kozarstvo i PDV
Stranica 1 / 1. • Share •
kozarstvo i PDV
Molim za pomoć,bavim se kozarstvom(mlijeko),pa me zanimaju sva iskustva i savjeti o ulasku u sustav PDV-a.
vito- Broj postova: 3
Registriran: 13.12.2009
0
Re: kozarstvo i PDV
imas post sustav pdv-a vec otvoren
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
ok-ali mene zanima iskustva uzgajivača koza jer smatram da je to malo specifično
0
Kazi sta te interesira ja nesto znam o tome
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
Evo ovako, imam malu farmu koza (zatvoreni uzgoj).Prihodi mi nisu veliki do 80 000 kn. ali po sili zakona moram vijerovatno uč u sistem oporezivanja ili nemogu ostvarit pravo na poticaj bez kojeg mi se neisplati radit.E sad koliko sam shvatio ima vie varijanti pa me zanima sve , ta je za mene najbojle , koje su moje obaveze koja su prava. Ukratko kada moram uč ,gdje da se javim,sve ta tebam znat pa i dat.Ovo mi je osnovna djelatnost ,novi sam u tome i molim za pomoč ili savjet. Unared HVALA!
0
Ako imas prihod manji od 85.000kn godisnje ne moras uci u PDV vec samo u dohodak. Kada prihodi premase 85.000kn (racunaju se i poticaji) automatizmom moras uci u PDV.
Koliko ja znam na mlijeko nema PDV-a pa bi se po tome trebalo isplatiti i dobrovoljno uci u PDV, nacelno receno, naravno. Dakle sav ulazni PDV trazis od drzave nazad, a izlaznog niti nemas. tako da ti je sve sto potrosis za posao za PDV jeftinije.
Koliko ja znam na mlijeko nema PDV-a pa bi se po tome trebalo isplatiti i dobrovoljno uci u PDV, nacelno receno, naravno. Dakle sav ulazni PDV trazis od drzave nazad, a izlaznog niti nemas. tako da ti je sve sto potrosis za posao za PDV jeftinije.

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIE
Stranica 1 / 1.