Hidraulični volan
Stranica 2 / 3. • Share •
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Re: Hidraulični volan
pa svaki servo volan ti je hidraulični,šta misliš koja je to naprava,ima pumpu koja stvara pritisak itd,itd i imaš servo volan,od trakora,auta,kamiona sve isti princip koda kažeš da je diesel motor u traktoru drukčiji motor nego u kamionu.

mehaničar- Broj postova: 170
God: 31
Zanimanje: većinom radim za badava
Registriran: 25.09.2010
2
→→→: VIŠE
Na IMT imaš dvije vrste neke servo i hidrulika .
Tako bar vele a i je razlika velika na jednom sam vidio da mu pumpu goni remen...
Teško se motao...
Tako bar vele a i je razlika velika na jednom sam vidio da mu pumpu goni remen...
Teško se motao...

577- Broj postova: 1688
God: 24
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
577 je napisao/la:Na IMT imaš dvije vrste neke servo i hidrulika .
Teško se motao...
Ima onaj s pomočnim klipom s desne strane,smješen uzduž motora,a pravi hidraulični volan je onaj kaj ima naprijed na prednjem trapu cilindar.
Nekako mi se čini da kod traktora ne postoji servo i hidraulični volan

hurli- Broj postova: 695
Registriran: 04.01.2009
11
A da a možda ljudi tako zovu kod mene je s desne strane ali ručno je ugrađivan.
I mogu reći puno je bolji od tvorničkog više se mota.
Ali treba pazit nema graničnik do kud se mota pa može zapeti kad se namota pun al ja pazim i iznenađujuće je okretljiv.
Dok sam vozio onog jednog 577 nikako ga namotat katastrofa.
I mogu reći puno je bolji od tvorničkog više se mota.
Ali treba pazit nema graničnik do kud se mota pa može zapeti kad se namota pun al ja pazim i iznenađujuće je okretljiv.
Dok sam vozio onog jednog 577 nikako ga namotat katastrofa.

577- Broj postova: 1688
Zanimanje: Tehničar za željeznički promet
Registriran: 10.02.2011
8
Servo volan je zapravo hid. volan na autu, razlika je u tom da servo izravna kotače sam kad pustiš volan a npr. na traktoru hid. volan ostane kak si ga zakrenul. Ako nije točno isravite me.
cini mi se da vas "servo volan" ima i puž i pumpu a hidro volan samo pumpu

zoky28- Broj postova: 252
Registriran: 19.01.2011
1
gledaj i jedan i drugi rade tako da tlak ulja olakšava okretanje volana,recimo tako ono po domaći a sve što koristi tlak ulja ili neke druge tekućine za pomoć kod pokretanja nečega ili samo pokretanje nečega je hidraulika sad jel ima pumpu koju nešto okreće ili ti sam pokrečeš pumpu ili nznam več kako god se stvara tlak tekućine da nešto pokreče to je hidraulika sad je ga ti zvao servo ili kako god sve isto samo drugi princip al sve redi na hidrauliku i volan na autu je hidraulični samo ima pumpu koja je pokretana preko motora remenom ili noviji auti imaju elekto motor koji pokreće pumpu ali ponovo kažem opet je i jedno i drugo hidraulika

mehaničar- Broj postova: 170
God: 31
Zanimanje: većinom radim za badava
Registriran: 25.09.2010
2
Kod mene nema zasebnu pumpu nego koristi hidraulicnu pumpu za tlak ulja, ima taj orbiter i naravno naprijed cilindar koji upravlja, kako se to zove, znaci nema odvojenu pumpu, nista atf, sve jedan hidrol i jedna pumpa zupcasta.

amater- Broj postova: 196
Registriran: 05.04.2009
0
dvobrazni je napisao/la:Jeli tko naknadno slagao hidro-volan na svog Zetora ili na neki drugi traktor, možda znate majstora koji to radi kao ono "krpanje guma", koliko takvo zadovoljstvo košta i još koja riječ o kvaliteti i sigurnosti....
Imam 7011 iz "80.g. i naravno, moraš biti jak
Pitao kod dilera za zetora i cijena je oko 1000 eura, a u lijepoj našoj Bosni nešto preko 500 eura. Ima i jeftinija turska verzija, ali se ne preporučuje.Kad nabavim komplet, vidjeti ćemo kako se to radi i tko to radi pa javim...
itfzoran- Broj postova: 10
Registriran: 05.04.2010
0
Imam ozbiljan problem imam imt 577 stariji tip sa hidraulicnim volanom ali na klipu koji pokrece tockove levo-desno curi ulje kad podjem na oranje moram da ponesem najmanje jos 3 litra ulja da mu dosipem zato sto sve isteci...Zna li neko sta moze biti.....
Nikola123- Broj postova: 17
Registriran: 28.01.2012
0
unutar hidrauličnog cilindra imaš ''manžetu'',to ti je nešto poput gumice, ona ti je procurila, moraš cilindar odšarafit, izvadit staru manžetu, i stavit odgovarajuću novu, te ponovo zašaravit cilindar,i više ne bi trebalo curit
edit: evo primjer manžete
http://www.trgo-agencija.hr/BinaryLibrary/fd5d8183-61cf-4bc4-84cb-0f75afd15955/Resized_41aff7ab-8cc1-40d7-acc0-8f5917d3ccb4/500_500.jpg
edit: evo primjer manžete
http://www.trgo-agencija.hr/BinaryLibrary/fd5d8183-61cf-4bc4-84cb-0f75afd15955/Resized_41aff7ab-8cc1-40d7-acc0-8f5917d3ccb4/500_500.jpg
Čitajući postove, došao sam na ideju za čiju realizaciju treba više znanja nego što ga ja imam. Kako na svom Zetoru nisam imao izveden priključak za kipu, kada sam se zadnji puta zezao sa pumpom hidraulike, postavljeni su izvodi za hidrauliku. Pitanje je: dal je izvodivo sa tih izvoda napraviti dovod ulja na orbitrol i dalje na cilindar? Zašto tako? Izbjegao bih kupovinu i održavanje pumpe, crijeva, rezervoara ulja....ako bi to bilo izvodivo ( da odgovara pritisak, viskozitet ulja za orbitrol ...) znači eventualno još jedan filter ulja za orbitrol, u mnogo čemu bismo većina bez hidro volana bili u mogućnosti načiniti dogradnju. Ne treba sigurno zaboraviti bitan element da je postavljanje pumpe i dodatnog rezervoara ponekad velik problem. I znalci, molim shemu spajanja ili bar link za shemu...
0
Iako nisam neki znalac oko tih hidro volana,otklonio sam taj problem sa volanom na svom zetoru 6211.Mehanički volan mu zna biti nevjerojatno težak,naročito kad dođe vrijeme za košenje ili kultivaciju.Kod mene je još bio problem što je bilo vode u ulju u glavi volana pa sam onda po ovakvoj temparaturi prvo morao grijati da mogu okrenuti.Mislim da je najjeftinija i najbolja opcija samogradnja kao što sam kod sebe napravio.Pumpa od Mercedes kamiona spojena remenom na vodenu pumpu(znam samo da joj je pritisak 100 bara),orbitrol od zmaja spojen direkt na kardan volana,klip od neke preklopne prskalice(takav sam imao) i teraj(samo sto treba na takvi klipovima izvadit ventil na dovodu,da ima veći protok).Sada vrtim sa jednim prstom a onda mi je skoro lomio po jedan prst.
Marjanovic- Broj postova: 24
Registriran: 16.01.2012
2
To moram doći vidjeti, vidmo se nadam se...ali ipak, pitanje moje ostaje: može li se "skinuti" ulje iz sistema hidraulike i napojiti orbitrol i cilindar?
0
Naravno da možeš vidjeti,odgovorio sam na pp.Nisam to pokušavao,nekako mi ovo bilo jednostavnije,posudu sa filterom stavio uz zračni filter tako da ne smeta hlađenju
Marjanovic- Broj postova: 24
Registriran: 16.01.2012
2
Stranica 2 / 3. •
1, 2, 3 
Similar topics» Hidraulični volan
» Ursus C-355/360
» Fahr 1600
» IMT 533 servo
» Hidraulična gornja poluga trotočja - " toplink "
» Ursus C-355/360