veličina legla
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: veličina legla
prije dva tjedna se okotila moja CS-jedno živo, dobila je upalu ostali su pocrkali još u njoj. Antibiotici su riješili problem samo je ostala bez mlijeka. Sad tu krmačicu hranim mlijekom iz tetrapaka sa dodatkom mliječne zamjenice za bebe (apatmil) i raste prase ko ludo, ni proljeva ni boga ni vraga, još joj u to ubacujem keksolino
Sam sebi se čudim jesam lud il što-sve razmišljam da je neću moći sjediniti sa ražnjom kad dođe vrijeme-možda joj se posreći pa ostane sjemenska
Sam sebi se čudim jesam lud il što-sve razmišljam da je neću moći sjediniti sa ražnjom kad dođe vrijeme-možda joj se posreći pa ostane sjemenska

andrlje- Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
Moraš paziti napraviš boks za krmači i okolo njega mali za praščiće da oni mogu uteć jer ona kad legne stisne ga..

577- Broj postova: 1688
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
→→→: VIŠE
branko je napisao/la:andrlje je napisao/la: njegov susjed ima krmaču koja je prije mjesec dana okotila 20komada. redovno ima preko 15 prasaca u leglu
hrvatski rekord je 32 komada, prije par godina u okolici vrbovca (bilo je u vecernjaku). a sto se plodnosti tice tu su daleko najplodnije azijske pasmine tako da je prosjek nekih pasmina (meishan, fengjing) cca 16 na vise zivorodjene prasadi u leglu, nesto sad francuzi probaju s krizanjima francuskog landrasa i velikog jorksira s kineskim pasminama i prvi rezultati pokazuju i do 30% veca legla od prosjeka za ciste pasmine. jedino je tu problem sto te kineske pasmine male (80 - 90 kg) i imaju veliki postotak masti.
branko mi imali rekord 25 komada živorođenih.i večinom je 14-17 komada živorođenih, te krmače iz danske 25 komada, a ove naše imaju od 10-14 komada živorođenih.

Matija case 5140- Broj postova: 765
God: 18
Zanimanje: Svinjogojac
Registriran: 18.01.2009
7
→→→: VIŠE
mi smo prije doma imali po 3-4 krmače od kojih smo prodavali odojke.
bilo je kojekakvih legla nekad 4-5 prašćića nekad i prko 10 do 15 a bilo je i slučajeva kad je bio samo 1
bilo je kojekakvih legla nekad 4-5 prašćića nekad i prko 10 do 15 a bilo je i slučajeva kad je bio samo 1

imt533- Broj postova: 150
Registriran: 28.07.2011
0
Tako nešto sam imaonedavno- 1 živoopraseno
a štaš.
a štaš.

andrlje- Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
Stranica 2 / 2. •