu i svaki puta imam dosta zrna u toj silaži?
Li da naglasim što je najbitnije da je dobio sada kišu tj u pravo vrijeme, mi smo imali jučer cijeli dan kišu a i noćas se saljala kao luda tako da vlage za formiranje zrna ima do volje :P
Li da naglasim što je najbitnije da je dobio sada kišu tj u pravo vrijeme, mi smo imali jučer cijeli dan kišu a i noćas se saljala kao luda tako da vlage za formiranje zrna ima do volje :P

30

Za koja 2 tj bude i silaža. prskanje je super uspjelo.

5
Zašto za 2 tjedna? Taj kukuruz je po meni za silirati taman negdje potktraj ovog tjedna...recimo za vikend, makar je on i već sad dobar za silažu.
Ovisno o vremenu ali ipak mislim da će za 2 tjedna biti presuh za siliranje...
Ovisno o vremenu ali ipak mislim da će za 2 tjedna biti presuh za siliranje...
majs- Broj postova: 584
Registriran: 28.08.2008
7
Majs u pravu si, po meni je aj kukuruz savršen da se sada silira i po klasu (koliko se vidi na slike) a i po stabljici, za dva tjedna može biti dobar samo ako bude stalno kiša zaljevala pa mu održavala zeleni postotak koji je potreban a ako bude sunčano i lijepo on će biti presuh

30

zelenko,dali si gledao mliječnu crtu
ako nije između 1/3 ili 2/3 onda nije za silažu
kad ste sijali
ako nije između 1/3 ili 2/3 onda nije za silažu
kad ste sijali

IVAN DF180.7- Broj postova: 288
God: 18
Zanimanje: učenik
Registriran: 04.06.2010
0
Ako se ne varam po vanjskom izgledu zrna vrlo lako da je mliječna crta i prešla, (zavisi od hibrida) jer kod novih silažnih hibrida batvo kukuruza bude posve zeleno kada mličena crta bude na 1/3 zrna

30

Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Similar topics» SJETVA KUKURUZA 2010.
» Sjetva kukuruza 2011. što i kako
» Žetva kukuruza 2010
» gnojidba
» Sjetva/žetva kukuruza 2012
» Sjetva kukuruza 2011. što i kako