Arkod,koridnate?
Stranica 1 / 3. • Share •
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Arkod,koridnate?
Jel moguce nekako doci do kordinata zemljista?
Npr pa pomocu arkoda odredim tocke i onda sa gps uredajem odem tocno na to mjesto i tu je meda.??
Ako me razumijete.........
Npr pa pomocu arkoda odredim tocke i onda sa gps uredajem odem tocno na to mjesto i tu je meda.??
Ako me razumijete.........
Mislim da ce stvar biti obrnuta. Dakle, oni ce snimiti njivu i prema obradjenom definirati koliko si stvarno obradio.
U svakom slucaju, meni bas nije jasno kako ce oni postojece katastre (a negdje, kao kod mene su iz Austro-ugarske, i to doslovno) "spojiti" sa Arrkod sustavom ...
U svakom slucaju, meni bas nije jasno kako ce oni postojece katastre (a negdje, kao kod mene su iz Austro-ugarske, i to doslovno) "spojiti" sa Arrkod sustavom ...

Smiljan- Broj postova: 1994
Zanimanje: Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran: 13.03.2008
2
→→→: VIŠE
Re: Arkod,koridnate?
Ok to.Nego imam neke povrsine gdje neznam tocnu medu pa sam mislio iz arkoda to iscitat i onda to convertirat ako se mora u koordinate pa gps preko moba i na tocne lokacije.
Mozda u katastru mozes dobiti podatke o koordinatama tocaka pa preko GoogleEartha utvrditi medju?

2
Ne kužim možda šta pokušavate ali točno određivanje kamena međaša pomoću mobitela nije moguće . Greške su po nekoliko metara i u plus i u minus tako da se zapravo možeš naći desetak metara od međe ako me kužite . Nekako mislim da bi ju prije pronašao od oka što se kaže nego preko mobitela.

pingo- Broj postova: 4920
Registriran: 09.03.2008
1
Tocno pingo. Dapace, meni mjernik rekao da je kod mene (posto su karte takve kakve jesu) i ako mi on to radi greska plus-minus nekoliko metara

2
ja sam upisan prije mjesec-dva u sistem...
nešto za ne povjerovati... satelitski snimak pokazuje lokaciju zemlje, zatim je prebaci na katastarski snimak i vide se međe u milimetar...
ekipa ode na teren, snimi nasad GPS-om te ga opcrta... i onda ga ubaci u ARKOD te se vidi stvarno stanje na terenu... ja ću izgubiti nekih 600m2 polja na kojem nije zasađeno ništa... tako da ne berem poticaj sa 2,87ha nego sa 2,23ha...
nešto za ne povjerovati... satelitski snimak pokazuje lokaciju zemlje, zatim je prebaci na katastarski snimak i vide se međe u milimetar...
ekipa ode na teren, snimi nasad GPS-om te ga opcrta... i onda ga ubaci u ARKOD te se vidi stvarno stanje na terenu... ja ću izgubiti nekih 600m2 polja na kojem nije zasađeno ništa... tako da ne berem poticaj sa 2,87ha nego sa 2,23ha...
Cek, cek ... jesi ih ti zvao ili su sami dosli?

2
sve su oni odradili...ja sam samo dobio poziv da se javim u savjetodavnu službu radi utvrđivanja stanja...tj. poznam dečka koji radi tamo pa me zvao na mob. da u utorak dođem to pogledati i da me upišu...kaže da ću imat čast biti prvi u upisniku!! (jer su mi svi papiri čisti i vl. 1/1)
dođeš tamo, dignu na zaslon tvoj nasad... i pitaju dali je to to... onda pokaže šta su oni izmejrili i štaje stanje na terenu...
ja nisam mogao vjerovati...dokle je grm lavande, tu je žuta crta.... a ostalo je samo livada... u milimetar!!!!
dođeš tamo, dignu na zaslon tvoj nasad... i pitaju dali je to to... onda pokaže šta su oni izmejrili i štaje stanje na terenu...
ja nisam mogao vjerovati...dokle je grm lavande, tu je žuta crta.... a ostalo je samo livada... u milimetar!!!!
Veliki brat na djelu...
Zvonimir- Broj postova: 2183
God: 47
Registriran: 14.03.2008
5
ja ću izgubiti nekih 600m2 polja na kojem nije zasađeno ništa... tako da ne berem poticaj sa 2,87ha nego sa 2,23ha...
čini mi se da sam već negdje na forumu i spomenio (nitko više nije komentirao) da nam arkod ništa dobro neće donijeti, osim eventualno nekom zadovoljstvo što će drugom možda "dvije krave crknuti"...

