Cvijeće i plavi dizel

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Cvijeće i plavi dizel

Postaj by pingo on 5/2/2010, 14:34

Zvonimir nije moguće napraviti prenamjenu recimo viličara u poljoprivredni stroj da bi onda u njega legalno točili plavi dizel . Moj viličar ne izlazi iz dvorišta i 100 % je za mene "poljoprivredni stroj" jer služi i radi na isključivo poljoprivrednom gospodarstu i obavlja poslove manipulacije mineralnog gnojiva , sjemenske robe i poljoprivredne hrane ali to nema nikakve veze . Ista stvar i sa utovarivačem koji izađe povremeno na cestu ali isključivo radi na utovaru repe , gnoja , planiranju polj.površina i slično .

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 5/2/2010, 14:46

Zvonimire nema šanse da napraviš prenamjenu, volio bih da griješim.

Inspektori se drže zakona ko pijan plota, a izgleda da je neko pijan pisao zakon kad je propustio takve stvari. Sulude stvari se događaju oko nas (sa plavim dizelom), a to inspekcija "nevidi". Turski (i ostali) prijevoznici se fale "...bir olumlu dizel yakit var". Sramota!

Bećarina pusta

Broj postova: 3123
Registriran: 11.03.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 5/2/2010, 15:29

Bećarina pusta je napisao/la:Zvonimire nema šanse da napraviš prenamjenu, volio bih da griješim.

Inspektori se drže zakona ko pijan plota, a izgleda da je neko pijan pisao zakon kad je propustio takve stvari. Sulude stvari se događaju oko nas (sa plavim dizelom), a to inspekcija "nevidi". Turski (i ostali) prijevoznici se fale "...bir olumlu dizel yakit var". Sramota!

Ma jasno dečki, u pravu ste. Nisam znal da je zakon tak glupo napisan. Moje je saznanje bilo da je plavi dizel tzv "non road" gorivo, kao u nekim drugim zemljama, a ne gorivo isključivo za traktore, kombajne i ribarske brodove. Nisam baš siguran da oni turistički brodovi, koji izgledaju ko ribarice, idu na obični dizel???
No logika mi govori da su poslovi koji se obavljaju ovakvi ili onakvi a ne strojevi koji koji ih obavljaju. To znači da traktori u građevinskim firmama ili na cestogradnji smiju ići na plavi dizel? Totalno bez veze.
Smije li se traktorom i ralicom razgrnjati snijeg (kao usluga) ako je plavi dizel u njemu?
Koliko ja znam, telehandleri mogu imati priključak u 3 točke. Kaj bi inspektor rekel da s njim vučeš, recimo, plug ili pak vučeš tanjurače?
Kaj je s Unimogom koji vuče kosilicu za travu?

Još jednom, poslovi se razlikuju, a ne strojevi. To bi netko trebal "prišapnuti" zakonodavcu.
Znači, agregat nesmije ići niti na lož ulje? (šala)

Zvonimir

Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by dh241 on 5/2/2010, 16:21

pingo je napisao/la:@dh241
Potpuno nebitno kakve poljoprivredne ili građevinske površine imaš aman taman da su velike i na tisuće hektara i da konstantno kod kuće imaš 50.000 litara cisternu plavog dizela punu do vrha . Ono što je bitno je to da plavkana ne smiješ koristiti nigdje osim u traktoru i kombajnu .

E taj sam odgovor tražio, makar mi baš i nije odgovarajući!
Jbg zakon i zakonodavac su kao i uvijek ograničenog razmišljanja..... Znači ja bi sad trebao izmislit neki traktor da dobijem mogućnost korištenja plavca.....strava.....

