Gospodarske zgrade i objekti
Poljoprivredni forum :: OSTALO :: Ostalo
Stranica 2 / 17. • Share •
Stranica 2 / 17. •
1, 2, 3 ... 9 ... 17 
Re: Gospodarske zgrade i objekti
U tom objektu što se vidi imam bunar dubine 220 metara i iz njega vučem vodu za navodnjavanje, prskanje , pranje traktora, a pošto je voda prošla analizu i pitka je moj traktorista ju čak i prodaje sa cisternom.
Bećarina pusta- Broj postova: 3248
Registriran: 11.03.2008
20
→→→: VIŠE
220 metara?????

Matias- Broj postova: 237
God: 29
Zanimanje: strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran: 03.04.2008
0
Matias je napisao/la:220 metara?????
Dobro si pročitao.
20
Pa kakva pumpa vuce tu vodu van??

0
Bećarina pusta je napisao/la:Matias je napisao/la:220 metara?????
Dobro si pročitao.
na toj dubini je kod mene vec vruca voda

Matias je napisao/la:Pa kakva pumpa vuce tu vodu van??
Za sada je 4 kW i postavljena je na oko 33 m, a sad čekam elaborat da se vidi koliku pumpu trebam za rad na dubini od preko 100 m. Imam agregat koji ju pogoni. Unutrašnji promjer cijevi bunara je 200 mm.
20
@Branko:ovo je stvarno majstora djelo svaka cast,ja to nebi napravil 20 let i na kraju bi se srusilo samo od sebe,inace stvarno volim vidit strojeve pod krovom

0
Matias je napisao/la:@Branko:ovo je stvarno majstora djelo svaka cast,ja to nebi napravil 20 let i na kraju bi se srusilo samo od sebe,inace stvarno volim vidit strojeve pod krovom
hvala . to je inace prvo nekaj tak veliko da sam delal , ono prije su bile vise manje gluposti ( za kokosi, zajce i sl. ) . cak sam razvil i svoj nacin spajanja stupova i nosivih greda, umjesto drvenog zuba ja sam koristil zeljezne klinove od armaturne dvanajstice koje sam nakon naravno izbusenih rupa nabil dvije po dijagonali, uglavnom kak sam skuzil da je tak brze, jednostavnije i cak dosta cvrsce nego klasicno.
Bećarina pusta je napisao/la:U tom objektu što se vidi imam bunar dubine 220 metara i iz njega vučem vodu za navodnjavanje, prskanje , pranje traktora, a pošto je voda prošla analizu i pitka je moj traktorista ju čak i prodaje sa cisternom.
Jel to arteški bunar

Krx- Broj postova: 1194
Registriran: 10.03.2008
10
Da, to je arteški bunara. A zašto nebi smio bušiti kod sebe?
20
Bećarina pusta je napisao/la:Da, to je arteški bunara. A zašto nebi smio bušiti kod sebe?
Bećarino...to je zakonom zabranjeno ako nisi znao no nije bitno....jel ti je voda po ikakvim pritiskom
Možda zato što je kod tebe sa nekakvom namjenom....ili sl...za recimo vikendicu to nebi smio makar opet tko bi znao....

10
Kad necrpim vodu iz bunara, onda ona sama izvire. Mislim da tu nema regulative, ili ja bar za nju neznam. Vodu koristim za navodnjavanje voćnjaka.
20
Daj napiši, kad već govorimo o tome, tko ti je to kopao i koliko te to izašlo....30000kn su mi rekli da bi me moglo koštati?

10
ZAKON O VODAMA
Ovako nešto bi trebalo biti na ulazu linija u selo. Oprali bi blato, ne bi zagađivali vodotoke puneći prskalice...Odlično.
Pošto ne mogu pronaći nikakvu drugu primjedbu - ja bi sebi na betonu nacrtao poziciju traktora (cisterne) za točno parkiranje pod punilicu.
Mislim da i ovo spada pod gospodarske zgrade-objekte. Ovako mi točimo vodu za potrebe prskanja te za sve ostale potrebe. Sustav radi perfektno, zaštita se može odraditi u papučama i po najvećem blatu.
Ovako nešto bi trebalo biti na ulazu linija u selo. Oprali bi blato, ne bi zagađivali vodotoke puneći prskalice...Odlično.
Pošto ne mogu pronaći nikakvu drugu primjedbu - ja bi sebi na betonu nacrtao poziciju traktora (cisterne) za točno parkiranje pod punilicu.

paor- Admin

- Broj postova: 3044
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

Paore crtanje traga je u planu, ali i bez njega ide super jer smo se brzo upraksali. Krx za cijenu ti neznam točno, a bušio ga je neki tip iz Zagreba no bilo je puno pizdarija oko toga kopanja.
20
Stranica 2 / 17. •
1, 2, 3 ... 9 ... 17 
Similar topics» Gospodarske zgrade i objekti
» Objekti i oprema
» Što kažu mediji
» svinjogojstvo
» Staje za tov junad
» Objekti i oprema