IPARD

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: IPARD

Postaj by pingo on 16/1/2010, 12:40

Ipak je 180 miliona € . Zamisli samo da dobijemo 180 milijardi € ... kukuleleee . Pa poklali bi smo se . Ovo što kažeš da bi mi to trebali sve povući a ne vratiti nazad njima u veliki kazan nije moguće . Eto neki dan u poljoprivrednoj emisiji smo vidjeli primjer čovjeka iz moje okolice koji ganja papire za IPARD ( tada Sapard ) već godinu i pol dana . Do sada je potrošio 200.000 kn a još prognozira najmanje 50.000 kn dok sve potrebno ne pokupi . Pa tko je tu lud a tko normalan ? Četvrt miliona baciš od ukupne investicije od mislim 3 miliona kuna a da ne spominjem kako na glavi već sada kose nema a ciglu i malter omirisao nije a gdje još ono da on i njegova djeca svoje kosti moraju u tome objektu ostaviti !

pingo

Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
Like 1

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by igor_peradar on 16/1/2010, 13:56

Ipak je 180 miliona € . Zamisli samo da dobijemo 180 milijardi € ... kukuleleee . Pa poklali bi smo se . Ovo što kažeš da bi mi to trebali sve povući a ne vratiti nazad njima u veliki kazan nije moguće . Eto neki dan u poljoprivrednoj emisiji smo vidjeli primjer čovjeka iz moje okolice koji ganja papire za IPARD ( tada Sapard ) već godinu i pol dana . Do sada je potrošio 200.000 kn a još prognozira najmanje 50.000 kn dok sve potrebno ne pokupi . Pa tko je tu lud a tko normalan ? Četvrt miliona baciš od ukupne investicije od mislim 3 miliona kuna a da ne spominjem kako na glavi već sada kose nema a ciglu i malter omirisao nije a gdje još ono da on i njegova djeca svoje kosti moraju u tome objektu ostaviti !

Pingo apsolutno potpisujem.

Još sam nekad pričao, kad je krenuo Sapard da posjedujem zemljište, papire, dokumentaciju za gradnju peradarnika, ali sam hvala Bogu odustao od svega.

Žao mi je tog mladića ako još ima obitelj pa sve što ima on i njegovi stavi pod hipoteku, doživotno se zaduži, a situacija u peradarstvo ne da je teška nego je nemoguća, mislim da će se do kraja života kajati što je krenuo u taj projekat.

Čudno što se nije prethodno informirao imamo udrugu [You must be registered and logged in to see this link.] gdjje može saznati od članova sve što ga zanima.
Žalosno je to da ljudi tako ne promišljeno pribjegavaju takvim rizičnim životnim odlukama. Hrana jeste biznis, ali kad posjeduješ cjelokupno proizvodnju; žitarice, uzgoj, klanje, prerada, i najbitnije vlastiti plasman.

Namjerno sam boltao "vlastiti" jer vjerujete mi imam iskustva, a kooperantski ugovori su najgori jer vam stalno netko dere kožu.

igor_peradar

Broj postova: 109
Registriran: 13.04.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by kobac on 16/1/2010, 14:08

apsolutno se slažem s vama ali ipard i uspjeh u proizvodnji su dvije različite priče! a šo se tiče sredstava sve čovjek treba sam provjeriti a ne slušat kulare ili mene što pričam

naravno i mislim da stoji teza da su to sredstva ipak za velike igrače a ne za nas male! to sam i naveo u postu!

inače mislim da sve što se nudi na zapadu i u filmovima je to da je to ponuda za velike igrače ( iliti bogataše ) a ne za nas male. to što se mi pokušavamo uvaliti u to društvo pa ne uspijemo to je naš problem! ( što misliš ideš kupiti jahtu od 25m i država ti ponudi povrat od 40% ako kupiš dvije) mislim da je to ta priča. a kod nas kad čovjek zaradi 100E misli da je veliki igrač ( a kredit mu 1.000.000,00E )

kobac

Broj postova: 61
Registriran: 03.12.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 16/1/2010, 14:29

Pazi sada ovu drugu stranu . Slušam neki dan u Dnevniku kako Bago iznosi neki izračun da država treba potrošiti 180.000 kn da bi otvorila jedno novo radno mjesto a sve to u sklopu ovih 10 milijardi kn ili koliko ono HNB želi uštrcati u osušenu HR venu . Rekoh puno je ali dobro bitno da čovjek radi ... E sada ovdje ne drugoj strani imamo seljaka ( možda je ovo seljaka trebalo pisati boldano jer nas svi sprdaju a pročitajte dalje u tekstu za šta je taj seljak sposoban ) koji je do sada potrošio i više od 180.000 kn da bi dobio hrpu papira kojoj se još ne vidi kraja . Nakon što potroši još podosta love možda će mu poći za rukom da prikupi sve papire i podnese zahtjev za 55 %-tni povrat love za svoj peradarnik . Ne znam da li uopće nazirete na šta ciljam jer sam previše ljut i onda me tipkovnica ne služi dobro ... Dakle seljak ulaže svoju hrpu love da se zaposli . Nada se da će mu suradnja sa Kokom donijeti 7.000 kn mjesečnu plaću a sve to naravno kada mu odobre i izgrade farmu koju će na kraju morati otplatiti minimalno oko 2 miliona kuna njegovog novca . Sve to za jedno , dva ili možda tri radna mjesta ? Znam da nisam stručna osoba za takve izračune jer nemam fakulteta i po prirodi sam samouk ali meni tu nešta ne štima u tim brojkama . Po meni taj seljak može biti narodni heroj ? Hrabrost i snagu volje koju ja tu vidim ne mogu niti opisati .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 16/1/2010, 15:02

IPARD nije za svakoga. To su sredstva za one koji već imaju. Ni kredit nije za onoga koji nema ništa. To moraju svi shvatiti. Smiješno je krenuti u posao jer će ti možda netko dati novce. Gle imam malu farmu kunića. Svojim sredstvima sam je proširio. Sad sam u prijelaznom razdoblju kad nemam tržišta za 20% svoje proizvodnje. Sad bih mogao razraditi razvojni plan, sve pripremiti za proširenje, tražiti sredstva, ali treba stati na loptu. Ljudi se zavaraju.

mario

Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 16/1/2010, 15:19

Istina jer ako ne uspije u naumu od moga narodnog heroja postaje selska budala koja je ugrozila život sebe i svoje djece . Nisam dovoljno pametan za ovu temu i bez veze se sekiram . Over and out !

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by kobac on 16/1/2010, 15:28

pingo je napisao/la:Istina jer ako ne uspije u naumu od moga narodnog heroja postaje selska budala koja je ugrozila život sebe i svoje djece . Nisam dovoljno pametan za ovu temu i bez veze se sekiram . Over and out !

pingo ne trebaš se podcjenjivati ali mi smo samo ¨seljaci¨ a znaš i sam što to znači ! a tako nas i zovu u medijima. a što je najgore tako nas i tretiraju a da znaš kako pričaju o nama kad nas nema ! kao o zadnjem sloju društva a to što mi mislimo da smo bitni to je naš problem! oni imaju lovu a mi hranu i to treba kapitalizirati! da znam na koji način ne bih bio to što jesam

kobac

Broj postova: 61
Registriran: 03.12.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by paor on 17/1/2010, 09:57

belarus892 je napisao/la:zanimljivo da za taj natjecaj mogu ici,mlijekari,stočari,proizvodači masline, ali ratari ne ili sam ja to krivo procitao bounce

dobro si pročitao

breskvar je napisao/la:...a što bi bilo sa sredstvima iz svih tih fondova, ako bi, eventualno, na referendumu "otpilili" EU i članstvo u njoj ? Very Happy

to se neće desiti
narod je "marva" i ponaša se onako kako se usmjeri (pripremi), budi siguran da referenduma neće biti dok nadležni ne budu sigurni u njegov uspjeh...

paor
Admin
Admin

Broj postova: 2834
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Like 36

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/

[Vrh] Go down

Postaj by mario on 17/1/2010, 10:14

Je li netko izračunao koliko je omjer uloženog i dobivenog? Ja sam dijete koje svoj radni vijek provodi u kapitalizmu i sam me to zanima.

mario

Broj postova: 300
Zanimanje: kemičar
Registriran: 18.07.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Flackmaster on 22/1/2010, 16:36

paor je napisao/la:
belarus892 je napisao/la:zanimljivo da za taj natjecaj mogu ici,mlijekari,stočari,proizvodači masline, ali ratari ne ili sam ja to krivo procitao bounce

dobro si pročitao

breskvar je napisao/la:...a što bi bilo sa sredstvima iz svih tih fondova, ako bi, eventualno, na referendumu "otpilili" EU i članstvo u njoj ? Very Happy

to se neće desiti
narod je "marva" i ponaša se onako kako se usmjeri (pripremi), budi siguran da referenduma neće biti dok nadležni ne budu sigurni u njegov uspjeh...

Potiču se plastenici od minimalno 500 m2 do 2000m2 površine. Sa grijanjem i navodnjavanjem itd.

Flackmaster

Broj postova: 415
God: 33
Lokacija: Lovrečan CITY VŽ Županija malo desno prema lepoglavi
Zanimanje: Zaštitar( znači nema zajebancije sa mnom)
Registriran: 18.04.2008
Like 0

http://www.oglasnik.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito on 22/1/2010, 17:59

U ipard mogu i ratari ako grade silose i objekte za skladištenje i doradu ili preradu. Jedina je 'kvaka' u tome da se ima još 40-ak dana za sakupiti dokumentaciju da se podnese zahtjev. I oprema mora biti proizvedena u EU (ili možda i HR?). To bi se dalo osporiti jer nisu jednaki uvijeti za sve proizvođače opreme (a kako su usta često puna 'pravde' i jednakosti za sve političarima u EU...). Tko skupi dokumentaciju za 40 dana, svaka mu dala.

Fidelito

Broj postova: 2555
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 21

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 22/1/2010, 18:24

Biti će novi natječaj nakon ovoga .
Nego kako da napravim halu za strojeve pod IPARD programom [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by agrotehničar on 22/1/2010, 19:58

Prije nekog vremena sam bio pozvan na nekakvo informativno predavanje vezano za provedbu IPARD programa i tamo je bilo riječi da će se natječaji za ipard učestalo ponavljati sve tamo do 2013 godine. U svakom tom natječaju bit će obuhvaćene razne grane poljoprivredne proizvodnje. U trenutnom natječaju koji je u tijeku (i na koji se neću prijavljivati jer mi je premalo vremena preostalo do isteka roka natječaja za prikupljanje papira) za ratare je bila zanimljiva tema o poticanju izgradnje vlastitog silosa i sušare. Ako sam ja dobro shvatio u svakom su tom natječaju zadani neki kriteriji ili gabariti. Ako unutar unaprijed točno definiranih gabarita prepoznaš svoje gospodarstvo, to je već više od pola posla! Dakle, sve funkcionira po nekoj formuli=algoritmu koji je zadan u gabaritima OD-DO (npr. Više OD 20 ha vlastitog zemljišta, nositelj gospodarstva mlađi OD 40 god, kapacitet silosa OD 100 DO 1000 tona itd, itd, itd.... ima jaako puno sličnih kriterija). Kada sve te kriterije posložiš jedan za drugim onda pokušaš svoje gospodarstvo "provući" kroz te kriterije i vidiš da li stvar funkcionira u tvom slučaju, ako ne onda čekaš idući natječaj i pokušaš se ponovno pronaći...

agrotehničar

Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by pingo on 22/1/2010, 21:24

Vratite nam kapitalna a IPARD i Evropu si zabijete tamo gdje sunce ne sja !
Jedino to imam za reći .

pingo

Like 1

[Vrh] Go down

Postaj by agrotehničar on 23/1/2010, 15:17

pingo je napisao/la:Vratite nam kapitalna a IPARD i Evropu si zabijete tamo gdje sunce ne sja !
Jedino to imam za reći .

Takav je otprilike bio i moj komentar kada sam preslušao tu silu informacija o ipardu!!

agrotehničar

Broj postova: 167
Registriran: 21.04.2008
Like 1

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics