Prekretači za sijeno
Stranica 1 / 4. • Share •
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Re: Prekretači za sijeno
533 i gramip ''sunce'',vrlo brzo i efikasno okreće otkose...

abrkili- Broj postova: 1387
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
11
→→→: VIŠE -

e,ja sam čuo da takvi okretači okrecu pokoji put bolje nego današnji......al kak to funkcjonira,jel to ide na kardan ili kak????' 

Karlito- Broj postova: 249
God: 16
Registriran: 27.04.2008
-2
dobro si čuo,jer oni ne bacaju travu,što je problem jer se tako gubi lisna masa,i ostanu samo stabljike,što nema neku hranidbenu vrijednost..sunce otkos jednostavno i bez rastresanja samo okrene tako da se lišće sačuva...jedino je nezgodan kod sakupljanja jer se često zna zaglaviti i pograblja dosta zemlje..zato imam tračni SIP FAVORIT 220 za sakupljanje...
sunce se pokreće jednostavno tako što kotači idu po zemlji i sami se okreću i prekreću otkose..nema kardana,tako da je jednostavno za raditi s njime..i može se vrlo brzo ići...
sunce se pokreće jednostavno tako što kotači idu po zemlji i sami se okreću i prekreću otkose..nema kardana,tako da je jednostavno za raditi s njime..i može se vrlo brzo ići...

11

aha,znači ovi kotačeki na tom prekretaču,i s njim nemožeš okrenut travu u stupce ili kak ti to zoveš........pa čemu onda korist od njih?????sad pak još manje kužim

-2
abrkili je napisao/la:dobro si čuo,jer oni ne bacaju travu,što je problem jer se tako gubi lisna masa,i ostanu samo stabljike,što nema neku hranidbenu vrijednost..sunce otkos jednostavno i bez rastresanja samo okrene tako da se lišće sačuva...jedino je nezgodan kod sakupljanja jer se često zna zaglaviti i pograblja dosta zemlje..zato imam tračni SIP FAVORIT 220 za sakupljanje...
Da nisi malo pomiješal stvari? Sunce je bolje za prigrnuti "gredu", jer nagura manje zemlje nego tračni, a i znatno čistije "pozubači". A kvaliteta okretanja mu je malo upitna! Ili griješim?
Zvonimir- Broj postova: 2183
God: 47
5
→→→: VIŠE
ma dok se s tim zezaš 3 dana,ja dojdem s svojim sip prekretačem i okrenem krmu,slamu kaj got treba za pola sata,a ne tu kvači sad ovo,pa onda pravi prekretač..................izgubiš vremena i vremena s rim...................

-2
Ma zaboravite to sunce više,zastarjela tehnologija.Što se tiče samoga razbacivača svježe pokošene mase tkz ,, pauka ,, kada on napravi svoj posao niti ručno nemožeš vilama tako dobro razbcati.Ista stvar i sa skupljačima zbojeva. Ovo sunce zna napraviti takve redove da ti otpadnu ruke kada baliraš od pračenja zboja. Imao sam prilike radit sa time , u samom startu sam polomio dosta tih viljaka.
Gost- Gost
Svaka alatka ima svoje prednosti i mane, u glavnom je cena glavni meritelj, pauk je stvarno genijalna stvar, ali i sunce zavrshava posao, ni jednom mi se nije desilo da polomim i jednu zicu, ali je zato komshiji chitav tochak sustigao traktor u njivi, verovatno se smorio shto je zadnji u nizu.
Ovde ga mnogi ljudi ne postavljaju u transporti polozaj, vetj mu samo preokrenu nosache tochkova u vertikalan polozaj i tako jurcaju drumovima i kache u granje, strahota ako se negde sretnesh stakvim.
Ovde ga mnogi ljudi ne postavljaju u transporti polozaj, vetj mu samo preokrenu nosache tochkova u vertikalan polozaj i tako jurcaju drumovima i kache u granje, strahota ako se negde sretnesh stakvim.
539 262- Broj postova: 53
Registriran: 07.05.2008
0
@zvonimir: ma nisi baš u pravu,ovo ide direktno po zemlji,dok tračni se vozi na kotačima i tako mu podešavaš visinu..
@mali poljoprivrednik:može se sa suncem i zgrtat u grede(redove) ali kao što reče zvona,nije baš sjajno..
i slažem se da je pauk bolji u prekretanju,ali se gubi dosta lisne mase,dok sunce jednostavno okrene otkos i time čuva list,samo ga treba znat podesiti..
i također se slažem da je lakše i kvalitetnije skupljat sa tračnim,jer i ja tako radim..a sunce tek za prekretanje,jer mi je brže..
@mali poljoprivrednik:može se sa suncem i zgrtat u grede(redove) ali kao što reče zvona,nije baš sjajno..
i slažem se da je pauk bolji u prekretanju,ali se gubi dosta lisne mase,dok sunce jednostavno okrene otkos i time čuva list,samo ga treba znat podesiti..
i također se slažem da je lakše i kvalitetnije skupljat sa tračnim,jer i ja tako radim..a sunce tek za prekretanje,jer mi je brže..

11

Tunjo pa ako ideš okretati ili skupljti bilo kojim takvim strojem po vručini i velikom suncu,biti če rasipa lišča.
Gost- Gost
je,ali manji je rasip kod sunca,nego kod tračnog...

11

Sakupljanje djeteleline
za razbacivanje (nema više potrebe za preokretanjem)) je pauk zakon, tu nema diskusije, tračni nikam nikad iskušao (kod nas ih i nema), a za sunce sam expert
- mala napomena: na snimku je brzina smanjena zbog snimanja (može se ići i do 20 km/h), zahvat je gotovo maximalno sužen da što manje vuče djetelinu (zbog opadanja lišća) iako je ovo rađeno iza 19h, te da se još bolje prosuši do sutra navečer
za razbacivanje (nema više potrebe za preokretanjem)) je pauk zakon, tu nema diskusije, tračni nikam nikad iskušao (kod nas ih i nema), a za sunce sam expert
- mala napomena: na snimku je brzina smanjena zbog snimanja (može se ići i do 20 km/h), zahvat je gotovo maximalno sužen da što manje vuče djetelinu (zbog opadanja lišća) iako je ovo rađeno iza 19h, te da se još bolje prosuši do sutra navečer

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41

Jel možete objasniti kako funkcionira tračni? On ima onaj pomični graničnik. Za razbacivanje se on skine a za sakupljanje se stavi i namjesti kako hoćeš. Dali sam u pravu ili krivu i dal ima tu još kakvih caka???
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4 
Stranica 1 / 4.