Legalizacija objekata za držanje stoke
Stranica 3 / 3. • Share •
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Re: Legalizacija objekata za držanje stoke
[You must be registered and logged in to see this link.]
Mislim da smo pomjesali kruske i jabuke
ako je upisano u katastar onda bi mi trebalo samo ucrtati jamu za gnoj (za onu nitratnu direktivu).
ili pisem gluposti
Mislim da smo pomjesali kruske i jabukeako je upisano u katastar onda bi mi trebalo samo ucrtati jamu za gnoj (za onu nitratnu direktivu).
ili pisem gluposti

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
→→→: VIŠE
Činjenica da je objekt komasacijom ili nekim drugim procesom upisan u katastar i gruntovnicu ne znači da je objekt zakonit. Mnogo je objekata koji su upisani u katastar i gruntovnicu te spojeni na komunalnu infrastrukturu, a da ne ispunjavaju uvjete zakonitosti jer su građeni bez odgovarajuće dozvole ili nisu usklađeni sa parametrima dozvole...
Također vršim uslugu legalizacije kao i ishođenje Rješenja o gradnji na području Bjelovarko - bilogorske, Zagrebačke i Sisačko - moslavačke županije.
Upite šaljite na PP rado ću Vam odgovoriti i dati savjet.
Vidim da ste tu pisali svašta, malo pomješali stvari, vidim zaboravili ste uz komunalni i vodni doprinos. Komunalni i vodni doprinos se obračunava po m3 (volumen zgrade). Izrada Arhitektonske snimke izvedenog stanje obračunava se po m2 bruto svih etaža. Stambene zgrade od cca 50 kn/m2 a gospodarske manje, uglavnom te cijene nisu fixne jer ovise o samoj kvadraturi i složenosti zgrade. Naravno ako je više kvadrata da je jeftinije, kao i plaćanje u obrocima. Isto tako od komplet ishođenja Rješenja o izvedenom stanju tu ima najviše posla a nije nužno najskuplji.
Tu su naravno i geodete koji po meni imaju laku zaradu jer naprave geodetski elaborat (snimku predmetnog zemljišta sa stvarno ucrtanim zgradama i onim u katastru) a zarade u prosjeku po 5000-7000 kuna po snimanju ovisi isto o njima samima jer svaki put mi kažu drugačiju cifru.
Ako je zgrada rađena prije 6.veljače 1968 godine, traži se iz katastra Uvjerenje da je građevina građena prije navedenog datuma. Tada ako je snimljena i poklapa se to ucrtano sa izvedenim stanjem na parceli je to legalno (ja sam tako priključio vodu i plin). Ako zgrada nije evidentirana nigdje da je izvedena prije 1968 godine a sami izgled zgrade je u skladu izgradnje od tog vremena pristupa se Arhitektonskoj snimci za dokaz starosti u pokojeg svjedoka koji se navede u projektu i fotografije.
Eto ako sam šta izostavio ispričavam se al u globalu je to tako na području na kojem radim, al opet može biti odstupanja od ureda do ureda urbanizma gdje izdaju "dozvole".
Upite šaljite na PP rado ću Vam odgovoriti i dati savjet.
Vidim da ste tu pisali svašta, malo pomješali stvari, vidim zaboravili ste uz komunalni i vodni doprinos. Komunalni i vodni doprinos se obračunava po m3 (volumen zgrade). Izrada Arhitektonske snimke izvedenog stanje obračunava se po m2 bruto svih etaža. Stambene zgrade od cca 50 kn/m2 a gospodarske manje, uglavnom te cijene nisu fixne jer ovise o samoj kvadraturi i složenosti zgrade. Naravno ako je više kvadrata da je jeftinije, kao i plaćanje u obrocima. Isto tako od komplet ishođenja Rješenja o izvedenom stanju tu ima najviše posla a nije nužno najskuplji.
Tu su naravno i geodete koji po meni imaju laku zaradu jer naprave geodetski elaborat (snimku predmetnog zemljišta sa stvarno ucrtanim zgradama i onim u katastru) a zarade u prosjeku po 5000-7000 kuna po snimanju ovisi isto o njima samima jer svaki put mi kažu drugačiju cifru.
Ako je zgrada rađena prije 6.veljače 1968 godine, traži se iz katastra Uvjerenje da je građevina građena prije navedenog datuma. Tada ako je snimljena i poklapa se to ucrtano sa izvedenim stanjem na parceli je to legalno (ja sam tako priključio vodu i plin). Ako zgrada nije evidentirana nigdje da je izvedena prije 1968 godine a sami izgled zgrade je u skladu izgradnje od tog vremena pristupa se Arhitektonskoj snimci za dokaz starosti u pokojeg svjedoka koji se navede u projektu i fotografije.
Eto ako sam šta izostavio ispričavam se al u globalu je to tako na području na kojem radim, al opet može biti odstupanja od ureda do ureda urbanizma gdje izdaju "dozvole".
koliko dana radi i koliko troškova geodeta ima...5-7 tkn nije malo

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

u prosjeku jedan dan tj par sati ovisi o terenu, naravno to kad snimi mora prebaciti u računalo, ajmo reć nek ima 3 dana za recimo kuću, garažu i neko spremište na parceli od recimo 2000 m2. u tu cijenu nije samo elaborat nego kasnije i ucrtavanje tih izvedenih objekata. u globalu najviše novca ode k njima za najmanje posla al nemogu ja obezvrijediti njihov posao pa molim da se nitko ne uvrijedi. naravno ima i jeftinijih geodeta samo treba tražiti i naravno da je ovlašteni sa pečatom.
druga stvar je recimo sa geodetima okolica kutine, popovače su dosta spori. uglavnom moram čekat dugo podlogu da bi po njoj radio, pa uglavnom ja počnem crtati zgradu po onome šta sam ja izmjerio na terenu pa na kraju sve nacrte prepravljam da dobijem točno njegove dimenzije jer nesmoje biti odstupanja, a ako ja čekam geo podlogu onda za toliko još čeka klijent pa nije u redu.
druga stvar je recimo sa geodetima okolica kutine, popovače su dosta spori. uglavnom moram čekat dugo podlogu da bi po njoj radio, pa uglavnom ja počnem crtati zgradu po onome šta sam ja izmjerio na terenu pa na kraju sve nacrte prepravljam da dobijem točno njegove dimenzije jer nesmoje biti odstupanja, a ako ja čekam geo podlogu onda za toliko još čeka klijent pa nije u redu.
Stranica 3 / 3. •
1, 2, 3
Similar topics» Legalizacija objekata za držanje stoke
» LEGALIZACIJA
» VANJSKO DRŽANJE KOKA NESILICA
» Agencija za plačanje
» Registracija objekata u poslovanju s hranom za životinje
» LEGALIZACIJA
» VANJSKO DRŽANJE KOKA NESILICA
» Agencija za plačanje
» Registracija objekata u poslovanju s hranom za životinje
Stranica 3 / 3.