Misljenje i iskustvo
Stranica 6 / 7. • Share •
Stranica 6 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Re: Misljenje i iskustvo
A gdje imas cistu pramenku sve je to manje-vise oplemenjeno.Odvoj ovna i sve ok ovce cijepi 3 puta godisnje i neboj se.Nije ovcarstvo tako lako to je cijela nauka,nekad je bilo nakrivi subaru i zanjima ali to je NEKAD DAVNO bilo.Kao pojedinci sto su krave muzne kupili mislili jednom povuci za sisu to je jedna kuna.E NEIDE TAKO.1.8 znaci na 100 ovaca 180 janjaca a to mozes postici sa krizancom Romanovke uz dobru ishranu.Javi se ja ode do BIH po ljekove.
ZOKI- Broj postova: 157
Registriran: 21.11.2009
0
Mišljenje i iskustvo je vjerojatno prava rubrika da vas pitam jeste li se odlučili sa samostalno markiranje ovaca? Danas je u Bjelovaru bio predavanje, ekipa iz zg, saznao sam vrlo malo toga, ali izgleda da ćemo se prije ili posije morati primiti toga (i hrpe papirologije). Mislim da se meni to baš ne isplati, pošto imam malo ovaca, ali sa papirima se ionako moramo boriti...

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
Mi vjerojatno hoćemo. samo treba dobit uvjerenje o rukovanju sa kliještima i to je to-samo mi se čini d bi tečaj za markiranje trebao trajat tjedan dana, negdje na moru i da je o tršku države 

andrlje- Broj postova: 233
God: 30
Registriran: 13.03.2009
1
Kanite se papirologije i papira,markica tkop nije u sustavu poticaja koji ce mu k.rac to tih par janjaca ce negdje uturiti i bez markice ili ce mu netko uciniti uslugu pa mu pomarkirati na svoje ime.Onaj tko ima 100 komada i vise moze o tome razmisljati.Ovo je moje uvijerenje a ako se neko neslaze sa tim nemora ga uvaziti.
0
s vremenom čemo morat svi bez obzira na količinu ako mislimo ič na tržište bavit se papirima.zakon če na to natjerat prvo kupce a onda i nas.
AntunB- Broj postova: 85
Registriran: 23.10.2009
0
Čini mi se da za janjce joše netrebaju markice,samo za ovce zbog poticaja.

1
andrlje je napisao/la:Čini mi se da za janjce joše netrebaju markice,samo za ovce zbog poticaja.
koliko sam shvatio, janjce ne smiješ voziti na sajam (niti švercer od tebe) bez markica, koje su iste i za janjce i za ovce. Jedino klanje u domaćinstvu za svoje potrebe, ili ako ti ugine janje, to nema veze. A sad, tko ti jamči da te neće u subotu predvečer nazvati kupac da mu dovezeš četri komada k njemu. Ti jedva čekaš da ih prodaš, ali koji će ti veterinar doći to markirati? Istina, neće valjda ni inspekcija u subotu....
Slijedeća dilema, ako si ti markirant i sam dojavljuješ Agenciji brojno stanje stada i promjene, onda im valjda ne moraš plaćati zbog vođenja njihove evidencije (kao što je bilo do sada)?

diabolik- Broj postova: 53
God: 46
Zanimanje: sviram, najradije svatove
Registriran: 13.11.2008
0
neznam,mene nitko za janjce dosad nije pitao. Logično je da nebi smio vozit sa gospodarstva bez markica--neznam,sve je to još nepoznanica,barem meni.
Najvažnije je da ima kupaca,a za drugo je lako.
Najvažnije je da ima kupaca,a za drugo je lako.

1
diabolik je napisao/la:Mišljenje i iskustvo je vjerojatno prava rubrika da vas pitam jeste li se odlučili sa samostalno markiranje ovaca? Danas je u Bjelovaru bio predavanje, ekipa iz zg, saznao sam vrlo malo toga, ali izgleda da ćemo se prije ili posije morati primiti toga (i hrpe papirologije). Mislim da se meni to baš ne isplati, pošto imam malo ovaca, ali sa papirima se ionako moramo boriti...
Mi ovdje u Karlovcu čekamo već godinu i pol da nam HPA organizira jednodnevni tečaj,pa da možemo zadužiti kliješta i markice.više nego strašno.

čoban- Broj postova: 13
Zanimanje: stočar
Registriran: 14.02.2010
0
ZOKI je napisao/la:Kanite se papirologije i papira,markica tkop nije u sustavu poticaja koji ce mu k.rac to tih par janjaca ce negdje uturiti i bez markice ili ce mu netko uciniti uslugu pa mu pomarkirati na svoje ime.Onaj tko ima 100 komada i vise moze o tome razmisljati.Ovo je moje uvijerenje a ako se neko neslaze sa tim nemora ga uvaziti.
E lako je tebi Zoki,kroz Liku gotovo da i nema kontrole,ali kad te uhvate,ostaješ i bez janjaca i bez kamiona

čoban- Broj postova: 13
Zanimanje: stočar
Registriran: 14.02.2010
0
imam jedno pitanje , zapravo trebao bih savjet , počeo bih se baviti malo sa ovcama , imao sam prije prije 1-2 za svoje potrebe , imam nešto koza i tako . E sad nabavio bih nešto ovaca isključivo za proizvodnju mesa , pa zanima me koje pasmine preporučate i možda još koji savjet oko smještaja i na što bi trebalo obratiti pažnju...hvala!

kreso- Broj postova: 1998
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
Za pasminu bih ti preporučio mesnate rase suffolk ilil šarole.Za smještaj im je dovoljna i drvena štala
B-J je napisao/la:Za pasminu bih ti preporučio mesnate rase suffolk ilil šarole.Za smještaj im je dovoljna i drvena štala
krivo sam se izrazio mslio sam za proizvodnju janjadi , a možda i i za mlijeko neku kombiniranu (ako netko otkupljuje uopće ovčije mlijeko)

kreso- Broj postova: 1998
God: 31
Zanimanje: poljoprivrednik-radnik
Registriran: 09.03.2008
24
→→→: VIŠE
E lako je tebi Zoki,kroz Liku gotovo da i nema kontrole,ali kad te uhvate,ostaješ i bez janjaca i bez kamiona.
Moj cobane kod nas ako nema kontrole nema je nigdje to ti sa 100%tnom sigurnoscu mogu reci jer neidem ja samo "njivica-kravica".Papiri se daju napraviti ovako ili onako ali nije mijesto ni vrijeme za takvo sto pricati.Pa ljudi uvezu 3 auta na jedne papire a ti nemozes po HR janjce vozati.Drzi se sistema "tko maze taj i vozi" i vozaces i neboj se policije.Ako budes tvrdoglav i tijerao pravdu nadrljao si.Tako ti je u "nasoj drzavi".
Moj cobane kod nas ako nema kontrole nema je nigdje to ti sa 100%tnom sigurnoscu mogu reci jer neidem ja samo "njivica-kravica".Papiri se daju napraviti ovako ili onako ali nije mijesto ni vrijeme za takvo sto pricati.Pa ljudi uvezu 3 auta na jedne papire a ti nemozes po HR janjce vozati.Drzi se sistema "tko maze taj i vozi" i vozaces i neboj se policije.Ako budes tvrdoglav i tijerao pravdu nadrljao si.Tako ti je u "nasoj drzavi".
0
Stranica 6 / 7. •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 
Stranica 6 / 7.