agrotehnika u soji
Poljoprivredni forum :: Poljoprivreda :: Ratarstvo :: Soja
Stranica 1 / 15. • Share •
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
agrotehnika u soji
koja sjemena koristite na koji je razmak sijete kojim je srestvima prskate protiv korova

mladen- Broj postova: 574
God: 27
Registriran: 19.03.2008
0
Re: agrotehnika u soji
nisam strucan al eto
mislim da vecina sije na 50 cm premda sam vidio i na 37.5cm a cak sam vidio jednom da je covjek posijo imt-ovom zitnom sijacicom tako da je zatvorio svaki drugi red al onda nema kultiviranja
mislim da se sije oko 70kg po jutru a otrova sto vrsta tetak je platio neki 22.500kn za 70 jutara ide ga 100 grama na hektar

mislim da vecina sije na 50 cm premda sam vidio i na 37.5cm a cak sam vidio jednom da je covjek posijo imt-ovom zitnom sijacicom tako da je zatvorio svaki drugi red al onda nema kultiviranja
mislim da se sije oko 70kg po jutru a otrova sto vrsta tetak je platio neki 22.500kn za 70 jutara ide ga 100 grama na hektar

ja sijem na 45cm sa oltovom sijacicom za kukuruz samo joj dodam jos dvije baterije sjemena ide od 9kg do 10kg,
prije sam radio sa dinamom al ga vise nema prosle godine sam radio sa fleksom i fokus ultra
prije sam radio sa dinamom al ga vise nema prosle godine sam radio sa fleksom i fokus ultra

0
a to ti je po dulumu a 90do 100kg / hektaru sori

0
mladen je napisao/la:koja sjemena koristite na koji je razmak sijete kojim je srestvima prskate protiv korova
Sijem Iku i Neoplantu bar sam te dvije sorte imao prole godine . Za ovu godinu sam dobio sjeme ali nisam pogledao koja je sorta stigla . Pogledati ću pa javim.
Soju sijem na 25 cm međuredni razmak sijačicom za penicu a prskam ju protiv korova sa čim već bude u zadrugi . Prije je to bio Dynam , prole godine znam da je bio Pulsar i Flex a koristio sam i samo Flex prije nekoliko godina . Kada sam koristio samo Flex onda je kasnije trebalo tretirati i sa nekim herbicidom za uskolisne korove poput Focus Ultra , Agil ...

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
→→→: VIE
pa dragi pingo da to nije mal razmak izmedju redova . kako je kultiviras i dal je uopste kultiviras ja jednu kultivaciju obavezno a dvije ako stignem

0
mladen je napisao/la:pa dragi pingo da to nije mal razmak izmedju redova . kako je kultiviras i dal je uopste kultiviras ja jednu kultivaciju obavezno a dvije ako stignem
Razmak između redova mi je prevelik a ne premal
Da li ti prije kultivacije baca gnojivo ?

1
moj tetak jako malo baca gnojiva za soju oko 100kg po jutru 15-15- 15 i ne dodaje kad kultivira a prinos bude odlican
pingo a ti nebaca KAN po soji ...ja ju sijem isto kao i ti ,ali prođem sa rasipačem i bacim kan a poslje jo i preko lista samo ako je potrebno...

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
22
sto se tice gnojiva ja ga bacam pd brazdu 7cu oko 300kg/h i pod tanjiracu 15ku oko 200kg/h a dosad je nikad nisam prehranjivo kanom jer racunam na kvrzicne bakterije, a kultiviram je naj vise zbog cuvanja vlage i kisika, jer strucnjaci kazu da je to obavezna operacija tako ja procito i tak primjenjujem, jer stvarno posle kultivacije krene ko luda, a kultiviram je sa sestorednim kultivatorom za repu

0
@kreo
Jok , nakon sjetve i split aplikacije sa herbicidima ja joj kaem BYE-BYE , SEE U LATER ALIGATOR
Jok , nakon sjetve i split aplikacije sa herbicidima ja joj kaem BYE-BYE , SEE U LATER ALIGATOR

1
zgodno ,znaći posije.poprska i
sviđa mi se kako razmilja

kreso- Broj postova: 1997
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
22
kreso je napisao/la:zgodno ,znaći posije.poprska i![]()
Tak sam i ja sijao soju, i kako pingo kae trebalo bi probati sijati na to manji razmak da čim prije "zatvori" redove, tj. da nemoe rasti korov.

vedran_kc- Broj postova: 1621
God: 23
Zanimanje: poljoprivreda
Registriran: 10.03.2008
10
Stranica 1 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Similar topics» agrotehnika u soji
» agrotehnika u kukuruzu
» LUCERNA
» Proso
» PRAVILNIK O KONTROLI KAKVOĆE SOJE, SUNCOKRETA I ULJANE REPICE U OTKUPU
» agrotehnika u kukuruzu