Ograde za ovce...

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Ograde za ovce...

Postaj by hrc on 1/3/2010, 21:50

ma ja neću ništa seliti..stupove imam..bitan mi je čuvar...hvala ti na savjetima.
probat ću sa dva reda pa stavim naknadno još ako će trebati. kad uzmem i postavim sve slikam pa ću staviti ovdje.

hrc

Broj postova: 24
Registriran: 17.12.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by hrc on 4/4/2010, 08:29

marko kt je napisao/la:ja sam u gumexu kupio el. cuvar na akomulator i dao 1800kn i vec dvije godine nemam problema sa ovcama i kravama.kupio sam si i plasticne stapove koji se sele bez problema,sad ovce kad vide plavu spagu od bale odma stanu i zaobilaze ju jer misle da je cuvar Very Happy

hej bok marko.
bio sam u gumex-u i tamo mi ženska kaže da je čuvar 2800 kn.
onaj od 1800 je na 220V, špaga 700 kn- 1 km.
sad više ništa ne znam, pa bi te molio ako imaš vremena da mi napišeš tip tvog čuvara..
hvala

Sretan Uskrs!

hrc

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 4/4/2010, 16:13

ma momci,evo i mene nakon nekog vremena!

već pet godina imamo el pastira,pa da podijelim iskustvo.

kao prvo mora biti kvalitetno postavljen da bi funkcionirao uspjesno i da ovce ne bi provaljivale.meni su stalno provaljivale i dok brat električar nije sve pregledo i popravio nisam imao mira.jako se mora pazit na spojeve žica i na prelazima gdje se žica skida.
postavljamo ga u 4 žice,prva je 20 cm od tla,a tako i sve ostale jedna od druge...inače za ovce je najbolja mreža koju one ne probijaju,samo što ona nema struje u najnižim dijelovima.

i još nešto,imamo pastira na 12v akumulator.kupili smo ga u gumexu kao 9voltni,ali ga je brat prepravio.inace svake godine mora ići nova baterija od svojih 150-200 kn,a na automobiliski akumulator radi puno jače i duže,bez problema...

abrkili

Broj postova: 1376
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 11

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by AntunB on 4/4/2010, 17:02

pa dobro čovjeće pa kadi si ti ?još da nam se barba brundalo javi. pozdrav

AntunB

Broj postova: 85
Registriran: 23.10.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by hrc on 4/4/2010, 22:33

abrkili je napisao/la:ma momci,evo i mene nakon nekog vremena!

već pet godina imamo el pastira,pa da podijelim iskustvo.

kao prvo mora biti kvalitetno postavljen da bi funkcionirao uspjesno i da ovce ne bi provaljivale.meni su stalno provaljivale i dok brat električar nije sve pregledo i popravio nisam imao mira.jako se mora pazit na spojeve žica i na prelazima gdje se žica skida.
postavljamo ga u 4 žice,prva je 20 cm od tla,a tako i sve ostale jedna od druge...inače za ovce je najbolja mreža koju one ne probijaju,samo što ona nema struje u najnižim dijelovima.

i još nešto,imamo pastira na 12v akumulator.kupili smo ga u gumexu kao 9voltni,ali ga je brat prepravio.inace svake godine mora ići nova baterija od svojih 150-200 kn,a na automobiliski akumulator radi puno jače i duže,bez problema...

super...sad i elektičar moram biti.
ovaj što mi je preporučila je najskuplji...mislim tip 300, 12 V i akumulator 45A ide u njega.
marko kt mi rekao da je i on uzeo za 1800 ...sad jedino ako je taj na bateriju..i da je sasvim ok.
ja sam mislio stavljati na 30, 50 i 90 cm..ali ovo nije loše čak na 20 cm..još bolje mi se čini.
Uglavnom hvala ti na savjetu..vidim po postovima da imaš iskustva...a i znanja.

hrc

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by BC on 10/7/2010, 10:30

Kakve ograde imate na pašnjacima i torovima za ovce i koze? Koji materijal je najbolji za ogradu? Koja visina ograde je minimalna? Slike vaših ograda na pašnjacima i torovima...

BC

Broj postova: 28
God: 16
Zanimanje: Zivotinje
Registriran: 01.09.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 17/7/2010, 08:38

cuvar je pravi sto pravi iz Krizevaca estel-zorko napravi ti po tvojoj zelji sa potenciometrom pa sam po potrebi pojacavas napon a ostalo je sve goli kurac moj kolega ga ima vec 20 godina i 10-tak km zice a kad ga ukopcas i pojacas dokraja cuje se kao divlji vepar da rokti a nedaj boze dirnuti zice a ne ovi sto zamo peckaju.Akumulator nov od 110 ah izvuce za 8 dana pa ga drzi stalno na 220v skopcanog uzemljenje sipka od metra u zemlji nabijena.To je pastir a ovi seriski kad je suho samo te pecka po ruci a ovaj nedaj boze uhvatiti zalijepila bi se ruka za zicu.Kad je medvijed naletio podavno odmah se prokrivio kao da ga je ziva struja opizdila i samo se cuo tutanj i vise ga nije bilo nikad tu.

ZOKI

Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

ograde

Postaj by diabolik on 30/8/2010, 12:03

BC je napisao/la:Kakve ograde imate na pašnjacima i torovima za ovce i koze? Koji materijal je najbolji za ogradu? Koja visina ograde je minimalna? Slike vaših ograda na pašnjacima i torovima...

Ja imam tri pregona i različite kombinacije žica, željeznih armatura za beton i dasaka.... Najbolja i najjeftinija varijanta za trajnu ogradu mi se pokazala kombinacija stupaca od agacije (bagrema) i neobrađene daske (dijelom i pod korom, ne smeta) - tri daske sa razmakom dovoljnim da ne može provući glavu. Razmak između stupaca 2,5 metra, visina 110 cm, otprilike. Na žalost, nemam fotke, ali možda uskoro....

diabolik

Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 30/8/2010, 23:42

Ajojjoj pa koliko ti ovaca imas i toga prostora meni bi trebalo 10 slepera okoraka i 1 stupaca da sve ogradim jer ovo nije rodna zemlja nego 10cm zemlje a dolje pijesak.

ZOKI

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by diabolik on 31/8/2010, 15:36

ZOKI je napisao/la:Ajojjoj pa koliko ti ovaca imas i toga prostora meni bi trebalo 10 slepera okoraka i 1 stupaca da sve ogradim jer ovo nije rodna zemlja nego 10cm zemlje a dolje pijesak.

hehe, nemam puno zemlje nego manje stado ovaca Very Happy
.... a nemamo ni medvjeda...

diabolik

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by ZOKI on 31/8/2010, 20:39

pa da nas jedu medvijedi i napadaju a tu ruze cvijetaju

ZOKI

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili on 31/8/2010, 21:02

diabolik:koliku si površinu tako ogradio?

abrkili

Broj postova: 1376
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
Like 11

→→→: VIŠE

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by diabolik on 1/9/2010, 08:53

abrkili je napisao/la:diabolik:koliku si površinu tako ogradio?

Imam oko ral pašnjaka, no ima tu i stare ograde sa žicom, koju sam ojačavao daskama. Samo sa daskama sam napravio oko 100 metara. Ograda između pregona je slabija, jer nije šteta ako je polome pa pređu slijeva na desno, problem je ako posjete susjedove kukuruze ili pšenicu... pale

diabolik

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics