Vodenje knjiga OPG
Stranica 23 / 23. • Share •
Stranica 23 / 23. •
1 ... 13 ... 21, 22, 23
Re: Vodenje knjiga OPG
da li tu evidenciju moraju voditi svi opg koji su u poreznom sustavu ili ima neki cenzus (obrt, prihod i sl.)

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Neznam dali svi moraju ,ali meni su to tražili i rekli da se to mora voditi u protivnom zna se,baš ču ju pitati dali to svi moraju voditi?
Nešto je spominjala(inspektorica) da se naši proizvodi vode kao gotovi proizvod i da mi to moramo voditi e sada dali sam ja to dobro shvatio i dali sam sada to vama tu dobro prenio neznam ali doči če ona još pa ču ju baš pitati i provjeriti ...ja iskreno nisam znao da se isto mora voditi ulaz i izlaz repromaterijala ali eto sada znam da moram.
A vidim da i vamo niko ništa nezna o istom ili?
Ja sam OPG u sustavu pdv-a
Nešto je spominjala(inspektorica) da se naši proizvodi vode kao gotovi proizvod i da mi to moramo voditi e sada dali sam ja to dobro shvatio i dali sam sada to vama tu dobro prenio neznam ali doči če ona još pa ču ju baš pitati i provjeriti ...ja iskreno nisam znao da se isto mora voditi ulaz i izlaz repromaterijala ali eto sada znam da moram.
A vidim da i vamo niko ništa nezna o istom ili?
Ja sam OPG u sustavu pdv-a
pege25- Broj postova: 3397
God: 38
Zanimanje: Farmer JD
Registriran: 18.09.2010
62
U biti to je vođenje skladišta odnosno ulaz,izlaz i onmo što je ostalo pa bi se to trerbalo prenositi na iduću proizvodnu godinu itd.....

falkon 2- Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
44

Falky baš to ...
I još je tražila evidenciju kolko sam proizveo koje robe ,kolko sam imao uroda po ha za sve kulture ,kolko od toga sam prodao i kome ,a koliko i gdje je od toga uskladištio ako je .
Malo si mislim kako če voditi oni što siju tavanušu ..tu evidenciju o repromaterijalu.
Trebali bih ju imati negdje papirnato kao uskladištenu tu pšenicu ,pa onda staviti kao da je što prodano samo sebi ili ? zanima mog kolegu koji sije istu a nije ju vodio nigdje kako vi to vodite pitanje onima koji ju siju?
I još je tražila evidenciju kolko sam proizveo koje robe ,kolko sam imao uroda po ha za sve kulture ,kolko od toga sam prodao i kome ,a koliko i gdje je od toga uskladištio ako je .
Malo si mislim kako če voditi oni što siju tavanušu ..tu evidenciju o repromaterijalu.
Trebali bih ju imati negdje papirnato kao uskladištenu tu pšenicu ,pa onda staviti kao da je što prodano samo sebi ili ? zanima mog kolegu koji sije istu a nije ju vodio nigdje kako vi to vodite pitanje onima koji ju siju?
62
pege25 je napisao/la:
ovaj dio mi nije jasan! zar nisi sve prodao i izdao račun? ako si ostavio na skladištenje onda moraš imati ugovor o skladištenju robe, ako ti je u čardaku,šupi,trapu(?) onda ti je to u tom popisu materijalne imovine i repromaterijala koji ti nevodiš. Ako robe nema nigdje, a račun nije izdan onda neznam.

mačor- Broj postova: 545
Registriran: 28.07.2011
9
Jesam sve sam naravno prodao onom s kim sam napravio ugovor napravio račun i sve ,ali eto ona traži da joj to napravim da vidi koliko sam proizveo točno po ha svaku kulturu tj traži uvid u evidenciju istog .
62
jbti, ja sam od sutra na kontroli, ko zna šta će mi sve tražit
ko da mi nije dost zajbncije s veterinarima i kravetinama još mi i oni sjeli na grbaču, majkemi dođe mi da sve rasprodam (ni nemoram, banke će sve razvuć čim prestanem plaćat)
ko da mi nije dost zajbncije s veterinarima i kravetinama još mi i oni sjeli na grbaču, majkemi dođe mi da sve rasprodam (ni nemoram, banke će sve razvuć čim prestanem plaćat)

mačor- Broj postova: 545
Registriran: 28.07.2011
9
pege jel ti imaš šta zemlje što radiš na "crno", znači tu tavanušu siješ tamo i nemogu ti ništa jer službeno neradiš to a prinos ti je rekordan na legalnim parcelama

falkon 2- Broj postova: 5073
Registriran: 06.02.2010
44

Ja nesijem tavanušu ,ali kolege je sve posijao tavanušu i sada ima muku kao to papirnato pravdati...vidim ja da vamo neki veliki siju sve površine tavanušu pa me zanima kako to vode papirnato jer su ovi zapeli i za to ?
62
pege25 je napisao/la:Ja nesijem tavanušu ,ali kolege je sve posijao tavanušu i sada ima muku kao to papirnato pravdati...vidim ja da vamo neki veliki siju sve površine tavanušu pa me zanima kako to vode papirnato jer su ovi zapeli i za to ?
Kada iskombajniraš pšenicu,ječam,soju,zob itd.Onda trebaš procjent koliko imaš čega na tavanu i to uvest u evidenciju koju češ si sam kreirat koja bi trebala sadržavat kad si iskombajnirao koliko je bilo kojeg žita kad to trošiš za stočnu hranu ili sjeme onda to otpisuješ kada i kolko si utrošijo i za čega.Znači da ono šta prodaš i ostaviš za sjeme i stoku treba štimat sa površinom i nekakvim prosječnim prinosom. Znači ako neprodaješ ništa na crno onda ti to mora štimat a ako i prodš nešt na crno onda to trebaš uštimat da štima.

Traktorista DA- Broj postova: 10
Registriran: 06.11.2011
3
Šta sada sa nenaplaćenim računima koji su na 23% pdv-a?
Kad ih naplatim (ako naplatim
) ) , knjižim ih sa stopom od 23% ?
Kad ih naplatim (ako naplatim
politicar je napisao/la:Šta sada sa nenaplaćenim računima koji su na 23% pdv-a?
Kad ih naplatim (ako naplatim) ) , knjižim ih sa stopom od 23% ?
tako je.
bit će u novom obrascu knjige UR-a IR-a kolona i za račune s 23%.
kao što već otprije postoji ona s 22%
i ova nova za račune s 25%
svih još ima u opticaju, nisu nestali.

sunčana- Broj postova: 947
God: 46
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
1
Stranica 23 / 23. •
1 ... 13 ... 21, 22, 23
Similar topics» Vodenje knjiga OPG
» Vođenje evidencije