Repa `10
Stranica 2 / 36. • Share •
Stranica 2 / 36. •
1, 2, 3 ... 19 ... 36 
Re: Repa `10
Opa,opa...gospodin drajver torpeda svake godine sve ravnije i ravnije sije...Jel to mozda zbog manje piva ili puno
.svaka mu cast..
ja vec zaboravio kako naša sijaćica izgleda
ja vec zaboravio kako naša sijaćica izgleda

zrine89- Admin

- Broj postova: 3672
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
48
→→→: O SEBI
Da siješ repu znao bi kako izgleda ti sijecica i drajver ne pije mora drzati pravca!
antonio- Broj postova: 129
God: 33
Registriran: 22.04.2008
1
Pred sjetvu sam išao sa 300 kg onog Austrijskog gnojiva koje ima oznaku Eurofertil 37 a ja ga zovem petnajstica iako sa oznakom 5+10+22 ( +3+16+0.2+0.2 ) nije petnajstica a jesenas je zaorano 500 kg sedmice .
Danas sam pokušao osvojiti dvije male njive ali se za dlaku dogodilo da sam morao čupati Hurlija koji je propao dobrih 35 cm duboko pri razbacivanju gnojiva ... kasnije sam ih samo plitko poravnao kako bi sakrio gnojivo i ostavio da čeka bolje dane .
Danas sam pokušao osvojiti dvije male njive ali se za dlaku dogodilo da sam morao čupati Hurlija koji je propao dobrih 35 cm duboko pri razbacivanju gnojiva ... kasnije sam ih samo plitko poravnao kako bi sakrio gnojivo i ostavio da čeka bolje dane .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
ove godine je u planu 50 ha, vjerovatno cemo u ponedjeljak ili utorak bit gotovi...
sto se tice sortimenta, to sto si nabrojao od sorti su danas aktualne sorte KWSa ja sam ih lčani imao sve, i bile su dobre...
ali isto kao i pingo mislim da su sorte sve modernije, novije, tolerantnije na ovo i ono, rodnije, imaju vece digestije, i na kraju i skuplje, a mi od repe imamo sve manje i manje zarade...
sto se tice sortimenta, to sto si nabrojao od sorti su danas aktualne sorte KWSa ja sam ih lčani imao sve, i bile su dobre...
ali isto kao i pingo mislim da su sorte sve modernije, novije, tolerantnije na ovo i ono, rodnije, imaju vece digestije, i na kraju i skuplje, a mi od repe imamo sve manje i manje zarade...

JOSIP FERGUSON- Broj postova: 1237
God: 30
16
Ova jesen bi mogla biti sa puno oborina, jer i ja ove godine imam repu 

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
4
sta, i tebe privukla dobra cijena 230 kn??
kod nas ljudi poludili za repom, ali nekako mi se cini da ce ove god slabo bit novaca od nje, a naradit se ko konj....
stvar je da ljude vise nitko nece kreditirat jer su svuda ostali duzni, pa navalili na repu, jer secerana jedina kreditira....
samo jedan je mali problem sto prvo moras zaduznicu potpisat, pa onda kad riknes jos na repi pa secerana aktivira zaduznicu... pa i tu dug ostane... (ne mislim tu mr na tebe vec generalno...)
ja bi ju najradije ove god smanjio na 20 ha, pa onda nagodinu kad im po ovoj cijeni ljudi vise ne budu sijali pa dignu cijenu , onda ju sijat...
kod nas ljudi poludili za repom, ali nekako mi se cini da ce ove god slabo bit novaca od nje, a naradit se ko konj....
stvar je da ljude vise nitko nece kreditirat jer su svuda ostali duzni, pa navalili na repu, jer secerana jedina kreditira....
samo jedan je mali problem sto prvo moras zaduznicu potpisat, pa onda kad riknes jos na repi pa secerana aktivira zaduznicu... pa i tu dug ostane... (ne mislim tu mr na tebe vec generalno...)
ja bi ju najradije ove god smanjio na 20 ha, pa onda nagodinu kad im po ovoj cijeni ljudi vise ne budu sijali pa dignu cijenu , onda ju sijat...