@Bećarina: Kak su ažurni ti naši inspektori, nađu ti pet litri plavca u agregatu ali ne vide da fali 3i kusur tisuća tona žita.....komedija čovjeće! E a koliku si kaznu za to dobio?

dh241

Broj postova: 29
Registriran: 23.01.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Bećarina pusta on 5/2/2010, 17:02

dh241 je napisao/la:
pingo je napisao/la:@dh241
Potpuno nebitno kakve poljoprivredne ili građevinske površine imaš aman taman da su velike i na tisuće hektara i da konstantno kod kuće imaš 50.000 litara cisternu plavog dizela punu do vrha . Ono što je bitno je to da plavkana ne smiješ koristiti nigdje osim u traktoru i kombajnu .

E taj sam odgovor tražio, makar mi baš i nije odgovarajući!
Jbg zakon i zakonodavac su kao i uvijek ograničenog razmišljanja..... Znači ja bi sad trebao izmislit neki traktor da dobijem mogućnost korištenja plavca.....strava.....

@Bećarina: Kak su ažurni ti naši inspektori, nađu ti pet litri plavca u agregatu ali ne vide da fali 3i kusur tisuća tona žita.....komedija čovjeće! E a koliku si kaznu za to dobio?

Ukupno 3000 kn. Čuj u ataru je neko nekom stao na žulj i bilo je međusobnih prijava pa su onda inspektori projahali kroz par obližnjih sela i napunili bisage.

Bećarina pusta

Broj postova: 3123
Registriran: 11.03.2008
Like 13

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 5/2/2010, 17:16

Mislim da bi plavac trebao biti dozvoljen u teleskopskom utovarivaču i agregatu za navodnjavanje. Ostalo je upitno, makar bi trebao biti dozvoljen i u viličaru i u agregatu za struju, jer agregat za struju se može priključiti i na traktor (preko kardana), a postoje i traktorski viličari.

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by dh241 on 8/2/2010, 10:18

Ukratko, osuđen sam na korištenje one lože pune smeća ( svakih desetak dana novi filter) koja je još i skuplja jer eto nemam traktor i polje pšenice.........super....

Naravno nemam ja ništa protiv naših poljoprivrednika, baš suprotno ali.......

dh241

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by deere power on 8/2/2010, 13:11

cuj loza ti je barem 10 puta bolje gorivo od plave, kad sam sipo lozu prije bilo u traktor ili auto i potrosnja je bila puno manja od ovog plavog koji se zaledi svake zime tako da nemoj puno zalit za plavim

deere power

Broj postova: 3691
God: 26
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 30.12.2008
Like 10

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/2/2010, 13:20

Neznam kakva je mogućnost u drugim sredinama, ja naručujem direktnu dostavu plavoga u dvorište, i dobijem ju u većini slučajeva niti farbanu a i ne smrzava kao ona koju se toči direkt na ininim pumpama......

falkon 2

Broj postova: 4631
Registriran: 06.02.2010
Like 30

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by dh241 on 8/2/2010, 13:40

deere power je napisao/la:cuj loza ti je barem 10 puta bolje gorivo od plave, kad sam sipo lozu prije bilo u traktor ili auto i potrosnja je bila puno manja od ovog plavog koji se zaledi svake zime tako da nemoj puno zalit za plavim

E sad neznam gdje točiš ali mislim nisi u pravu, u plavom ima manje smeća i dok sipam plavi ( da se nabavit ponekad Smile ) imam filter dobrih mjesec i kusur..... Uostalom el nije plavac d2 ili eurodizel?

dh241

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/2/2010, 13:49

dh241 je napisao/la:
deere power je napisao/la:cuj loza ti je barem 10 puta bolje gorivo od plave, kad sam sipo lozu prije bilo u traktor ili auto i potrosnja je bila puno manja od ovog plavog koji se zaledi svake zime tako da nemoj puno zalit za plavim

E sad neznam gdje točiš ali mislim nisi u pravu, u plavom ima manje smeća i dok sipam plavi ( da se nabavit ponekad Smile ) imam filter dobrih mjesec i kusur..... Uostalom el nije plavac d2 ili eurodizel?

