Ručni viličar
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Ručni viličar
Koji bi mi viljuškar bio bolji za skidanje zadnjih kotača sa traktora ? Često to radim i vidim kako uvijek ili malo oštetim navoj ili boju na felgi pa sam našao ova dva koji bi mi najbliže odgovarali . Pravi stroj za demontažu velikih kotača ne mogu naći u HR a drage volje bi ga uzeo .

http://www.njuskalo.hr/vilicari-transporteri/rucni-visokopodizni-vilicar-fs1016-oglas-792635

http://www.njuskalo.hr/vilicari-transporteri/rucni-vilicar-oglas-332425

http://www.njuskalo.hr/vilicari-transporteri/rucni-visokopodizni-vilicar-fs1016-oglas-792635

http://www.njuskalo.hr/vilicari-transporteri/rucni-vilicar-oglas-332425

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
Re: Ručni viličar
doljnji je bolji zato kaj mu se pomiču vilice lijevo desno ...mada je isti princip kao i onaj s gornje slike samo razlika u vilicama 

Mata imt 540- Broj postova: 1241
God: 23
Zanimanje: po zanimanju strojarski tehničar
Registriran: 14.03.2008
0
nerazumijem ako vec imas vilicara,zasto ce ti ovaj rucni?

niksa- Broj postova: 89
Registriran: 13.01.2010
0
pa s ovim je lakše baratat ja mislim nije težak toliko cca 150 do 200 kg .....ima ga jedan u selu samo ga je prepravio i sad ga kaći na traktor

0
Mata imt 540 je napisao/la:pa s ovim je lakše baratat ja mislim nije težak toliko cca 150 do 200 kg .....ima ga jedan u selu samo ga je prepravio i sad ga kaći na traktor
razumijem sta hoces rec...al kad smo vec kod lakoce baratanja mislim da je puno lakse sa obicni vilicarom obavljat takve poslovo poput sgidanja guma.nema puno "umora"

niksa- Broj postova: 89
Registriran: 13.01.2010
0
Na ovom ručnom imaš veću preciznost, jer ima ručnu pumpu, a to je jako važno pri montaži kotača.
Zvonimir- Broj postova: 2184
God: 47
5
svejedno na sebe ili od sebe zavisi kakav je viljuškar pa skoćit u njega pa iz njega ipak je ovaj za manje stvari ....a i kak kaže Zvonimir precizniji je 

0
Sada to radim sa Indos viličarom pa sam zato gore napisao ono o oštećenim navojima i ostruganoj boji . Jednom sam za dlaku srušio traktor sa dizalice . Trebam nešta ručno pod obavezno . Od otvaranja ove teme sam malo razmislio jer mi mozak drugačije radi uz veći poticaj . Možda sam odlučio ručni mali viličar ( paletar ) kojeg već imam prepravit na taj način da mu vilice raširim za duplo nego jesu . Onda na njih stavim cijevi promjera recimo 200 mm koje bi bile na svakoj strani ovješene na ležaj odnosno okretale bi se . To bi mi pomoglo pri okretanju kotača da dođe na rupu jer i to se pokazalo vrlo teško ako moram ručno . Znači imam nekih 20 cm dizanje a više mi niti ne treba plus kotač bi stajao na uglavljen između dvije cijevi pa bi bio u neku ruku osiguran a i dao bi se lakše okretat da dođe na rupu jer oni 900 kotači su blizu pola tone teški .
Nije to moja ideja . To se tako slično tome ali bolje kupi u originalu samo nema u HR . Ako uzmem one nove gore sa slika biti će mi ih žao prepravljati pa onda da preradim moj stari paletar i basta ... ha ?
Nije to moja ideja . To se tako slično tome ali bolje kupi u originalu samo nema u HR . Ako uzmem one nove gore sa slika biti će mi ih žao prepravljati pa onda da preradim moj stari paletar i basta ... ha ?

1
Ako ti dovoljno visoko diže, prepravi ga. Ionak sam videl kineza za naekih 1500kn s PDV-om. Može se i jeftinije naći, a za tu bude namjenu sigurno dobar.
5
Visina dizanja ako bi cjepidlačio je dovoljna i 50 mm jer traktor tako i tako odvojim od zemlje za recimo 10-20 mm dok mijenjam kotače pa onda niti viličar ne mora dizati ne znam ja koliko visoko .

1
Neznam Pingo, moral budem dojti vidjeti te tvoje "šlapice"

5
Pa navrati . Bitno je da pogodiš na Bicko Selo a onda pitaš za Fendta i svi te navigaju do moje kuće
... mislim možeš i u okolnim selima pitati za Fendta 820 ali nema smisla da se tolko hvalim , jel

Možda sam pretjerao sa onih 500 kg ali evo našao sam podatak da je 900 guma teška 736.5 lb a koliko je to kila ne znam , negdje upola manje i onda još felga barem 100 kg .
Možda sam pretjerao sa onih 500 kg ali evo našao sam podatak da je 900 guma teška 736.5 lb a koliko je to kila ne znam , negdje upola manje i onda još felga barem 100 kg .

1
pingo je napisao/la:Pa navrati . Bitno je da pogodiš na Bicko Selo a onda pitaš za Fendta i svi te navigaju do moje kuće... mislim možeš i u okolnim selima pitati za Fendta 820 ali nema smisla da se tolko hvalim , jel
![]()
![]()
1lb = 0,45 kg. I felga ti je teža od 100kg, sigurno.
Dakle, nisi fulal.
5
Ja bi razmislio o ovoj dizalici ..
KOd viljuškara svjedno treba netko balansirati kotačem da je u ravnoteži .
Na ovome objesiš na gurtu i dereš .Isto kao i viljuškar ima još 150 funkcija koje možeš obaviti s tim

KOd viljuškara svjedno treba netko balansirati kotačem da je u ravnoteži .
Na ovome objesiš na gurtu i dereš .Isto kao i viljuškar ima još 150 funkcija koje možeš obaviti s tim

bufa befava- Broj postova: 174
Zanimanje: ja sam obična isfrusrirana seljačina
Registriran: 20.09.2009
2
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Stranica 1 / 3.