16
Ma nisam ti ja baš lud za repom, ali sam ove godine odlučio dogovoriti koperaciju na više strana za različite proizvode, da si bar donekle osiguram priliv novaca. Dakle ove godine koperiram sa više firmi, valjda će bar jedna izvršiti svoje obveze na vrijeme, da ne izvisim kao prošle godine. Inaće imam zasijano samo 13 ha repe.

Mr. Nustemburg- Admin

- Broj postova: 814
4
ja opet ove god ne kooperiram ni s kim (osim s seceranom) jer su me te kooperacije na kraju do sada jako puno kostale....
kupujem repromaterijale gdje mi je najpovoljnije, a za otkup se ne brinem jer imam uvijek dobru robu koja nadje kupca...
kod nas (da kucnem u drvo) do sada nije bilo problema u proteklih nekoliko godina s naplatom svojih potrazivanja za predanu robu, sto me cudi da je kod vas tako, i nadam se da ove godine nece ni poceti neplacanje....
kupujem repromaterijale gdje mi je najpovoljnije, a za otkup se ne brinem jer imam uvijek dobru robu koja nadje kupca...
kod nas (da kucnem u drvo) do sada nije bilo problema u proteklih nekoliko godina s naplatom svojih potrazivanja za predanu robu, sto me cudi da je kod vas tako, i nadam se da ove godine nece ni poceti neplacanje....

16
Evo polijepio sam par klipova i dobio ovaj video gdje V&N plugotrgač priprema za sjetvu šećerne repe . Dan prije je učinjen jedan prohod sa Pecka sjetvospremačem od 6 i kusur metara isto sa tom opakom 47-icom .

1
pingo nije ti dobra ova priprema već je preodlična! A ja tako sitno nesmijem na svojim zemljama pripremiti, pokorica ne gine.
Eh, posijao sam 8 ha i za dva dana pala kiša, vidjet ću što će bit od toga, a sam sebi sam govorio da se neću žuriti sa sjetvom makar sijao 10.04. Uvijek pratim prognozu, dosta je tocna, i znao sam da ce kisa al muka je doma sjedit... U planu mi je posijati 20 ha repe.
Eh, posijao sam 8 ha i za dva dana pala kiša, vidjet ću što će bit od toga, a sam sebi sam govorio da se neću žuriti sa sjetvom makar sijao 10.04. Uvijek pratim prognozu, dosta je tocna, i znao sam da ce kisa al muka je doma sjedit... U planu mi je posijati 20 ha repe.

tomo_MF- Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
5
moja ona sto je prva sijana ce uskoro nicati, a jos mi ostalo oko 7 ha za sijati, isto na zemlji jako sklonoj pokorici, pa malo cekamo da prodju kise...
a sto se tice ovih kisa, sto su do sada pale, kao narucene su za repu, nema pokorice, laganog su intenziteta, i nema poslije jakog vjetra da ispuse...
bit ce dobro nicanje ove god, tako se cini...
a sto se tice ovih kisa, sto su do sada pale, kao narucene su za repu, nema pokorice, laganog su intenziteta, i nema poslije jakog vjetra da ispuse...
bit ce dobro nicanje ove god, tako se cini...

16
Mi smo danas obišli repu i 50% je vani . Čini se da će barem ovo što smo pregledali biti 100% OK . Dalje po planu još uvijek imam nekih 5 ha za sijanje ali ljudi moji tu je mokro da propadam sa Hurlijem i uskim kotačima do 50 cm duboko . Računam u subotu pokušati ponovo pa kako mu bude .

1
Mi smo priredili ali jos nista nije, posijano...!

ur45- Broj postova: 1290
God: 18
Registriran: 17.01.2009
-7
Evo koja ovotjedna slika, sijalo se cijeli tjedan, pa smo malo i starog stroja upregnuli pod sijačicu

moca- Broj postova: 461
God: 25
Registriran: 05.02.2010
5

nicanje repe 04.04.2010god

djelovanje otrova na travu

Zadnja promjena: case; 4/4/2010, 18:27; ukupno mijenjano 3 put/a.

case- Broj postova: 1294
God: 21
Zanimanje: student
Registriran: 10.02.2010
2
Stranica 2 / 36. •
1, 2, 3 ... 19 ... 36 
Stranica 2 / 36.