Repa `10
Stranica 19 / 36. • Share •
Stranica 19 / 36. •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 36 
Re: Repa `10
tkristan1@optinet je napisao/la:Tu foru od 100ha tj neke ogromske površine zemlje ja vise ne prihvacam iako sam dipl ing agr. Država je ta koja definitivno treba poticati poljoprivredu ali danas se ovim načinom potiče svatko i svašta dakle (ekstezivna proizvodnja) nije bitno koliko budeš proizveo, kad bi po kg poticali, onda novca za elementarne nepogode nebi nedostajalo a sav onaj šljam maknio se i tražio neke socijale (da ih barem natjeraju da očiste uz parcele zarasle kanalske mreže) a ja bi mogao normalno raditi nekih 60-70 ha a ne 38 ha koliko ove godine radim, ali zato sam se pobrinio.(doduše radio sam i 80 ha). A kad je takva igra nametnuta (ekstezivna proizvodnja) onda nisam lud da se forsiram ulažem knjigovođi nosim racune da i nabijam troškove i mjenjam strojeve ko" na pokretnoj traci, ovo što psjedujem definitivni je puzdano nekih 15g (minmum) obzirom na radne sate. Žive i oni u EU sa 70 ha super, bolje nego oni sa 150 i više! A kad se stvari iskristaliziraju ulaskom u EU i uvede red onda budemo mogli govoriti o pravim kalkulacijama i ozbiljnoj proizvodnji.
šta si ti dipl ing.
nino- Broj postova: 75
God: 42
Registriran: 21.08.2010
0
paor je napisao/la:nema razloga za ljutnju...
evo i ja ću kao @nino (nisam nikad repu sijao) dodati svoju kalkulaciju...ne mora značiti da je točna i da me nitko ne smije ispraviti
Ajde molim te pojasni po ovoj računici zarada na repi je 550 kn ili sem krivo skužio uh onda tu nema računice to je za 3000kn manje od moje.
Zadnja promjena: nino; 18/9/2010, 16:58; ukupno mijenjano 1 put.
0
ZA TEBE I DOKTOR.(ne volim biti prepotentan) 40 god a neke stvari ne kužiš. Pozdrav i bez uvrede!
DF 95- Broj postova: 408
God: 38
Zanimanje: ratar
Registriran: 12.04.2010
3
bilo kakve kalkulacije će se pokazati netočnima, kad se repa izvadi onda znaš što si dobio, do tad ništa.
evo kažu digestija oko 13-13.5 što nosi cijenu od 186 kn/t, sve si napravio sa svoje strane a priroda napravi svoje... tu nema zarade nikakve. mnogi bi rekli da je cijena 270, da je digestija 16, da nije bilo tako puno kiše bilo bi dobro. Da je, ali nije i na to nemožeš utjecat.
kad uđemo u europu cijena repe neće bit ni tih današnjih 230 kn, već bliže 200.
paore ti si puno tog izračunao, al da ostane i 5000 kn/ha.... pa tolko dobijem od pšenice, zajedno s poticajem a sa pšenicom 20x manje posla.
evo kažu digestija oko 13-13.5 što nosi cijenu od 186 kn/t, sve si napravio sa svoje strane a priroda napravi svoje... tu nema zarade nikakve. mnogi bi rekli da je cijena 270, da je digestija 16, da nije bilo tako puno kiše bilo bi dobro. Da je, ali nije i na to nemožeš utjecat.
kad uđemo u europu cijena repe neće bit ni tih današnjih 230 kn, već bliže 200.
paore ti si puno tog izračunao, al da ostane i 5000 kn/ha.... pa tolko dobijem od pšenice, zajedno s poticajem a sa pšenicom 20x manje posla.

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
NINO je izgleda neka budaletina koja se pravi mutava pa usput malo zajebava ljude

kikoporto5820- Broj postova: 152
God: 29
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 16.12.2008
0
tkristan1@optinet je napisao/la:ZA TEBE I DOKTOR.(ne volim biti prepotentan) 40 god a neke stvari ne kužiš. Pozdrav i bez uvrede!
pa nism te našao u predstavi se ,pa te zato pitao i nism znao da si dipl ing ujedno svaka čaš trebaju nam ovako školovani i kulturni ljudi.
0
kikoporto5820 je napisao/la:NINO je izgleda neka budaletina koja se pravi mutava pa usput malo zajebava ljude
ti mora da si zlostavljano dijete i stoga mi te iskreno žao jer jedino u takve dijece postoji takav bijes i mržnja prema ljudima drugačijeg mišljenja
0
antonio je napisao/la:Boli tebe ona stvar koliko netko radi zemlje malo ili puno tema je repa sam si postavio kalkulaciju repe i mi ti samo dodali sta ti fali u kalkulaciji a bolje se ti drzi groblja i one tamo zemlje a nas ostavi na miru.
molim da moj posao ostavite na miru
0
Nino aj pusti ovu raspravu, dečki ako vam ne odgovara mišljenje pojedinaca jednostavno ih ignorirajte jer forumi ovakve vrste bi trebali služiti tomu da si pomognemo jedan drugome a ne da se svađamo i da podižemo tužbe jedni protiv drugih, osobno da sam htjeo (paor me pozna) mogao sam nastaviti raspravu a to bi destabiliziralo raspravu o poljoprivedi jer jedna prepirka te vrste uništi svaku diskusiju............. zato znamo da smo svi neurozni zbog i majke prirode i svega ostaloga što nas je u ovoj godini pogodilo tako da dečki živci zbor..........

falkon 2- Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
44
→→→: VIŠE -

DEČKI KAKVA SU PRAVILA FORUMA???

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
→→→: VIŠE
Evo nino ne znam što mi je danas ali opet sam gladan pa nemam vremena za opširniji odgovor
Vidim da te " pati " kolika je zarada na repi i fora da možda baš ja osobno često kažem kako mi je to najdohodovnija kultura . To je istina , ne lažem skoro pa nikada . Samo jednom sam slagao na forumu i to da vidim da li će itko primjetiti , nije nitko . Radi se o tome da je repa prije imala cijenu 250 kn a ne 230 kao sada a osobno sam bio te sreće da je redovito proizvedem iznad 60 t/ha . Sve do ove godine . Jednom sam izvadio 100 t/ha ! Sa tim brojkama i manjim izdatcima u proizvodnji repe se dalo odlično zaraditi . Naravno sve moraš moći uraditi sam . Ljudi često plaćaju za sijanje , vađenje , prijevoz ili prije utovar repe utovarivačem . To odnosi profit .
Vidim da te " pati " kolika je zarada na repi i fora da možda baš ja osobno često kažem kako mi je to najdohodovnija kultura . To je istina , ne lažem skoro pa nikada . Samo jednom sam slagao na forumu i to da vidim da li će itko primjetiti , nije nitko . Radi se o tome da je repa prije imala cijenu 250 kn a ne 230 kao sada a osobno sam bio te sreće da je redovito proizvedem iznad 60 t/ha . Sve do ove godine . Jednom sam izvadio 100 t/ha ! Sa tim brojkama i manjim izdatcima u proizvodnji repe se dalo odlično zaraditi . Naravno sve moraš moći uraditi sam . Ljudi često plaćaju za sijanje , vađenje , prijevoz ili prije utovar repe utovarivačem . To odnosi profit .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
pingo je napisao/la:Evo nino ne znam što mi je danas ali opet sam gladan pa nemam vremena za opširniji odgovor![]()
ma ovaj tvoj mi odgovor znaći više nego ovi si zajedno stoga hvala i kada budeš sit nađi kić vremena i za ninu pa mu objasni sve oko repe.
0
hehehe...
e kad bi meni ove god ostalo 4500 kuna po ha ja bi odma potpisao.....
ne moze se tu generalizirati i kalkulirati, jedinu zaradu ove godine koju mozete izracunati je ona od secerane koja nas je ogulila s 30 % marze na repromaterijalu, i dok mi ovdje polemiziramo hocemo li ista zaraditi, i hocemo li ostati duzni i na godinu sijati za dug, nas partner secerana ce uredno od svakih 10000 kuna repromaterijala naseg inputa ljepo inkasirati 3000 kuna cistog profita.....
pa neka netko izracuna koliko je to love....
sto se tice toga zasto sijemo repu, ja cu odgovoriti za nas slucaj da je to iz nekoliko razloga, prvi je zato sto imamo sve strojeve, drugi zato sto smo usavrsili tehnologiju za proizvodnju, treci iz navike, cetvrti blizina secerane siguran otkup....
u vrijeme zadnje dvije godine na drugim kulturama se isto nije dalo zaraditi nista pa su svi navalili na repu nadajuci se ikakvoj zaradi, no medjutim secerane to mudro koriste i spustaju svake godine cijenu repe i povecavaju marze na repromaterijalima, pa se moze reci da je repa bila isplativa do sada, i dalo se zaraditi, ali je i mnogostruko zahtjevnija kultura od drugih ratarskih, no medjutim koliko ce ljudi nakon sto povade ove godine pricati da je repa profitabilna, pogotovo ako uzmemo u obzir da su cijene drugih kultura malo zivnule, to je pitanje.....
mi osobno otkad sijemo repu nismo nikad ostali duzni, no ova godina ce mozda biti na knap...
samo, za razliku od vas sto ste maloprije napisali kod nas ne postoji opcija na godinu sijati za dug, mi ako ostanemo duzni, na godinu nema niti hektara, dok secerana ne popravi uvjete, na ovaj nacin je tesko suradjivati....
ne moze se tu generalizirati i kalkulirati, jedinu zaradu ove godine koju mozete izracunati je ona od secerane koja nas je ogulila s 30 % marze na repromaterijalu, i dok mi ovdje polemiziramo hocemo li ista zaraditi, i hocemo li ostati duzni i na godinu sijati za dug, nas partner secerana ce uredno od svakih 10000 kuna repromaterijala naseg inputa ljepo inkasirati 3000 kuna cistog profita.....
sto se tice toga zasto sijemo repu, ja cu odgovoriti za nas slucaj da je to iz nekoliko razloga, prvi je zato sto imamo sve strojeve, drugi zato sto smo usavrsili tehnologiju za proizvodnju, treci iz navike, cetvrti blizina secerane siguran otkup....
u vrijeme zadnje dvije godine na drugim kulturama se isto nije dalo zaraditi nista pa su svi navalili na repu nadajuci se ikakvoj zaradi, no medjutim secerane to mudro koriste i spustaju svake godine cijenu repe i povecavaju marze na repromaterijalima, pa se moze reci da je repa bila isplativa do sada, i dalo se zaraditi, ali je i mnogostruko zahtjevnija kultura od drugih ratarskih, no medjutim koliko ce ljudi nakon sto povade ove godine pricati da je repa profitabilna, pogotovo ako uzmemo u obzir da su cijene drugih kultura malo zivnule, to je pitanje.....
mi osobno otkad sijemo repu nismo nikad ostali duzni, no ova godina ce mozda biti na knap...
samo, za razliku od vas sto ste maloprije napisali kod nas ne postoji opcija na godinu sijati za dug, mi ako ostanemo duzni, na godinu nema niti hektara, dok secerana ne popravi uvjete, na ovaj nacin je tesko suradjivati....

