Radna snaga na gospodarstvu
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Radna snaga na gospodarstvu
Dali imate radnike (kombajnere, traktoriste...) na svom gospodarstvu? Jesu li za stalno zaposleni ili sezonski? koliko ih plaćate? Dali po satu, mjesečno. dnevno...?
sith- Broj postova: 18
God: 24
Registriran: 04.03.2010
0
Re: Radna snaga na gospodarstvu
Nemam nikakve "strojne" radnike, sve ručno (sadnja cvijeća), znači rade sezonski i plaćeni su po satu iliti 13kn/h i imaju osmosatno radno vrijeme!
dh241- Broj postova: 29
Registriran: 23.01.2010
0
jel tko od vas traži sezonce tipa traktoriste i slično...ako da neka se javi na pm ili tu nesto o tome napise. trazim neki poslic preko ljeta pa.... 
Trazim ja....
Sakupljače šljiva,
svake godine....bude zgodnih cura,pa tko voli,pm me!
Sakupljače šljiva,
i ja bi ubrao jednu šljivu

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
→→→: VIŠE
A cuj,nisi ti ni lud...
Moglo bi cak da ti meni kupis i platis,jer...hm......
A ne da ja placam i jos dovedem cure...hMMmmmM
Moglo bi cak da ti meni kupis i platis,jer...hm......
A ne da ja placam i jos dovedem cure...hMMmmmM
ma ja mislim da to tebi nije uopče neki problem 

Mata imt 540- Broj postova: 1237
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
MI na imanju radimo Sami ja supruga, stric i mama samo kad je neka akcija poput siliranja skupe se kumovi i prijatelji pa to odradimo onda ja odem kod njih pomoć

BOŽIDAR- Broj postova: 1449
God: 39
Registriran: 17.08.2008
10
→→→: VIŠE -

S obzirom da se slabo piše o plaćam radnika evo da malo osvježim temu.
Pošto je ljeto i sezona kombajniranja je pri kraju dali je plaća kombajnera 500kn po danu u redu? Znaći nekakvih 10-12 sati dnevo, plus još k tome gablec i piće.
Pošto je ljeto i sezona kombajniranja je pri kraju dali je plaća kombajnera 500kn po danu u redu? Znaći nekakvih 10-12 sati dnevo, plus još k tome gablec i piće.
0
Ako imaš lovu plati ga toliko . Znam i za 150 kn po danu tarifu a sve je do gazde koji plaća , stručnosti kombajnera i modela kombajna .sith je napisao/la:S obzirom da se slabo piše o plaćam radnika evo da malo osvježim temu.

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
kod nas se isto placa svakako ali najveca tarifa za sezonskog kombajnera/traktoristu bi bila 10% od cijene za koliko se kosi 1ha psenice recimo
znaci ako je to 700kn tvoje je 70kn i onda sve zavisi od tvoje sposobnosti i izdržljivosti kombajna ali i od velicine njiva ali sa solidnim kombajnom se skine i 15-20ha i tu kombajner zaradi od 1000-1500kn za jedan dan tako 500kn i ne zvuci puno jer bude tu posla i 14-15 sati na dan
znaci ako je to 700kn tvoje je 70kn i onda sve zavisi od tvoje sposobnosti i izdržljivosti kombajna ali i od velicine njiva ali sa solidnim kombajnom se skine i 15-20ha i tu kombajner zaradi od 1000-1500kn za jedan dan tako 500kn i ne zvuci puno jer bude tu posla i 14-15 sati na dan
deere power je napisao/la:kod nas se isto placa svakako ali najveca tarifa za sezonskog kombajnera/traktoristu bi bila 10% od cijene za koliko se kosi 1ha psenice recimo
Kod mene je situacija ovakva: gazda kod kojeg ja povremeno radim bere hektar po 500 kn na veliko, a na malo ral 400 kn. Stvar je sljedeća ja sam uspio skinuti 20 ha pšenice za 10 sati na tablama, a okolo kad se ide po malim parcelama to zna biti i po 10 -15 rali dnevno. Tako da 10% iznosa bi bilo da bi mogao zaraditi na večim parcelama 1000 kn, a na malim 500-600 kn dnevno. Jer kad dođete na male parcele onda čovjek ima 2 rali pšenice ili ječma kojeg nije pošpricao pa je ono puno ambrozije, kamilice itd pa morate brati 2-3 km/h ako ne želite da se zaštopa bubanj, pa zna tu biti i kvarova pa treba popravljati, pa se učinak znatno smanjuje. stoga ja mislim da je bolje na dnevnicu nego na učinak. I radno vrijeme je od 9:00 pa dok se stroj podmaže krene se oko 10:00 u žetvu i tamo do 20h navečer maksimalno 20:30.
0
Ako vi zarađujete od 1000-1500 kn po danu vozeći kombajn onda se pitam zašto obični radnik nema 500-750 kn čistog po danu za svoj rad ? Po meni baratate sa prevelikim brojkama .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
to vrijedi u zetvi 10% vec dugo, kod nas bar ali vecina ipak radi za 14-15kn/sat ili cak i 10-12 sto je opet po meni izrabljivanje ljudi, ali ti ljudi rade sve operacije ne pojedinim imanjima jedino se kombajneri dans i to jos ponegdi placaju 10%(uglavnom tamo di se vise rade usluge)
pingo je napisao/la:Ako vi zarađujete od 1000-1500 kn po danu vozeći kombajn onda se pitam zašto obični radnik nema 500-750 kn čistog po danu za svoj rad ? Po meni baratate sa prevelikim brojkama .
Ja zaradim 500 kn plus gablec i pijaća. I meni se malo previše čini 1000-1500 kn po danu.
0
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Similar topics» Radna snaga na gospodarstvu
» Oznacavanje svinja i vođenje registra svinja na gospodarstvu
» Koliko konjskih snaga imate na gospodarstvu?
» Parni remorkeri u Rijeci
» Zračna luka Rijeka
» Oznacavanje svinja i vođenje registra svinja na gospodarstvu
» Koliko konjskih snaga imate na gospodarstvu?
» Parni remorkeri u Rijeci
» Zračna luka Rijeka
Stranica 1 / 3.