melisa
Stranica 5 / 5. • Share •
Stranica 5 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5
Re: melisa
Zainteresiran sam za ulje. Koliko imaš kila ulja?

zetor7- Broj postova: 36
Registriran: 20.04.2011
0
Lijepo se mi sve dogovorili ali nikada se nisi pojavio!!!!
Tako da cijelu temu smatram neozbiljnom.
Tako da cijelu temu smatram neozbiljnom.

marko1106- Broj postova: 64
God: 31
Registriran: 21.05.2011
0
Pozdrav Marko1106,
imam dosta obaveza, pa ne mogu na sve misliti. Oprosti, nismo dogovorili termin da se nisam pojavio.
Ps. Nazvat ću te.
imam dosta obaveza, pa ne mogu na sve misliti. Oprosti, nismo dogovorili termin da se nisam pojavio.
Ps. Nazvat ću te.

0
Pozdrav svima,
zetor7 zanima me sadnja melise,ali me zanima koliko su ukupna davanja po ha? znači od sjemena,sadnica, gnojiva i što već sve treba?! te nakon koliko vremena se može očekivati prva berba?
hvala
zetor7 zanima me sadnja melise,ali me zanima koliko su ukupna davanja po ha? znači od sjemena,sadnica, gnojiva i što već sve treba?! te nakon koliko vremena se može očekivati prva berba?
hvala
bole27- Broj postova: 1
Registriran: 26.01.2012
0
Pozz Bole,
da se ne ponavljam pogledaj postove unazad tamo ti sve piše vezano za melisu. Ako te još nešto zanima, a nije napisano, pitaj. Nije jednostavno, nije preteško, isplati se.
da se ne ponavljam pogledaj postove unazad tamo ti sve piše vezano za melisu. Ako te još nešto zanima, a nije napisano, pitaj. Nije jednostavno, nije preteško, isplati se.

0
pozdrav, može li mi netko konkretno reći gdje mogu nabavit sjeme ili sadnice i po kojoj cjeni, i dali sam zakasnio za ovu godinu sa sadnjom ili sijanjem ?
rafajlo- Broj postova: 1
Registriran: 21.03.2012
0
i ja sam počeo razmišljat o sadnji matičnjaka.u popovači imam 20000m2,dali je to dovoljno za početak i ko bi mogo malo pomoč o sadnji i kvalitetnom sjemenu.namjeravo sam na godinu to zasadit par rjrči o pripremi tla prije sjetve.hvala.
sasapočetnik- Broj postova: 1
Registriran: 07.05.2012
0
Kvadratura zemlje
zetor7 je napisao/la:Bavim se Matičnjakom već treću god. u početku sam imao manju površinu pa sam sušio list, na tavanu se može posušiti najviše do 1ha, nesmije biti na suncu kada se pokosi. Takav suhi list sam prodavao po susjedstvu, jer nisam znao kud bi s njim. Uspio sam naći otkupljivaća i imam zagarantiran otkup narednih 10 god., i trud se isplatio, tako da tu više nemam bojazni oko količina, sad se samo širim. Ove godine sam posijao još 2ha i to ću prodati svježu biljku.
Ja sam jako zadovoljan.
I naravno prinosi i cijena,znam da to nikog ne zanima
![]()
Na 1ha dobije se 10-15t svježe, odnosno 1000-1600 suhog lista, to se odnosi na otkos, a ima 2 otkosa godišnje, suhi list prosjek 17kn (21-12kn po klasama), svježi list je 1,7kn.
Kolika je to bila mala površina. Ja imam samo gotovo jutro. Posadila bi malo, za probu, uz neke fruge kulture.
No, okvirno, koliko misliš da bi barem na toj površini trebalo posaditi?
Ona ide na otvoreno, kako vidim ne smeta joj zima. Dodaci za prihranu (i kad)?
rebecca123- Broj postova: 23
Registriran: 13.05.2012
0
Sadnice
I gdje kupiti sadnice? Oprosti na neznanju. Recimo, jagode ne može iz nečijeg vrta, nego iz apoteke. Tako da ja ne znam kako to ide za matičnjak. 
rebecca123- Broj postova: 23
Registriran: 13.05.2012
0
I mene zanima sanja maticnjaka odnosno sadnice.
iroza21- Broj postova: 5
Registriran: 17.04.2012
0
Pozdrav ljudi,
povečava se broj zainteresiranih za matičnjak, to mi je drago
cijena sadnica je 0,40 lp - na 1ha ide oko 40000 - 60000 kom. Mogu vam osigurati sadnice ako se dogovorimo. Za početak predlažem da krenute sa 1000-2000m2 da vidite kako to ide, pa ako mislite da možete povečat površinu zašto ne. Moj prijedlog je da si sami napravite sadnice, jer to je naj povoljnije.
povečava se broj zainteresiranih za matičnjak, to mi je drago

0
Ja sam zainteresiran.Jel moze neki kontakt br ili mail na pm. da se dog oko sadnica.
iroza21- Broj postova: 5
Registriran: 17.04.2012
0
Stranica 5 / 5. •
1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5 / 5.