paor- Admin

- Broj postova: 3044
Zanimanje: poljoprivrednik
41
→→→: VIŠE -

Bilo je velike muljaže s prijavljivanjem površina za poticaje i bilo bi mi drago da to jednom konačno bude transparentno.Dosta mi je da ja pošteno radim ,ulažem maksimalno u usjev a netko samo pobere poticaj bez da je i vidio zemlju a kamoli obrađivao. Još na kraju ispadnu svi seljaci lopovi .

jd4755- Broj postova: 1452
Zanimanje: poljoprivreda-ratarstvo
Registriran: 10.03.2008
10
ja se slažem sa tim... pa zašto bih dobivao poticaj za nešto što nije posađeno...
samo, ja sam kap u moru i jako jako sitna ribica... a samo se nadam da će i njih "izmjeriti" kako treba, a ako ne..žali Bože posla i para!!!!
samo, ja sam kap u moru i jako jako sitna ribica... a samo se nadam da će i njih "izmjeriti" kako treba, a ako ne..žali Bože posla i para!!!!
Da, ali ima jos jedan problem koji nitko ne spominje. Katastar.
Ja u katastru imam jedno stanje, a medja mi se na jednoj njivi razlikuje za par metara od stanja u katastru. Ja sam npr. kad sam sadio imao najbolju namjeru posaditi tocno koliko i imam katastarski (i gruntovno), ali to jednostavno nije bilo moguce (he, he .. susjed se bas nije slozio da slijedece godine njegova njiva bude manja za tih par metara). I sto sad, imati cu u Arkodu jedno stanje, a u gruntovnici i katastru drugo (koje btw jednako na kvadratni metar, makar su katastarske karte iz Austro-ugarske). Ne brine mene ta razlika u poticajima, nego papirnato stanje.
Jel' Arkod ima link prema katastru? Ako nema, a cini mi se da nema, opet ova jadna drzava ulazi u novu dubiouzu i dodatne troskove u buducnosti. Umjesto jednog sustava (katastar+gruntovnica u jednom) imati cemo tri, ne nuzno identicna sustava.
Ima li netko vise informacija? Roko, jel' ta ekipa spominjala katastar?
Ja u katastru imam jedno stanje, a medja mi se na jednoj njivi razlikuje za par metara od stanja u katastru. Ja sam npr. kad sam sadio imao najbolju namjeru posaditi tocno koliko i imam katastarski (i gruntovno), ali to jednostavno nije bilo moguce (he, he .. susjed se bas nije slozio da slijedece godine njegova njiva bude manja za tih par metara). I sto sad, imati cu u Arkodu jedno stanje, a u gruntovnici i katastru drugo (koje btw jednako na kvadratni metar, makar su katastarske karte iz Austro-ugarske). Ne brine mene ta razlika u poticajima, nego papirnato stanje.
Jel' Arkod ima link prema katastru? Ako nema, a cini mi se da nema, opet ova jadna drzava ulazi u novu dubiouzu i dodatne troskove u buducnosti. Umjesto jednog sustava (katastar+gruntovnica u jednom) imati cemo tri, ne nuzno identicna sustava.

2
Smiljan je napisao/la:Da, ali ima jos jedan problem koji nitko ne spominje. Katastar.
Kako dozvoliš da ti susjed uđe u zemlju a da za sve to znaš ? To si
odmah trebao na čisto ... pogotovo zbog tvog višegodišnjeg nasada . Ne kužim ni ovo " slijedeće godine " ... pa zar nije za svagda a ne samo jedne godine ? Neće valjda opet ući u tvoj posjed ... ako nakon utvrđivanja međe ponovo uđe onda ga možeš tužit za štetu koju si pretrpio u toj godini .

pingo- Broj postova: 4920
1
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3 
Stranica 1 / 3.