Upravo tako, tj to je d2 ali ofarban plavom bojom, a ta ista boja je lako izgoriva, dok kod lože je drugačija pjesma i problemi sa filterima........s obzirom da mi dovažaju direkt sa ininog skladišta onda i nebude uopće ofarbana i bude čistija nego eurodizel koji točim po raznim benzinskim u auto

falkon 2

Like 30

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 8/2/2010, 14:04

Plavi je čistiji ali ga se više potroši u odnosu na ložu i to znatno više ! Govorim za motore na strojevima a ne pri loženju jer to ne znam .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 on 8/2/2010, 14:22

Neznam ni ja za loženje, ali prijatelju sam par puta posuđivao a on inače troši ložu i kaže da manje troši te moje plave nego lože ili plave koju natoči na benzinskoj.......

falkon 2

Like 30

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 8/2/2010, 14:30

Baš nekako kada se uvodila plava nafta trošio sam zanje količine lože tako da mi se jednom dogodilo u Ropa vadilici za repu u dva dana da sam imao i jednog i drugog goriva . Uvjeti za vađenje su bili jednaki a na ložu sam izvadio 4 ili 5 ha više repe prije nego je rezervoar bio prazan . Na Torpedu smo se isto tako iznenadili i bez ikakvog mozganja ili računanja je svima bilo jasno kako smo potrošili puno više plavog nego lože . Od onda nikada više nisam trošio ložu tako da ne znam kako ju danas prave i kako bi se to danas odigralo ali onda je bilo jasno kao dan - plavi brže curi .

@dh241
Ukratko, osuđen sam na korištenje one lože pune smeća ( svakih desetak
dana novi filter) koja je još i skuplja jer eto nemam traktor i polje
pšenice
.........super....

Hmmm , opet nije dobro . Ti , ja ( ratar sa 200 ha pšenice ) ili netko treći ne smije nikada ali baš nikada koristiti plavi dizel za grijanje nekog prostora sa termogenom ili ne znam kakvu peć za grijanje imaš . Jeeeedino ako ga kao prvo imaš pravo koristiti zbog toga što si registrirani polj.proizvođač sa nekim brojem hektara na kojima se to obavlja a na osnovu toga ti se određuje godišnja količina plavca i kao drugo ako ga točiš u traktor koji kardanom pogoni neki električni ili šta ti ja znam kakvi drugi stroj za grijanje ali da plavi sipaš direktno u peć za grijanje ... e to ne smiješ .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by dh241 on 8/2/2010, 15:56

@dh241
Ukratko, osuđen sam na korištenje one lože pune smeća ( svakih desetak
dana novi filter) koja je još i skuplja jer eto nemam traktor i polje
pšenice
.........super....
..........
Hmmm , opet nije dobro . Ti , ja ( ratar sa 200 ha pšenice ) ili netko treći ne smije nikada ali baš nikada koristiti plavi dizel za grijanje nekog prostora sa termogenom ili ne znam kakvu peć za grijanje imaš . Jeeeedino ako ga kao prvo imaš pravo koristiti zbog toga što si registrirani polj.proizvođač sa nekim brojem hektara na kojima se to obavlja a na osnovu toga ti se određuje godišnja količina plavca i kao drugo ako ga točiš u traktor koji kardanom pogoni neki električni ili šta ti ja znam kakvi drugi stroj za grijanje ali da plavi sipaš direktno u peć za grijanje ... e to ne smiješ .

Čuj shvatio sam da zakon to ne dozvoljava ali ako oni mogu bit lopovi i prodavat tu usranu ložu 5kn/l e onda ću i jako ako imam prilike uzet čišće a jeftinije gorivo, u tome je stvar! Da je ta loža čista i da se ne moram dizat u tri ujutro provjeravat temp. u plasteniku ma neka košto koliko košta ali ovako nejde......
Postavio sam pitanje jer sam mislio da imam pravo na plavi, očito ne! Nikad nisam točio ni lož ni plavac u kombi/auto samo me zanimalo može li se koristit za posao tj. uzgoj cvijeća

dh241

Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics