bolesti janjaca

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Re: bolesti janjaca

Postaj by čoban on 14/2/2010, 19:30

Mogu uginuti ali ne od enterotoksemije.Ta bolest se najčešće javlja kada janjci u potpunosti razviju predželuce i počnu se prežderavati.Iz te hrane oslobađaju se toksini koji na organizam djeluju kao npr. zmijski otrov,ali puno jače od toga.
Vjerujem da si to imao prilike vidjeti,janje leži postrance,stenje,prvo glava dodiruje trbuh,a onda pruže noge i glava ide prema leđima.
Tako ga obično nađeš ujutro.

čoban

Broj postova: 13
Zanimanje: stočar
Registriran: 14.02.2010
Like 0

[Vrh] Go down

Re: bolesti janjaca

Postaj by ZOKI on 14/2/2010, 20:26

Imao sam itekako priliku vidjeti,ali ove me je godine zajebalo imam cijepivo ali nemogu cijepiti neke se janje sad a neke ce za mijesec dana.Jedan ovnić mi napravio pizdariju u stadu pa sad muka isusova.Ja sam ovce cijepio uvijek mijesec dana prije janjenja i nema problema sa enterotoksemijom a janjce niukad nisam cijepio i nijedno nije crklo od toga.Danas sam ovce prepelcovao protiv suge i dao im selen,jer su mi se neke pocele ceskati od daske a to mi je islo na zivce jer znam sta je suga i da je tesko iskorijeniti.Jedan je ovdje jednu godinu 6 puta cijepio i 2 puta kupao i jedva iduce godine je uspio iskorijeniti sugu.

ZOKI

Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
Like 0

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics