Legalizacija objekata za držanje stoke 5 5 1

Legalizacija objekata za držanje stoke

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Legalizacija objekata za držanje stoke

Postaj by falkon 2 on pon 22 oľu 2010 - 19:02

Neznam koliko ste upoznati sa direktivom da do 2013 godine bi trebali biti gospodarski objekti za držanje stoke svi legalizirani (građevinska,lokacijaska, uporabna dozvola) da bi se moglo iz tih objekata isporučivati roba (mlijeko, meso i ostali stočarski proizvodi).
Za sada imaju pilot projekte tri županije na kojima se to pokušava pokrenuti (Vukovarsko-srijemska, Osijačka i Varaždinska županija) ali to sve nešta ide "traljavo".

Ja sam osobno počeo kupiti podatke vezano za to ali već vidim da će to biti jako teško izvodivo i pitanje koliko financijski isplativo. Pokrenuli smo incijativu građana da se općina odrekne ili smanji makar komunalni doprinos i postotak koliko će nas koštati kazna zbog nelegalno izgrađenih objekata.

Dali od vas ima tko kakvih saznanj vezano za ovu veliku problematiku u poljoprivedi o kojoj se jako malo govori?

falkon 2

Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
Like 44

→→→: VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Re: Legalizacija objekata za držanje stoke

Postaj by branko on pon 22 oľu 2010 - 19:08

to i mene zanima. ali neznam da li je to potrebno i za objekte napravljene prije 1968 g. ili samo ono sto je napravljeno kasnije.

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2546
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on pon 22 oľu 2010 - 19:14

Po onome što sam ja uspio sakupiti da je potrebno za svaki objekat u kojem se proizvodi tj boravi stoka,

Nedavno je bila županijska delegacija sa svom birokracijom kod kolege koji je započeo proceduru oko legalizacije i u razgovoru su mu rekli da mu je jeftinije napraviti novi projekt i napraviti novu štalu a staru prenamjeniti u skladišni prostor, jer kažu da je jako teško zadovoljiti norme po kojima bi dobili uporabne dozvole.

Jer da vršimo renovacije to previše košta i nakraju je ipak isplativo ići u novo jer financijski je neostvario obadvoje,.........Ja osobno imam oko 1000 m2 objekata i sada sam u neobranog grožđu, imam samo jedan objekat za tov junadi koji bi mogao proći EU standarde a di su mi muzne krave gotovo nemoguće izvodivo

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on pon 22 oľu 2010 - 22:07

Ma treba odj... te šuoke kaj traže dlaku u jajetu. Sve samo način da se uništi malog seljaka.
Jučer na poljoprivrednoj bilo da ni naša siva pčela nemože u EU govno. Valjda ne brunda dobro ili se pak boje da budu u Sloveniju prešle bez pasoša...sve glupost nad gluposti...

Zvonimir

Broj postova: 2183
God: 47
Registriran: 14.03.2008
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 on pon 22 oľu 2010 - 22:43

U Francuskoj je većina štala stara 50 i više godina i samo su malo poradilil na izgnojavanju,obišli smo pola FR i nismo vidjeli nove štale.

jd4755

Broj postova: 1452
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 10

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on uto 23 oľu 2010 - 7:20

Pa to bi se i kod nas moglo tako riješiti, ali je problem što naša birkokracija nije za to, i da stalno izmišljaju toplu vodu kako bi još više natjerali poljoprivednike u još veće dugove.........
Ali je najgorije što će se to morati riješavati ili gubiš sva prava kao proizvođač

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on uto 23 oľu 2010 - 9:03

Nebi tu bilo problema da naši zakonodavci bukvalno neprepisuju gotovo sve EU zakone, pravilnike... A to je zato što nisu u stanju, neznaju i neće da naprave (nove ili prilagode postojeće europske) te sve pravilnike vezane za našu poljoprivredu i trenutnu situaciju, a da to sve ide najviše u korist našeg poljoprivrednika.

Bećarina pusta

Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
Like 20

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on uto 23 oľu 2010 - 9:30

Ma problem je što oni još nemaju ni konkretnu ideju prema kud bi to trebalo ići.....već jednostavno idu malo lijevo pa malo desno........jer jedino što njih zanima je da na neki način legaliziraju i opravdaju svoje mućke i malverzacije.........

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by Tošo on uto 23 oľu 2010 - 17:46

branko je napisao/la:to i mene zanima. ali neznam da li je to potrebno i za objekte napravljene prije 1968 g. ili samo ono sto je napravljeno kasnije.

Za objekte do 1968 ko nema dokumentaciju on može da dođe sa svedocima npr.nekim od komšija koji su malo stariji da potvrde da je to sagrađeno do 1968,tako su nama rekli na jednom predavanju.

Tošo

Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on uto 23 oľu 2010 - 20:11

Slavonac je napisao/la:
branko je napisao/la:to i mene zanima. ali neznam da li je to potrebno i za objekte napravljene prije 1968 g. ili samo ono sto je napravljeno kasnije.

Za objekte do 1968 ko nema dokumentaciju on može da dođe sa svedocima npr.nekim od komšija koji su malo stariji da potvrde da je to sagrađeno do 1968,tako su nama rekli na jednom predavanju.

Postoje fotogrametrijske snimke i ucrtane su u mape, tak da nisam baš siguran da može sa svjedocima. No, ako može, još i bolje.

Zvonimir

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Tošo on uto 23 oľu 2010 - 21:51

Zvonimir je napisao/la:
Slavonac je napisao/la:

Postoje fotogrametrijske snimke i ucrtane su u mape, tak da nisam baš siguran da može sa svjedocima. No, ako može, još i bolje.

Pa da, ali ako nemaš nikakvu dokumentaciju dođeš samo sa svedocima,tako su barem nama rekli.

Tošo

Broj postova: 493
God: 32
Zanimanje: Poljoprivrednik
Registriran: 19.01.2010
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on uto 23 oľu 2010 - 22:03

Slavonac je napisao/la:
Zvonimir je napisao/la:
Slavonac je napisao/la:

Pa da, ali ako nemaš nikakvu dokumentaciju dođeš samo sa svedocima,tako su barem nama rekli.

Pogledaj u katastarskoj mapi kaj je ucrtano. To ti je Bog i batina. Od tuda krećeš.

Zvonimir

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by paor on sri 21 ruj 2011 - 21:32

@falkon

sinoć nisam mogao na savjetovanje o legalizaciji, kakvi su tvoji osobni dojmovi, hoćemo li uspjeti štogod legalizirati...fala

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3044
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on sri 21 ruj 2011 - 21:41

Legalizirati se može sve po ovome novom pravilniku,i to čak za 50% novca od onoga prailnika koji je bio donedavno na snage, ALI postoji problem što se i dalje neće moći držati stoka u tim objektima iz razloga što se nemože dobiti uporabna dozvola za tu namjenu bez usklađivanja sa EU normama.

znači sama legalizacija je moguća relativno bez problema ali tu se stvara problem oko usklađivanja da bi se objekti mogli koristiti za ono za što su namjenjeni odnosno kao štale.

falkon 2

Like 44

[Vrh] Go down

Postaj by paor on sri 21 ruj 2011 - 21:45

koliko znam, iz upravo pristiglog teksta pristupnog ugovora sa eu, prilagodbu moramo izvršiti do 2015.

zar nije sama legalizacija jedna od bitnih stavki prilagodbe...što bi mogao biti ponajveći problem

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3044
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics