Ograde za ovce...
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Ograde za ovce...
Pozdrav svima!
Zanima me kakve ograde najčešće koristite za ovce??
Nisam do sad našao, pa ako negdje ima govora o ovom..izbrišite temu.
Zanima me kakve ograde najčešće koristite za ovce??
Nisam do sad našao, pa ako negdje ima govora o ovom..izbrišite temu.
hrc- Broj postova: 24
Registriran: 17.12.2008
0
Re: Ograde za ovce...
preporuči bih ti stočarsku žicu koja je u gornjem dijelu rjeđe, a u donjem gušće pletena,ali je okreneš naopako-tako lakše guraju glavu kroz nju i održavaju travu sa obadvije strabe ograde.
istina da se tu i tamo koja zapetlja, al ništa strašno
istina da se tu i tamo koja zapetlja, al ništa strašno

andrlje- Broj postova: 226
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
da, imam i ja farmersku. dobra ja, ali je ovce dosta napinju jer žele dohvatiti sve sastrane. sad sam mislio staviti električni pastir na drugi dio pašnjaka pa me zanima dal ga netko koristi za ovce..koliko redova žice ide...
možda ko ima sliku....
možda ko ima sliku....
0
evo ti par linkova, pa se snalazi...
[You must be registered and logged in to see this link.]
Horizont je inače vodeći proizvođač električnih pastira i pribora, i ja bi složio električnu ogradu. U mom kraju ljudi tvrde da se to ne može složiti za ovce, cijeli svijet može, samo u HR se ne može. Po običaju.
Horizont je inače vodeći proizvođač električnih pastira i pribora, i ja bi složio električnu ogradu. U mom kraju ljudi tvrde da se to ne može složiti za ovce, cijeli svijet može, samo u HR se ne može. Po običaju.

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
neznam za el. ogradu,ja sam imao široku traku koja se inače koja koristi za konje, ali je problemšto janjci znaju proć ispod i onda ovce kad navale za njima ruše sve i provale da je neznam kakva struja-ovci treba prostora i čoban.
Ovca noje ni tele ni svinja ni konj i ona ima svoje prohtjeve koliko god to nama ne odgovara
Ovca noje ni tele ni svinja ni konj i ona ima svoje prohtjeve koliko god to nama ne odgovara

andrlje- Broj postova: 226
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
evo o elektricnim pastirima u Messis..nadam se da sam nesto pomogao..
evo o elektricnim pastirima u Messis..nadam se da sam nesto pomogao..

zrine89- Admin

- Broj postova: 3509
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
ja sam u gumexu kupio el. cuvar na akomulator i dao 1800kn i vec dvije godine nemam problema sa ovcama i kravama.kupio sam si i plasticne stapove koji se sele bez problema,sad ovce kad vide plavu spagu od bale odma stanu i zaobilaze ju jer misle da je cuvar 

marko kt- Broj postova: 339
Registriran: 21.12.2009
9
Evo, znači da el pastir može i za naše ovce. Vidi se da se dobro pripremaju za ulazak u europu.

Fidelito- Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
21
moze za sve jednu 100% provjereno

9
marko kt je napisao/la:ja sam u gumexu kupio el. cuvar na akomulator i dao 1800kn i vec dvije godine nemam problema sa ovcama i kravama.kupio sam si i plasticne stapove koji se sele bez problema,sad ovce kad vide plavu spagu od bale odma stanu i zaobilaze ju jer misle da je cuvar
Fidelito, andrlje i zrine...hvala za linkove.
marko..tako sam i ja mislio staviti nešto...al me zanima dal je dugo trebalo da se priviknu?
u koliko redova si je postavio? znam da je za krave dovoljan i jedan red..na recimo 50cm..barem tako ljudi kod mene stavljaju i super im je.
0
za ovce stavljam dva reda,prvi na nekih 30cm a drugi na negdje metar a priviknu se one odma i sam treba stalno kosit ispod zice travu jer onda puno prije potrosi akomulator.ako ces kupovat cuvar onda nemoj stedit pa slucajno kupit one sta doma rade za 600-700kn jer tak nest je susjed kupio i koda da ga nema a kad spojim svojeg onda nikud ovce nejdu 

9
ma nisam ni mislio nešto takvo..
sve za ovce uzimam u gumexu..zadnje sam kupio šišač.
pretpostvljao sam za košnju..jedino mi nije jasno kako je dovoljno samo dva reda žice? ovce mi pasu pored vrtova..pa da izađu..ne bi bilo baš dobro. ja imam osjećaj da moje ne bi ni 3 reda zaustavila.
jel ti prolaze janjci ispod?mislio sam na recimo 20, 50 i 90 cm staviti..šta kažeš?
sve za ovce uzimam u gumexu..zadnje sam kupio šišač.
pretpostvljao sam za košnju..jedino mi nije jasno kako je dovoljno samo dva reda žice? ovce mi pasu pored vrtova..pa da izađu..ne bi bilo baš dobro. ja imam osjećaj da moje ne bi ni 3 reda zaustavila.
jel ti prolaze janjci ispod?mislio sam na recimo 20, 50 i 90 cm staviti..šta kažeš?
0
ja sam stavio dva reda i sasvim je dovoljno jer kad ju jedanput strese onda bas nejde ogradi
i ak kupujes u gumexu onda pitaj tam gazdu jer on mi je sve objasnio i pokazo.ja nisam imo pojma i isto sam mislio da od toga nist
i ak kupujes u gumexu onda pitaj tam gazdu jer on mi je sve objasnio i pokazo.ja nisam imo pojma i isto sam mislio da od toga nist

9
može..hvala ti.znači tebe je samo čuvar došao 1800kn ili...napiši što sve ide uz to.malo te sad mučim...sorry
0
dao sam samo za cuvar oko 1800 kn i uzeo sam odma i one plasticne stapove koji se lako stave i izvade za selit i kosto je onda 17 kn.al to je bilo prije dve ili tri god.i normalno sam uzeo spagu malo kvalitetniju
al kad sam skuzio da mi srne polome zicu onda uzimam 500 m za 100 kn.nije bas nest kvalitetna al sluzi svrsi

al kad sam skuzio da mi srne polome zicu onda uzimam 500 m za 100 kn.nije bas nest kvalitetna al sluzi svrsi

9
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Stranica 1 / 2.