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
Registriran: 10.03.2008
16
JOSIP FERGUSON je napisao/la:hehehe...
sto se tice toga zasto sijemo repu, ja cu odgovoriti za nas slucaj da je to iz nekoliko razloga, prvi je zato sto imamo sve strojeve, drugi zato sto smo usavrsili tehnologiju za proizvodnju, treci iz navike, cetvrti blizina secerane siguran otkup
....
Ma josipe što ste se uhvatili vi moje kalkulacije od 4500 kn ,eto reci koliko očekuješ ove godine zaradu od repe i kolika je po tebi tvoja zarada čista po ha ako nije tajna i ako je upće ima.drugo josipe zašto sam naveo tebe i pinga da jedini imate šanse da preživite na ovom forumu kao pravi poljoprivredni proizvođaći repe je ta iz tog razloga što si naveo sljedeće i citirat ću te
sto se tice toga zasto sijemo repu, ja cu odgovoriti za nas slucaj da je to iz nekoliko razloga, prvi je zato sto imamo sve strojeve, drugi zato sto smo usavrsili tehnologiju za proizvodnju, treci iz navike, cetvrti blizina secerane siguran otkup
e za mene ovakvi ljudi i ovakvog razmišljanja zaslužuju da se bave poljoprivredom i samo tako naprijed i želim vam puno sreće
Zadnja promjena: nino; 18/9/2010, 19:33; ukupno mijenjano 1 put.
0
josipe zaboravio si napisati peti razlog...zbog zarade, ili nisi zaboravio?
al vidi, kazes ogulila nas je.... no kreditira cjelokupnu proizvodnju ,nemoraš ništa uložit svoje... zamisli kako bi to izgledalo kad bi svi morali sami kupit gnojivo, platiti ga pa tek onda krenut sijat i čekat svoje novce....
ove godine sam u tih 20 ha ulozio za više od 100.000 kn gnojiva, odakle bi ja to isfinancirao neznam zbilja.....
al vidi, kazes ogulila nas je.... no kreditira cjelokupnu proizvodnju ,nemoraš ništa uložit svoje... zamisli kako bi to izgledalo kad bi svi morali sami kupit gnojivo, platiti ga pa tek onda krenut sijat i čekat svoje novce....
ove godine sam u tih 20 ha ulozio za više od 100.000 kn gnojiva, odakle bi ja to isfinancirao neznam zbilja.....

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
Stranica 19 / 36. •
1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 27 ... 36 
Stranica 19 / 36.