agrotehnika u soji
Poljoprivredni forum :: Poljoprivreda :: Ratarstvo :: Soja
Stranica 14 / 15. • Share •
Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Re: agrotehnika u soji
a kako hoćeš,ali soja ti ne može zamijeniti sačmu,zbog prevelikog sadržaja masti... sad ne znam kako će ti se to odraziti na perad...

abrkili- Broj postova: 1293
God: 24
Zanimanje: student veterinarske medicine
Registriran: 14.03.2008
4
→→→: VIŠE -

a kako hoćeš,ali soja ti ne može zamijeniti sačmu,zbog prevelikog sadržaja masti... sad ne znam kako će ti se to odraziti na perad...
Sve imam razrađeno, pa dodavaju se ostale komponente tako da se sastav smjese izbalansira.
Otišli smo OFF.
Dakle jer ima tko kakav savjet
igor_peradar- Broj postova: 109
Registriran: 13.04.2008
0
Imam u planu na proljece sijati soju...imam par pitanja u vezi soje,nadam se da nece biti teška pitanja
Dali se moze sijati soja po suncokretu ? navodno da soja i suncokret imaju istu bolest ? jel postoji kakvo sredstvo za tu bolest ? ja mislim na proljece izbaciti kukuruza..vise ga nezelim sijati

Dali se moze sijati soja po suncokretu ? navodno da soja i suncokret imaju istu bolest ? jel postoji kakvo sredstvo za tu bolest ? ja mislim na proljece izbaciti kukuruza..vise ga nezelim sijati

zrine89- Admin

- Broj postova: 3508
God: 22
Zanimanje: Ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
40
→→→: O SEBI
Nitko nema iskustva s time ? 

zrine89- Admin

40
nebi ti znao reć dali ide soja po suncokretu ali znam da cak moze i soja po soji jel netko kod tebe sije soju kakvi su prinosi kod vas soja ne traži puno gnojiva ali teško ju je održati čistom a to je najvažnije
netko tko sije suncokret bi ti trebo odgovorit na pitanje
netko tko sije suncokret bi ti trebo odgovorit na pitanje
ma kod mene u selu onaj tko sije soju to bude više djeteline nego soje
..kolega sije godinama ili nije sijao nikada suncokreta....e sada soja,uljana repica i suncokret imaju istu bolest pa se ne preporuča sijati soja po suncokretu..opet cuo sam da se nesmije sijati soja po kukuruzu ako je kukuruz prskan sa Radazinom,nisam siguran koje je to sredstvo bilo..zaboravio sam... 

zrine89- Admin

40
Nemoj soju . Neće ti ništa nići po suncokretu i bankrot ti je zagarnatiran !
Hehe , šalim se malo jer ja ću sijati puno soje pa mi ne treba konkurencija .
Hehe , šalim se malo jer ja ću sijati puno soje pa mi ne treba konkurencija .

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIŠE
a svake druge godine jel mogu ? mogu onda sijati soju po žitu ?

zrine89- Admin

40
Možeš soju po svemu ... očigledno nisi vidio sva slova u mojem prošlom postu ? Ne postoji rastarska kultura koju sa vremena na vrijeme ne možeš sijati po istoj .

1
pingo je napisao/la:Možeš soju po svemu ... očigledno nisi vidio sva slova u mojem prošlom postu ? Ne postoji rastarska kultura koju sa vremena na vrijeme ne možeš sijati po istoj .
ma jesam vidio sam..ali nisam znao da se nemoze sijati po suncokretu..zato se ja raspitujem da nebi stvarno bilo bankrot...jel kukuruza nezelim vise sijati..pa sada zelim se okušati u soji...

zrine89- Admin

40
Koje sorte preporučate?

vedran_kc- Broj postova: 1624
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
10
Rusonjo pa sve je bolje od sjetve kukuruza sudeći po ove dvije zadnje godine . Čak je bolje ništa ne posijati nego ići u sjetvu kukuruza . Za sorte preporučam ranije sorte te što novije tim bolje . Nitko me ne može uvjeriti da nove sorte nisu ne neki način modificirane a to bi manje više značilo veći prinos i manje gubitke .

1
pingo je napisao/la:Rusonjo pa sve je bolje od sjetve kukuruza sudeći po ove dvije zadnje godine . Čak je bolje ništa ne posijati nego ići u sjetvu kukuruza . Za sorte preporučam ranije sorte te što novije tim bolje . Nitko me ne može uvjeriti da nove sorte nisu ne neki način modificirane a to bi manje više značilo veći prinos i manje gubitke .
Ranije sorte? Do sad sam kombajnirao BC-ove, pa mi su mi se bolje svidjele kasnije sotre, jer rane su dosta niske i manjeg prinosa? ili se varam?

10
Niske sorte nisu problem za dobrog kombajnera a i kombajn ih isto više voli ... Ništa mi ne može nadoknaditi rano vrijeme skidanja . Izgubim jedan dobijem tri . Probao sam par puta i sa ne tako ranim sortama pa mi se uvijek dogodilo zlo . Uvuklo me u deseti mjesec sa vrševinom , neke mahune su popucale a druge ostale zelene , platio sušenje jer nisam mogao naći više od dva-tri sata po danu za optimalno kombajniranje , na-vrat-na-nos priredio te površine za pšenicu , kasnija sjetva pšenice i td. i td ...
Sada sijem takve sorte koje se skidanju u devetom mjesecu tako da mi ostane dovoljno prostora za kvalitetniju obradu . Rekao bih da sam na dobitku sa takvim razmišljanjem ali ne žive svi gdje ja živim tako da bi svatko kod sebe morao pokušati i jedno i drugo .
Sada sijem takve sorte koje se skidanju u devetom mjesecu tako da mi ostane dovoljno prostora za kvalitetniju obradu . Rekao bih da sam na dobitku sa takvim razmišljanjem ali ne žive svi gdje ja živim tako da bi svatko kod sebe morao pokušati i jedno i drugo .

1
Nije problem nisko pokositi, ako je dobra priprema, nego htio sam reći da su kasnije sotre visoke i samim time imaju više mahuna, treba im duži period da padne vlaga to stoji.
Od kojih proizvođača koristite sjeme? Mi smo nekad sijali BC, i tu se sije uglavnom BC sjeme.
Od kojih proizvođača koristite sjeme? Mi smo nekad sijali BC, i tu se sije uglavnom BC sjeme.

10
Stranica 14 / 15. •
1 ... 8 ... 13, 14, 15 
Similar topics» agrotehnika u soji
» agrotehnika u kukuruzu
» LUCERNA
» Proso
» PRAVILNIK O KONTROLI KAKVOĆE SOJE, SUNCOKRETA I ULJANE REPICE U OTKUPU