Ekološka proizvodnja voća
Stranica 2 / 5. • Share •
Stranica 2 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: Ekološka proizvodnja voća
pozdrav,, ja sam u ekološkoj proizvodnji... meni je prelazno razdoblje trajalo 3 godine, i tek ću sad na proljeće dobiti certifikat..
plaćajne nije skupo,,, gotovo ništa, jer pojedine županije vraćaju 100% iznos troška eko nadzora!!
plaćajne nije skupo,,, gotovo ništa, jer pojedine županije vraćaju 100% iznos troška eko nadzora!!
Eto to sam mislio.
Najbolje je dobiti informaciju iz prve ruke.
Jedino sto potraje to prijelazno razdoblje.
Roko sa cime se ti bavis?Odnosno sto proizvodis na ekoloski nacin?
Najbolje je dobiti informaciju iz prve ruke.
Jedino sto potraje to prijelazno razdoblje.
Roko sa cime se ti bavis?Odnosno sto proizvodis na ekoloski nacin?
lavanda, cvijet... bilo je oko 2,8ha a sad zbog ARKOD-a mi je smanjeno na 2,3ha... ali sadim još oko 8-9.000 sadnica pa će biti preko 3,5ha
Da,znaci samo to.
A koje koristi onda sto je eko oznaka?
A koje koristi onda sto je eko oznaka?
trenutno je korist samo poticaj...ali za veće količine, velika je prednost EKO uzgoja i eko certifikata... teško da ćeš prodati robu ako nije iz eko uzgoja i sa kakvim boljim eko certifikatom!!
uglavnom, poticaj je narastao... i to debelo.. sa 1650 na 2.250.00 + 2.750.00za održavanje... tako da dobijem 5.000.00kn/ha lavande,,,
uglavnom, poticaj je narastao... i to debelo.. sa 1650 na 2.250.00 + 2.750.00za održavanje... tako da dobijem 5.000.00kn/ha lavande,,,
Koliko sam ja skuzio prema onome zakonu o poticajima trebalo bi biti 2250+250+2750kn.
Jer ide kao osnovno placanje 2250 + 250kn za trajne nasade.
Osobno mislim svoje vocnjake ukljuciti u eko uzgoj.
Jer ide kao osnovno placanje 2250 + 250kn za trajne nasade.
Osobno mislim svoje vocnjake ukljuciti u eko uzgoj.
Evo novih informacija oko ekoloske proizvodnje.
Troskovi:
1h=270+pdv +trosak dolaska u nadzor.
Kada se ukljucujes u registar treba jos platiti nesta taksi i to je to.
Znaci godisnje se placa onaj gore trosak.
Troskovi:
codexnox je napisao/la:Evo novih informacija oko ekoloske proizvodnje.
Troskovi:
Upravo podižem svoj prvi trajni nasad (1Ha oraha) i planiram se upisati u upisnik ekoloških proizvođača.
Naravno imam i običan OPG, a ovo bi išao isključivo radi većih poticaja, a taki-tak ne mislim prskati-prihranjivati sa kemijom.
Možda sljedeće godine još 1-2 hektara dodam....
I prije sam se informirao u savjetodavnoj i mislim da to nije neki veliki problem i dodatni trošak....realno po hektaru do 1000 kuna, a dobiješ 2750 kuna....tako da to je ok....
miroslaw- Broj postova: 24
Registriran: 04.09.2008
0
dobiješ 5000,00 po ha, nemoj misliti da nećeš morati prihranjivati i špricati orah, nije on baš tako neosjetljiv, koje sorte sadiš
spyder- Broj postova: 24
Registriran: 08.02.2010
0
spyder je napisao/la:dobiješ 5000,00 po ha, nemoj misliti da nećeš morati prihranjivati i špricati orah, nije on baš tako neosjetljiv, koje sorte sadiš
Junglans nigra - Američki crni orah, sadim iz ploda....odnosno u jesen sam ga dao u gnoj, sada se počeo otvarati, pa ga dajem u zemlju.
A prihrana, špricanje.....hm, pa naravno da pomaže....a vidjet ćemo kako će biti, nemam za sada nekih iskustava, planiram u sljedećih par godina posaditi par hektara, pa ću se učiti postepeno, možda i na greškama.
Za sada mi je najbitnije da ga zaštitim od divljači, da zec i ostatak ekipe ne može do njega, a ostalo ćemo vidjeti.
PS: čuo sam da zec, srna ne idu na plavu boju, odnosno da ima za kupiti zaštitnih mrežica za voćke plave boje, i da to isto pomaže? Ima netko takvih iskustava. Nije mi baš jasno kako zec kad je mrkli mrak zna da je to baš plave boje mrežica
miroslaw- Broj postova: 24
Registriran: 04.09.2008
0
Sadis iz ploda,znaci nemas deklaraciju?
hm,bit ce frke oko toga bez obzira na :
(2) Uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u biljnoj proizvodnji jest korištenje certificiranog sjemena i sadnog materijala kao i nadziranog sadnog materijala, osim u ekološkoj proizvodnji.
Jucer sam bas imao raspravi preko telefona dali to vrijedi sada,i od kada...
nitko nezna...
hm,bit ce frke oko toga bez obzira na :
(2) Uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u biljnoj proizvodnji jest korištenje certificiranog sjemena i sadnog materijala kao i nadziranog sadnog materijala, osim u ekološkoj proizvodnji.
Jucer sam bas imao raspravi preko telefona dali to vrijedi sada,i od kada...
nitko nezna...
dobro si rekao codexnox...
bez deklaracije, računa i otpremnice,,, ništa od poticaja, a eko pogotovo!
moraš posaditi deklarirani sadni matereijal, da se vidi da je to c.orah, a i prodavač mora dobiti od ministarstva da je matični nasad ili raasadnik u zdravom stanju...
mislim da ti to neće priznati!
jedni da se upišeš kao proizvođač sadnog materijala... ali onda pet moraš imati matični rasadnik!
bez deklaracije, računa i otpremnice,,, ništa od poticaja, a eko pogotovo!
moraš posaditi deklarirani sadni matereijal, da se vidi da je to c.orah, a i prodavač mora dobiti od ministarstva da je matični nasad ili raasadnik u zdravom stanju...
mislim da ti to neće priznati!
jedni da se upišeš kao proizvođač sadnog materijala... ali onda pet moraš imati matični rasadnik!
imam ja posađeno 200 stabala crnog oraha, na njega nemožeš dobiti nikakav poticaj jer nema proizvođača, svi uzgajaju iz sjemena vlastite sadnice i podloge za kalemit ja sam ga posadio na gusto da bude šumica zato jer na tom mjestu nisam znao šta ću saditi, ako ćeš saditi normalan orah negine ti min 100kn + pdv za iole dobru sadnicu(certificiranu), znaći ako ideš za drvo to ti je nekih 600-630 kom (4x4) cca 60000,00 kn bez pdv samo sadnice, i sad nema više onih 16800,00 za sadnju ako te zanima nešto više o orasima možeš doći kod mene na plantažu da vidiš kako to funkcionira ili se javi na pp
0
hm...jeste citali moj post ili ste samo preletili preko njega?
(2) Uvjet za ostvarivanje izravnih plaćanja u biljnoj proizvodnji jest korištenje certificiranog sjemena i sadnog materijala kao i nadziranog sadnog materijala,osim u ekološkoj proizvodnj
juglans nigra nije na popisu za poticaj nego juglans regia, zato što je juglans nigra divlji orah i rodi zanemarivo u odnosu na pitomi a i to što rodi nema skoro ništa jezgre, on je služi za proizvodnju drvne mase
0
Stranica 2 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5 
Similar topics» Ekološka proizvodnja voća
» kabina za IMT 539 proizvodnja Bač
» Ovce - Proizvodnja mlijeka
» Proizvodnja sira na obiteljskim gospodarstvima
» Proizvodnja humusa
» kabina za IMT 539 proizvodnja Bač
» Ovce - Proizvodnja mlijeka