Hitachi L100

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Hitachi L100

Postaj by Matias on 11/12/2009, 16:09

Evo nasao taj uredjaj na poslu,to je kakti neki pretvarac frekvencije,pa me zanima di bi se to prakticno moglo iskoristiti i jel zna neko kolko to uopce vrijedi???????????? help

Matias

Broj postova: 237
God: 29
Zanimanje: strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran: 03.04.2008
Like 0

[Vrh] Go down

Re: Hitachi L100

Postaj by Fidelito on 11/12/2009, 17:29

da li je ispravan, i za koliku snagu motora je?

Fidelito

Broj postova: 2689
Zanimanje: Poljoprivrednik - ministar
Registriran: 17.05.2008
Like 26

[Vrh] Go down

Postaj by Matias on 11/12/2009, 19:10

Fidelito je napisao/la:da li je ispravan, i za koliku snagu motora je?

L100-011NFE
HP/kW:1,5/1,1
Trebo bi bit ispravan iskreno nemam pojma kak to cudo ispitat Embarassed
(cemu to zapravo sluzi???molim neki prakticni primjer)

Matias

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by branko on 11/12/2009, 19:27

Matias je napisao/la:Evo nasao taj uredjaj na poslu,to je kakti neki pretvarac frekvencije,pa me zanima di bi se to prakticno moglo iskoristiti i jel zna neko kolko to uopce vrijedi???????????? help

ako je ispravno vrijedi i to dosta, tukaj mas navodilo v slovenscini a vise informacija mislim da bi ti zvonimir moral dati jel je to njegov fah

Matias je napisao/la:
L100-011NFE

za regulaciju broja okretaja klasicnih asinhronih (kaveznih) elektromotora, a prakticni primjer evo imas cirkular stavis pilu cca 350 mm i presporo se vrti e onda promijenis remenicu , al onda ti treba veca pila 500 a ona se vrti ko luda samo da se ne razleti a zavija kao alarm e u tom slucaju ti dobro dodje taj pretvarac jer lijeoo njime reguliras broj okretaja, ili npr. hoces iskoristiti taj obicni elektromotor za testiranje alternatora (za to ga ja namjeravam nabavilit jednog lijepog dana) i onda mozes vidjeti tocno pri kojem broju okretaja alternator pocinje puniti (naravno uz dodatak obrtomjera)

branko
Admin
Admin

Broj postova: 2546
God: 43
Lokacija: Lunjkovec (VZ zupanija) al sam podravec a ne zagorec NHF
Registriran: 09.03.2008
Like 17

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by Matias on 11/12/2009, 20:12

branko je napisao/la:
Matias je napisao/la:Evo nasao taj uredjaj na poslu,to je kakti neki pretvarac frekvencije,pa me zanima di bi se to prakticno moglo iskoristiti i jel zna neko kolko to uopce vrijedi???????????? help

ako je ispravno vrijedi i to dosta, tukaj mas navodilo v slovenscini a vise informacija mislim da bi ti zvonimir moral dati jel je to njegov fah

Matias je napisao/la:
L100-011NFE

za regulaciju broja okretaja klasicnih asinhronih (kaveznih) elektromotora, a prakticni primjer evo imas cirkular stavis pilu cca 350 mm i presporo se vrti e onda promijenis remenicu , al onda ti treba veca pila 500 a ona se vrti ko luda samo da se ne razleti a zavija kao alarm e u tom slucaju ti dobro dodje taj pretvarac jer lijeoo njime reguliras broj okretaja, ili npr. hoces iskoristiti taj obicni elektromotor za testiranje alternatora (za to ga ja namjeravam nabavilit jednog lijepog dana) i onda mozes vidjeti tocno pri kojem broju okretaja alternator pocinje puniti (naravno uz dodatak obrtomjera)

hvala branko

Matias

Like 0

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir on 11/12/2009, 21:39

Matias, L100 ti je malo sranje, koje nije za početnika. Vrlo ga je teško programirati i onome tko zna, a ni on nemre nikako bez knjige. Pustil sam ih par u pogon, i nisu mi legli baš.
Praktičan primjer: ventilator u WC-u: kad pišaš, vrtiš ventilator polako, a kad kakaš, onda brzo Very Happy

Da Branko, tak je. Samo staviš veću pilu i onda motor stane, jer mu nedostaje momenta. Nemoj zaboraviti da pri smanjenju frekvencije/brzine pada i snaga motoru, a također i moment, radi slabijeg hlađenja motora, dok iznad 50Hz snaga ostaje konstantna, ali drastično pada moment (obrnuto je razmjeran frekvenciji).
Branko, ako imaš pretvarač, netreba ti obrtomjer. Za tvoj alternator tester bude dobar bilo kakav pretvarač. Ako kaj takvoga trebaš ti ili bilo tko, javi Wink.

Zadnja promjena: Zvonimir; 11/12/2009, 22:12; ukupno mijenjano 1 put.

Zvonimir

Broj postova: 2183
God: 47
Registriran: 14.03.2008
Like 5

→→→: VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Matias on 11/12/2009, 21:45

Daj mi nadjite kupca za to!!!!!!!!!!!!!!

Matias

Like 0

[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics