Sijeno u rinfuzi
Stranica 1 / 1. • Share •
Sijeno u rinfuzi
Kako se sprema sjenu rinfuzi i kakvo je to uopce sijeno? Ima li netko sliku(mozda znam al neznam da se tak zove)!?

BC- Broj postova: 28
God: 16
Zanimanje: Zivotinje
Registriran: 01.09.2009
0
Re: Sijeno u rinfuzi
u kakvom je stanju to isto sijeno prije baliranja 
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
BC je napisao/la:Kako se sprema sjenu rinfuzi i kakvo je to uopce sijeno? Ima li netko sliku(mozda znam al neznam da se tak zove)!?
sijeno u rasutom stanju, bez baliranja, pohranjuješ ga u stogove ili u zatvoreni prostor, obično se gazi tijekom spremanja da više stane
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] alt="" />

paor- Admin

- Broj postova: 3030
God: 47
Zanimanje: poljoprivrednik
Registriran: 09.03.2008
41
→→→: VIŠE -

i na kraju metnes najlon pa snop(primjer kako bale pravi niskotlacna balirka tako izgleda tzv.snop) a on sluzi da sijeno ne prokisne samo treba to znati raditi nije bas jednostavno.U dobro sadijeveno sijeno moze stati cca 80 bala cetvrtastih ili iz njega izvuci.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
I ovaj stog (tako su to god mene zvali) sa druge slike moze bit barem duplo siri i duplo, ako ne i vise, visi.
I istina, nije svatko mogao to raditi
I istina, nije svatko mogao to raditi

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Više sam takvog sijena, i na takav način prebacio preko ruku nego sad u kockastim balama,i sve je išlo ručno od skupljanja u sure ili flange ,pa onda u manje stogove ili" Naviljke",pa tek onda u veliki stog ili" plast " kao ovaj na slici .i onda jedno vrijeme bude na livadi pa onda ponovo sa plasta na traktorsku prikolicu i doma ,Stara seljačka tehnologija
za kojom na neki način treba i žaliti .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova: 990
God: 39
Registriran: 04.10.2008
13
Aha...a zakaj se onda zove u rinfuzi? Mislim pa nije u nicemu, zasto se onda zove u rinfuzi!?

BC- Broj postova: 28
God: 16
Zanimanje: Zivotinje
Registriran: 01.09.2009
0
Dečec ! mislim da se većina rasutog tereta koji nije upakiran ,naziva rinfuzaBC je napisao/la:Aha...a zakaj se onda zove u rinfuzi? Mislim pa nije u nicemu, zasto se onda zove u rinfuzi!?
13
Dečec je izgleda u pravu . Ja ga isto vidim samo kao sijeno ... jedino ako je u balama , stogovima , plastovima i sl. što bi onda trebalo tako nasvesti.

pingo- Broj postova: 4920
1
Onda je problem u samoglasniku U .Pa pingo upravo si naveo stanje sijena ,Bale, Stogovi, plast , mislim da su to sve nazivi za pakiranje sijena dok je vani na polju ,a kad uđe u prostoriju za skladištenje ,kako tad nazvati sijeno ,ne ulazi u prostor nikako upakiran nego rasut . 
13
Ma na neki način sijeno vidim kao i žito ... recimo ne kažem imam punu prikolicu žita u rinfuzi nego kažem imam punu prikolicu žita .

pingo- Broj postova: 4920
1
pingo je napisao/la:Ma na neki način sijeno vidim kao i žito ... recimo ne kažem imam punu prikolicu žita u rinfuzi nego kažem imam punu prikolicu žita .

13
evo ja danas vozio sijeno...

Orsic- Broj postova: 133
Registriran: 22.11.2009
0
Stranica 1 / 1.