Totalni herbicidi

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: Totalni herbicidi

Postaj by tomo_MF on 7/8/2010, 13:12

Nemogu vjerovati da negdje GLYPHOGAN 480 košta 30-35 kn. Ja ga kupio po 55 kn sa pdv, i potrošio. Koristio sam 7 lit/ha, cjenovno to baš i nije malo. Ovako po malim trgovinama je oko 70 kn.

ovo što je kiraj napisao, 2.3€/lit je stvarno super, nije vazno dal je kineska il izraelska aktivna tvar ako sadrži 480 g glifosata.

tomo_MF

Broj postova: 1156
Registriran: 03.06.2009
Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 7/8/2010, 16:20

a što mislite kada bi još imao u proizvodnji 'Roundap-ready' soju ili kukuruz, koji bi to bio 'problem' i 'trošak' imati čistu soju ili kukuruz....

Fidelito

Broj postova: 2696
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on 7/8/2010, 20:22

mislim da ćemo (hoćemo- nećemo) imati jedan te mogučnosti jer gledam kako mi partizanka probija kroz soju , a i kroz suncokret , kukuruz uvjek rješim bez po muke i nemam problema sa korovima ali soja me uvjek zaje...

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
Like 24

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by vino.gregoric on 17/8/2010, 13:17

...totalci su sve prisutniji a ekološki su možda i najprihvatljiviji !
Ima ih daleko više od ovdje nabrojanih a među novijima je COSMIC (glifosat 480 g/l/) po cijeni i ekološki najpovoljniji.

vino.gregoric

Broj postova: 6
Registriran: 17.08.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF on 17/8/2010, 13:43

kolko kn litra?

tomo_MF

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by vino.gregoric on 17/8/2010, 13:55

.... od 35 -55 kn/l ovisno o količini i plačanju !

vino.gregoric

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by kreso on 17/8/2010, 21:38

vino.gregoric je napisao/la:...totalci su sve prisutniji a ekološki su možda i najprihvatljiviji !
Ima ih daleko više od ovdje nabrojanih a među novijima je COSMIC (glifosat 480 g/l/) po cijeni i ekološki najpovoljniji.

koristio sam ga lani , ne razumijem kako je ekološki prihvatliviji kad ima isti sastav kao i drugi?

kreso

Broj postova: 1999
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Like 24

[Vrh] Go down

Postaj by vino.gregoric on 18/8/2010, 07:33

....a.t. je ista glifosat (izopropilamino sloli glifosata) ali razlike mogu biti u emulgatoru odnosno okvašivaču ....

vino.gregoric

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by tratinčica on 18/8/2010, 07:54

Prskala sam zemlju koja je bila ne zakorovljena, nego zakupinjema. Prskala sam u jeku vegetacije po lišću sa Tordonom. Već sam na jednom mjestu to napisala, pa sam dobila špotance. No Tordom djeluje kroz list i uništi samo onu biljku koju se prska. Iduće proljeće sam dala očistiti teren i pognojila, da bi treću godinu sadili voćke. Sve je u redu mada neki kažu da je Tordon preveliki zagađivač. No cijena je za smrznuti se = 119,00 kn, za 2 dcl.

tratinčica

Broj postova: 184
Registriran: 30.07.2010
Like 11

[Vrh] Go down

Postaj by vino.gregoric on 18/8/2010, 08:56

TORDON je namjenjen upravo za drvenaste korove grmlje i šiblje...... no kupina pa i grmlje i šiblje može se riješiti i GLIFOSATOM (npr. COSMIC, HERBOKOR, TOTAL i dr.) ali u jačoj koncentraciji 10-12%, isto prskanjem zelenih djelova u vrijeme intenzivnog porasta.

vino.gregoric

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 18/8/2010, 09:10

problem kod glifosata je da ako se šprica jake drvenaste kulture, opet potjeraju iduće godine, a svibovina čak iste - isprobano (prskano u koncetraciji 30%)

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 18/8/2010, 12:37

kreso je napisao/la:koristio sam ga lani , ne razumijem kako je ekološki prihvatliviji kad ima isti sastav kao i drugi?

nijedan nije ekoloski , zato vise to ni ne pise na pakovanju, to je bila jos jedna u nizu marketinskih podvala "Monsanta" naime oni su napisali da se nakon dva tjedna raspada na vodu i ugljik, i to je tocno ali se raspada samo cca 2% dok preostala kolicina ostaje u tlu i duzi period. imas negdje na youtube-u video o tome gdje bas pokazuju dva naoko ista pakiranja jedino s tom razlikom da je na prijasnjem bilo napisao da je biorazgradiv dok je na novijem to izbaceno.

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385">

koga zaniima cijeli film ima ga ovdje

[You must be registered and logged in to see this link.]

i titl

[You must be registered and logged in to see this link.]

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2548
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by Gost on 24/8/2010, 22:54

Danas malo čitam vezano za zaštitna sredstva i koliko su ista kvalitetna i kako proizvođači lažiraju i razređuju sredstva koje mi koristimo po uputama i preporukama na deklaracijama.I iz osobnog iskustva sam primjetio koristim standardna sredstve i količinu več godinama i svake godine mi je učinak sve slabiji istih.Čak sam neka i pojačao dozu po ha i rezultat nije bio očekivan.E pitanje je dali stvarno nešta muljaju ili su korovi već imuni na određena sredstva određenih proizvođača.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF on 6/9/2010, 19:35

hm, poprskao strništa totalnim, 7 lit/ha... sve suho samo je abutilon zelen, nije ni osjetio... nekad se od takve koncentracije osušio...

tomo_MF

Like 5

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 6/9/2010, 19:47

sve suho samo je abutilon zelen, nije ni osjetio

činjenica koju valja zapamtiti...da li je u međuvremenu normalno nastavio porast i dobio plod

paor
Admin
Admin

Broj postova: 3048
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 41

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ http://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics