bolesti janjaca
Stranica 2 / 2. • Share •
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Re: bolesti janjaca
Mogu uginuti ali ne od enterotoksemije.Ta bolest se najčeće javlja kada janjci u potpunosti razviju predeluce i počnu se prederavati.Iz te hrane oslobađaju se toksini koji na organizam djeluju kao npr. zmijski otrov,ali puno jače od toga.
Vjerujem da si to imao prilike vidjeti,janje lei postrance,stenje,prvo glava dodiruje trbuh,a onda prue noge i glava ide prema leđima.
Tako ga obično nađe ujutro.
Vjerujem da si to imao prilike vidjeti,janje lei postrance,stenje,prvo glava dodiruje trbuh,a onda prue noge i glava ide prema leđima.
Tako ga obično nađe ujutro.

čoban- Broj postova: 13
Zanimanje: stočar
Registriran: 14.02.2010
0
Re: bolesti janjaca
Imao sam itekako priliku vidjeti,ali ove me je godine zajebalo imam cijepivo ali nemogu cijepiti neke se janje sad a neke ce za mijesec dana.Jedan ovnić mi napravio pizdariju u stadu pa sad muka isusova.Ja sam ovce cijepio uvijek mijesec dana prije janjenja i nema problema sa enterotoksemijom a janjce niukad nisam cijepio i nijedno nije crklo od toga.Danas sam ovce prepelcovao protiv suge i dao im selen,jer su mi se neke pocele ceskati od daske a to mi je islo na zivce jer znam sta je suga i da je tesko iskorijeniti.Jedan je ovdje jednu godinu 6 puta cijepio i 2 puta kupao i jedva iduce godine je uspio iskorijeniti sugu.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
Stranica 2 / 2. •
1, 2
Similar topics» Bolesti kod pasa
» PROSTATA I BOLESTI PROSTATE
» BOLESTI PLUĆA I ORGANA ZA DISANJE
» bolesti janjaca
» uginuća janjadi
» PROSTATA I BOLESTI PROSTATE
» BOLESTI PLUĆA I ORGANA ZA DISANJE