Totalni herbicidi

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Totalni herbicidi

Postaj by Smiljan on 27/3/2008, 08:35

Jeli netko koristio cidokor, herbocor i veterinin Total 480 SL. U svim njima je aktivna substanca glifosat, ali me zanimaju dali ima netko iskustva iz prakse sa vise od jednoga od ta tri. Dali postoji neka bitnija razlika?
Inace, treba mi za pripremu zemljista (koje godinu dana nije bilo koristeno) za sadnju lijeske. Plan je sada pokositi te pustiti da korovi narastu deset petnaest/centimetara, da budu negdje ljeti u najjacoj vegetaciji te ih onda tada, dva/tri mjeseca prije oranja, pospricati sa jednim od ta tri herbicida (3-5 lit/ha). Sto mislite o tom planu?

Smiljan

Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
Like 2

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Re: Totalni herbicidi

Postaj by branko on 27/3/2008, 13:54

ja uzima onaj koji je u tom trenutku najjeftiniji i nikad nisam primjetio nikakve razlike. ima jos jedan hercules samo neznam tko njega pakira.

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2387
God: 42
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 15

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 on 27/3/2008, 17:41

to je dobar plan ali nemoj štedjeti na sredstvu jer nije skupo a puna doza će uništiti sve živo.Ne prskati ako je slaba cirkulacija sokova(od eventualne suše).

jd4755

Broj postova: 1390
God: 47
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
Like 8

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 28/3/2008, 12:29

Da, tako cu nekako ici. Ocito su svi proizvodi slicni, a u medjuvremenu sam saznao da ih ima desetke.

Edit

Dobio sam sugestiju od jednog covjeka da preskocim kosnju nego da jednostavno sada pospricam kombinacijom Totala i Sledge i da ce to drzati do jeseni. Neka iskustva?

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 8/12/2008, 09:18

CITAT:
Budući da je intenzivna poljoprivreda postala i jedan od najvećih zagađivača okoliša ( zbog umjetne prihrane, agresivne zaštite bilja, onečišćenja tla i voda, monokulture, GMO-a, prekida lanaca prirodnog tijeka tvari u prirodi,…)

Bilo bi besmisleno svoju agro-budućnost, koju mi srećom imamo, žrtvovati da bi nam instalirali svoju EU prošlost. A u toj prošlosti Europa je nenadoknadivo uništila prirodne resurse i zauvijek se dovela u poziciju da više nije u mogućnosti proizvoditi dovoljno zdrave hrane.
Bolje bi bilo da se nikad i ne uskladimo s EU, u poglavljima agrara, nego da izgubimo ono što jedino imamo; more, tlo, vode, zrak i mogućnost proizvodnje ZDRAVE HRANE !

HAJD..NEMOJTE ME SAD LINČOVATI..

sunčana

Broj postova: 916
God: 45
Zanimanje: knjigovodstvo
Registriran: 06.10.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 8/12/2008, 10:20

Sve to stoji, ali uvijek se vracamo na nesto vrlo realno a to su NOVCI. Najbolja bi bila hrana koja se proizvede potpuno manualno, bez traktora, bez nafte, bez herbicida, bez umj. gnojiva, po mogucnosti sa drvenim alatima jer i proizvodnja metalnih alata zagadjuje okolinu. Samo koliko bi kostala takva hrana i tko bi ju mogao platiti? Najbolje da 3/4 covjecanstva tako radi hranu i gladuje da bi 1/4 covjecanstva mogla jesti skupu zdravu hranu.

Usput FYI, ja sam osobno, u medjuvremnu, odustao od pripreme zemlje i sa herbicidima

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 8/12/2008, 11:49

smiljane, pa ja bar znam što su profit i novci , istina tuđi :$:
ali ako pogledaš globalno..vriti smo za koju godinu, kad nam zemlja više neće davati ništa jer je toliko potrošena i zagađena..
no, u pravu je netko tko mi je rekao, fulala sam..ne temu, nego forum :arrow:
pohvalno..što si odustao od pripreme zemlje i sa herbicidima, ali ne valjda i sasvim? Smile)

nego..gdje si ti stao s onim ugovorom o djelu?
smislio nešto pametno? podijeli s nama, daj ideju:))

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 8/12/2008, 12:25

ideja na kojoj trenutno jos radim je registrirati OPG po novoj klasifikaciji djelatnosti i dodati 74.90 Ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, d. n. gdje se eksplicite spominje "savjetovanje u području poljoprivrede". Ali o tome i u drugoj temi, a i kad budem znao nesto vise ....
To definitivno nema veze sa totalnim herbicidima od kojih sam odustao zbog cijene, da budem iskren i ne kazem da sam se ekoloski osvjestio :) A mogu ja sasvim odustati od herbicida ali sto mi to vrijedi kad susjedi ne odustaju.

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 8/12/2008, 14:01

a zar tvoja "savjetovanja u području poljoprivrede" ne kreću u pravcu ekološkog osvješćivanja? ne? samo u pravcu financiranja?

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan on 8/12/2008, 14:54

Da i to Smile ali posto je proizvodnja skuplja, skuplji su i ekoloski proizvodi, a samim tim i skuplij i konzalting, a ne mogu samom sebi naplatiti Smile Cool lollol

Smiljan

Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek on 8/12/2008, 15:16

Herbocor 1L=70 kn[i]

Rajtek

Broj postova: 740
God: 29
Zanimanje: System administrator, Poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
Like 2

[Vrh] Go down

Postaj by sunčana on 8/12/2008, 15:22

Smiljan je napisao/la:Da i to Smile ali posto je proizvodnja skuplja, skuplji su i ekoloski proizvodi, a samim tim i skuplij i konzalting, a ne mogu samom sebi naplatiti Smile Cool lollol

ma nemoj...
sjeti se Banca! Very Happy

sunčana

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 8/12/2008, 16:22

suncana je napisao/la:ma nemoj...
sjeti se Banca! Very Happy

A kaj ćeš, imal je čovjek dobrog poreznog savjetnika i nije imal srama... Rolling Eyes

Zvonimir

Broj postova: 2160
God: 46
Registriran: 14.03.2008
Like 3

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 8/12/2008, 17:40

ironija je da upravo moderni totalni herbicidi i nisu veliki ekološki problem (vrlo su razgradivi i nerezistentni), daleko je veći problem ono što prethodi i omogućava upotrebu totalaca u kulturnom usjevu

"čišćenje" zemljišta mehaničkim putem nije uvijek idealno - velika potrošnja energije i ljudski rad su najčešće spominjanae manjkavost, ali često se znaju pojaviti i opasnost od erozije, fizička nedostupnost, pedološka kontraindikativnost...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down